SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  REACȚIE

Elisabeta Lipă i-a dat replica dură lui Eduard Novak după atacul fostului șef de la MTS: „Memoria lui nu se regăsește. Mă văd nevoită să intervin”

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2024 20:48 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2024 20:58

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, i-a dat o replică extrem de acidă lui Eduard Novak, după ce acesta s-a declarat dezgustat de modul în care au fost premiați sportivii români după Jocurile Olimpice de la Paris.

Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, lansase un atac asupra Elisabetei Lipă, după premierile anunțate pentru angajații din Federația Română de Canotaj.

„Popovici ar fi trebuit să ia un milion de euro! Și ajungem în situația penibilă că genii d-astea din administrație iau mai mult decât el. Nu-i descurajează pe sportivi când văd asta?! Așa ceva nu se întâmplă nicăieri în lume. Nu se mai poate așa! Ăștia chiar nu au nicio rușine! Măcar dacă ar face astfel încât să fie de bun-simț. Nu poți să speculezi legea și canotajul să ia bani de peste tot, de la ANS, de la COSR, de la cluburi!

După ce văd, din poze, din reportaje, e prezentă (n.r. Lipă) la toate festivitățile, la premieri, la anunțarea de noi sponsori! Eu zic că tot dânsa conduce și federația de canotaj. Este peste tot, la ANS, la canotaj, nu are nicio treabă, nicio limită!”, spusese Eduard Novak.

Replica Elisabetei Lipă nu s-a lăsat așteptată. L-a ironizat pe acesta într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook. I-a amintit acestuia că după Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe când Novak era Ministrul Sportului, s-a aplicat același sistem de premiere.

Elisabeta Lipă i-a dat replica lui Eduard Novak: „Traversează o perioadă în care memoria domniei sale nu se regăsește în discursul său public”

„Pentru că fostul ministru al Sportului românesc, domnul Eduard Novak, traversează o perioadă în care memoria domniei sale nu se regăsește în discursul său public, mă văd nevoită să intervin, ca succesor al său, în calitate de președintă a Agenției Naționale pentru Sport, din respect pentru sportivii noștri de performanță, pentru echipele federațiilor care le susțin efortul, dar mai ales pentru corecta informare a iubitorilor sportului și opiniei publice.

Domnul Novak a aplicat, după ediția de la Tokyo a Jocurilor Olimpice, respectând normele legale în vigoare atunci, ca și acum, aceeași formulă de calcul prin care angajații federațiilor sunt recompensați cu sume care reprezintă 40 la sută din valoarea premiilor oferite sportivilor care au performat la Jocurile Olimpice Paris 2024. Normele financiare 1447/2007, cu modificările ulterioare, la Legea Sportului nr 69/ 2000 se aplică tuturor sportivilor, personalului auxiliar și al federațiilor de specialitate, precum și al instituțiilor prevăzute de lege.

Sumele respective sunt distribuite, de regulă, prin intermediul angajatei/angajatului împuternicit în acest sens, în mod transparent. În acest fel, personalul din federații care lucrează timp de patru ani pentru salarii lunare medii de 600 de euro - echivalentul în lei - primește o recunoaștere meritată a nivelului de implicare prin care generează cadrul optim de pregătire a performanțelor cu care ajungem cu toții să ne mândrim în cea mai importantă competiție la nivel internațional.

În speranța că acum memoria domnului ministru Novak are repere mai concrete în privința procedurilor pe care le-a urmat în timpul mandatului său, le mulțumesc încă o dată pentru efort și îi felicit pe toți sportivii de performanță ai României și pe cei care contribuie zilnic, prin munca lor, la aceste rezultate remarcabile. Hai, România!”, a scris Elisabeta Lipă, pe Facebook.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB face transferul momentului în Superliga! Jucătorul semnează mâine, cele două părți s-au înțeles
Superliga
FCSB face transferul momentului în Superliga! Jucătorul semnează mâine, cele două părți s-au înțeles
Curtea de Apel a luat decizia definitivă! Mircea Rednic a câștigat procesul, Dinamo e bună de plată!
Superliga
Curtea de Apel a luat decizia definitivă! Mircea Rednic a câștigat procesul, Dinamo e bună de plată!
OUT din derby! Absență de ultimă oră pentru FCSB împotriva lui Dinamo: „Nu are ritm, nu riscăm”
Superliga
OUT din derby! Absență de ultimă oră pentru FCSB împotriva lui Dinamo: „Nu are ritm, nu riscăm”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (4)
marian0904
marian0904  •  16 Octombrie 2024, 23:49

Dna Lipa sa spuna cat a luat contabila sefa dupa JO de la Tokio, nu sa ne abureasca cu 40%. Tocmai asta spunea Novak, ca legea lui peste prajit a fost aplicata cu simt de raspundere pana acum, iar madam generaleasa cu lipici la parale si-a dat in petec facand o gaura de peste 9 milioane de euro. Ar trebui ca si Curtea de Conturi sa se bage, pentru ca nu poti accepta premii/bonusuri care depasesc salariile (600 euro x 12 luni x 3 ani = 21600 euro). Oare ce vor mai zice Maricica Puica si Doina Melinte?

atacama
atacama  •  16 Octombrie 2024, 22:34
Postat de MelculFurios pe 16 Octombrie 2024, 21:23

Mie trebuie sa imi explice doamna aceasta afirmatie "primește o recunoaștere meritată a nivelului de implicare prin care generează cadrul optim de pregătire a performanțelor" - ce legatura are un angajat al statului cu performantele unui sportiv? De ce trebuie sa ia prime toti din domeniu pentru performantele unui sportiv? Nu de alta, dar sportivul ala nu castiga nimic in fiecare luna pe cand ei sunt pe salariu, nu? Daca el nu castiga mai sta 2 sau 4 ani sa se pregateasca pe cand la ei salariul merge la fel si luna urmatoare.

Vrei un raspuns real ??? Coruptie, abuz in serviciu, nepotisme, toate acestea marca LIPA&PSD.SIMPLU !

brujo
brujo  •  16 Octombrie 2024, 21:24

Deci "doamna" lipa nu zice ca nu e bine. Zice ca si ceilalti au facut la fel. Curat romaneste ! :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează