SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ROMÂNIA

Acuzații fără precedent! Eduard Novak susține că a fost amenințat de Mihai Covaliu: „Mă bagă undeva la rece”

„Team România” a prezentat echipamentele pentru Jocurile Olimpice 2024 într-o ședință privată la Izvorani. Aspectul ținutelor a fost ironizat de Eduard Novak, fostul ministrul al Sportului. +7   FOTO
„Team România” a prezentat echipamentele pentru Jocurile Olimpice 2024 într-o ședință privată la Izvorani. Aspectul ținutelor a fost ironizat de Eduard Novak, fostul ministrul al Sportului.

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 23:05 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 23:56

Eduard Novak (47 de ani), fostul ministru al Sportului, dar și al Federației Române de Ciclism, acuză că a fost amenințat de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, după ce a avut comentarii acide despre echipamentul de prezentare a delegației olimpice.

Eduard Novak, un contestatar vehement al noilor echipamente de prezentare ale delegației olimpice, acuză într-o postare pe Facebook că Mihai Covaliu l-a amenințat că îl bagă „undeva la rece”, după comentariile legate de calitatea echipamentelor de prezentare.

GALERIE FOTO. COSR a dezvăluit care va fi ținuta de defilare pentru „tricolori” la Jocurile Olimpice de la Paris

+2 FOTO

Mesajul lui Eduard Novak: „Aș vrea să vă povestesc o întâmplare cel puțin interesantă”

„Dragii mei, aș vrea să vă povestesc o întâmplare cel puțin interesantă. După cum probabil ați văzut deja, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a postat astăzi uniformele de defilare ale României la Jocurile Olimpice.

O postare la care eu am comentat, alături de alte persoane, cu niște poze ale unor uniforme prezentate de țări precum Italia, Statele Unite, Ungaria etc. Costume, materiale de calitate, simplitate, eleganță.

Bineînțeles, este o chestiune de gust până la urmă, sunt conștient că fiecare designer are viziunea lui personală privind creațiile sale, dar, în acest context, sunt de părere că România ar fi putut face mai mult și mai bine pentru IMAGINEA sportivilor care ne vor reprezenta țara cu mândrie la Paris.

Consecințele comentariilor mele? Tocmai ce am fost sunat de însuși președintele COSR, care mi-a transmis că m-a bătut soarele în cap și că e de părere că ar trebui să mă bage undeva la rece să mă răcoresc.

Acum judecați voi acest gest… eu deja m-am obișnuit cu aceste agresiuni, cu un astfel de comportament din partea lor… și asta doar pentru că am început să vorbesc împotriva unui sistem corupt și a unor practici învechite.

Cât despre cât m-a bătut soarele în cap, da, recunosc, m-a bătut soarele în cap destul de mult în ultimele zile, dar asta pentru că m-am antrenat din greu pentru a obține un nou rezultat bun la ciclism, la Jocurile Paralimpice din august. Pentru ROMÂNIA!”, a transmis fostul ministru al Sportului pe profilul său de Facebook.

GALERIE FOTO. Pozele cu echipamentele celorlalte delegații, dar și cel al României, postate de Eduard Novak

Foto: Eduard Novak
Foto: Eduard Novak
Foto: Eduard Novak
Foto: Eduard Novak
Foto: Eduard Novak
+1 FOTO

Eduard Novak a contestat din prima echipamentele de prezentare

Imaginile cu echipamentul „Team România” au ieșit la iveală pe 2 iunie, când încă acestea nu erau prezentate oficial.

„Nu pot să rămân indiferent la modul (neoficial) în care a fost arătat echipamentul de prezentare al lotului olimpic al COSR. Sper că a fost doar o glumă și că nu se va repeta situația din 2016” a fost mesajul transmis de Eduard Novak.

Mesajul a fost însoțit de un videoclip în care este îmbrăcat într-o salopetă de constructor într-un magazin Dedeman, afirmând că a găsit în magazine noile uniforme, în contextul în care pentru echipamentele de prezentare „Team Romania” au plătit frații Dedeman, sponsorul principal al COSR.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (7)
monika.
monika.  •  20 Iulie 2024, 18:17

Nu e prima data cand sunt probleme/ critici cu echipamentul. Ar trebui intrebati, in primul rand, sportivii, ei il poarta, parerea lor e cea mai importanta. Dar, inainte...

nautilus
nautilus  •  16 Iulie 2024, 11:30

Meoi noveok, dacă tot reprezinți România, fă un efort, de bun simț și de român adevărat și învață imnul României!!! Altfel o să creadă lumea că tu reprezinți "moghioro"(era să scriu mongolia)!!!

corectorul
corectorul  •  16 Iulie 2024, 10:44

Novak, cand ti-ai spus parearea despre tinuta tricolorilor sub nicio forma nu ai „început să vorbesti împotriva unui sistem corupt și a unor practici învechite”, motiv pt care ai fi fost „amenintat” de Covaliu. O tinuta vestimentara reprezinta strict o optiune de gust si viziune a creatorului respectivei vestimenataii, care poate atrage doar impresii subiective ale fiecaruia, dar care nu are nicio legatura cu „sistemul corupt și practicile învechite”.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează