SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

FOTO Haos general în Argentina - Maroc » La 4 ore și 9 minute de la primul fluier, s-a încheiat partida. Golul lui Medina a fost ANULAT după două ore

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2024 19:55 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2024 20:43

Astăzi a început turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice, acesta debutând cu partidele Argentina - Maroc și Uzbekistan - Spania. Un scandal imens a izbucnit la finalul partidei de la Saint-Etienne.

Finala va avea loc pe 10 august, la Paris, pe Parc des Princes. Pe lângă Paris, se vor disputa partide și la Bordeaux, Lyon, Marseille, Nantes, Nice și Saint-Etienne.

Update, ora 20:09

Începută inițial la ora 16:00, partida s-a încheiat abia acum. Maroc a câștigat cu 2-1, asta după un final absolut incredibil.

Update, ora 20:05. Golul argentinienilor a fost ANULAT

Jucătorii s-au întors pe teren, iar partida va fi reluată de la scorul de 2-1 pentru Maroc, golul lui Medina fiind anulat, pentru că a fost în poziție neregulamentară în momentul primului șut.

Update, ora 19:45. Partida nu s-a încheiat, fiind doar suspendată în minutul 90+16

Partida Argentina - Maroc de la Jocurile Olimpice nu a fost încheiată oficial, ci doar suspendată, conform site-ului oficial al Jocurilor Olimpice, notează L'Equipe.

Conform aceleiași surse, ar mai fi fost 4-5 minute de jucat. Organizatorul a declarat pentru Reuters că partida a fost întreruptă, nefiind încă reluată. După golul argentinienilor, fanii marocani au aruncat mai multe obiecte în teren, unii dintre ei chiar pătrunzând la firul ierbii. Conform informațiilor apărute pe site-ul oficial al Jocurilor Olimpice, partida se va relua în spatele ușilor închise.

Conform ole, arbitrajul video a dictat offside, însă golul nu a fost încă anulat. Deocamdată, FIFA acceptă golul ca fiind valid. Ovidiu Hațegan este asistent video.

Haos general în Argentina - Maroc » La 4 ore și 9 minute de la primul fluier, s-a încheiat partida. Golul lui Medina a fost ANULAT după două ore

Argentina a egalat la ultima fază

Argentina, a doua favorită la competiție, cu Geronimo Rulli, Julian Alvarez și Nicolas Otamendi, a remizat cu selecționata Marocului, scor 2-2. Soufiane Rahimi, atacantul celor de la Al-Ain, locul trei în ediția trecută a campionatului din Emiratele Arabe Unite. Rahimi este primul fotbalist care marchează de două ori în poarta Argentinei la JO din ultimii 64 ani.

Achraf Hakimi era cel mai bine cotat jucător din efectivul marocan, 60 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt. Giuliano Simeone, mezinul lui Diego Siemeone, a fost cel care a dat tonul revenirii. La ultima fază a partidei, după două bare consecutive, Cristian Medina a restabilit egalitatea în minutul 90+16.

+17 FOTO

A fost cel mai târziu gol în timp regulamentar din istoria Jocurilor Olimpice.

Atmosfera de la Saint-Etienne a fost una incandescentă, stadionul fiind ocupat majoritar de fanii marocani. Înainte de partidă, în contextul scandalului izbucnit în urma Copa America, imnul argentinienilor a fost huiduit temeinic. Atunci, după ce au câștigat trofeul în America de Sud, argentinienii au avut derapaje rasiste la adresa jucătorilor Franței.

Spania, probleme cu Uzbekistan

Selecționata iberică s-a impus cu 2-1 în fața Uzbekistanului, însă nu fără a avea probleme. Pubil a deschis scorul, iar Eldor Shomurodov, jucătorul Romei, a restabilit egalitatea. După ce a ratat de la punctul cu var, Sergio Gomez s-a revanșat, punctând în minutul 62.

După Franța și Argentina, Spania este a treia favorită a competiției.

Regal fotbalistic la Paris

Echipele sunt exclusiv alcătuite din jucători născuți după data de 1 ianuarie 2001, fiind totuși permise trei derogări de la această regulă. 16 echipe iau parte la competiție, fiind distribuite în mod egal în patru grupe:

  • Grupa A: Franța, SUA, Guinea, Noua Zeelandă
  • Grupa B: Argentina, Maroc, Irak, Ucraina
  • Grupa C: Uzbekistan, Spania, Egipt, Republica Dominicană
  • Grupa D: Japonia, Paraguay, Mali, Israel

Printre numele sonore prezente la Olimpiadă se numără: Geronimo Rulli (Argentina / Villarreal), Julian Alvarez (Argentina / Manchester City), Nicolas Otamendi (Argentina / Benfica), Mohamed Elneny (Egipt / Arsenal), Eliesse Ben Seghir (Maroc / Monaco), Fermin Lopez (Spania / Barcelona), Pau Cubarsi (Spania / Barcelona), Sergio Gomez (Spania / Manchester City), Michael Olise (Franța / Bayern Munchen), Jean-Philippe Mateta (Franța / Crystal Palace) sau Alexandre Lacazette (Franța / Lyon).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (16)
rav410wrc
rav410wrc  •  25 Iulie 2024, 09:16
Postat de nautilus pe 24 Iulie 2024, 23:56

Asta este răzbunarea prostească francezilor și a lui macron, pt că argentinienii au râs de echipa națională a franței, care au 99% jucători africani și arabi naturalizați pe repede înainte!!! Bătaie de joc și lipsă crasă de respect față de jocurile olimpice!!!

Bataie de joc era sa fie, cand au incercat fluierasii sa-i faca pe africani de 2 puncte, desi off-side-ul de pe stop cadru' era clar, iar fundasul marocan, care era dupa linia portii, in afara suprafetei de joc, nu se pune la socoteala ... Da' bineinteles ca ;)) cu un "inteligent" ca Hategan la analiza video a fazei, 2 ore de studiat legile jocului de fotbal, este un timp finut !? :)))

nautilus
nautilus  •  24 Iulie 2024, 23:56
Postat de rocky3 pe 24 Iulie 2024, 22:47

Mai rău! Se pare ca deja este stabilit câte medalii trebuie să primească cei din Africa în detrimentul sud-americanilor și a caucazienilor în general!

Asta este răzbunarea prostească francezilor și a lui macron, pt că argentinienii au râs de echipa națională a franței, care au 99% jucători africani și arabi naturalizați pe repede înainte!!! Bătaie de joc și lipsă crasă de respect față de jocurile olimpice!!!

Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  24 Iulie 2024, 22:56
Postat de OlteanuMarian pe 24 Iulie 2024, 20:19

...nimeni nu se uita la asemenea meciuri ...

Platini spune ca fotbalul nu este sport olimpic. Peste tot in lume fotbalul de la Olimpiada este tratat ca si cricketul in afara Indiei si Angliei. Adica zero interes. Nimeni nu stia nici macar ca incepe astazi. E, si ca sa vezi, am venit noi, care in 2020, am facut din competitia asta irelevanta, o frenezie nationala. Gandeai ca suntem pe undeva sferturi sau semifinala de Cupa Mondiala. N-ai cum asa ceva, ba baiatule... Si nici macar n-am iesit dintr-o grupa cu marile campioane Honduras si Noua Zeelanda. Bine, am avut si jucatori de top... Primul care imi vine in minte -Marco Dulca. Deci repet - Marco Dulca, efectiv lemn curat, fotbalist cum sunt eu expert in tablouri. Doamne fereste.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează