SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FRANȚA

Franța atacă aurul cu Lacazette! Thierry Henry și-a făcut dream-team pentru Jocurile Olimpice: cine a sărit din schema selecționerului

Thierry Henry îi va pregăti pe „cocoși” la Jocurile Olimpice / Sursă foto: Imago Images
Thierry Henry îi va pregăti pe „cocoși” la Jocurile Olimpice / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2024 13:03 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 13:17

Thierry Henry, selecționerul naționalei olimpice a Franței, a anunțat lotul final al „Les Bleus” pentru competiția de fotbal de la Jocurile Olimpice. 18 fotbaliști, 15 dintre ei U23, au fost selecționați pentru întrecerea pe care „cocoșii” vor s-o câștige cu orice preț la ei acasă.

În timp ce Franța lui Didier Deschamps se pregătește pentru semifinalele Campionatului European, o altă națională „Les Bleus” e în atenția jurnaliștilor francezi și nu numai.

Cu Thierry Henry la cârmă, francezii și-au propus adjudecarea unei noi medalii de aur, la cea de-a 14-a apariție a lor la Jocurile Olimpice. Singura astfel de distincție cucerită de Franța a venit în 1984, cu legendarul Henri Michel pe bancă.

Franța face parte din Grupa A de la Jocurile Olimpice, alături de Statele Unite, Guinea și Noua Zeelandă.

Alexandre Lacazette, inclus de Henry în lotul pentru Jocurile Olimpice

Henry a optat pentru un lot format din 18 fotbaliști, cu trei alegeri interesante pentru sloturile disponibile jucătorilor peste 23 de ani. Căpitanul francezilor va fi Alexandre Lacazette, 33 de ani, fostul atacant al lui Arsenal, în prezent la Olympique Lyon, cel care n-a mai evoluat în naționala Franței din 2017!

Loïc Badé, fundașul central de 24 de ani de la FC Sevilla, e inclus la rândul său în strategia lui Henry, la fel ca Jean-Philippe Mateta, 27 de ani, atacantul celor de la Crystal Palace.

În rest, Henry mizează pe mulți tineri fotbaliști de perspectivă, majoritatea din Ligue 1 și Bundesliga.

Arnaud Kalimuendo, vârful de 22 de ani al lui Rennes, se anunță a fi o piesă de bază pentru „cocoși”, alături de Enzo Millot, mijlocaș la Stuttgart, Manu Koné, mijlocașul central de la Borussia Mönchengladbach, și Castello Lukeba, stoperul lui Leipzig. Ultimul a debutat deja în naționala mare a Franței.

Nu vor fi sub comanda lui Henry Warren Zaire-Emery și Bradley Barcola, ambii aflați cu „Les Bleus” la Campionatul European.

Lotul Franței pentru Jocurile Olimpice

  • Portari: Obed Nkambadio (Paris FC), Guillaume Restes (Toulouse)
  • Fundași: Loic Bade (Sevilla), Bradley Locko (Brest), Castello Lukeba (RB Leipzig), Soungoutou Magassa (Monaco), Kiliann Sildillia (Freiburg), Adrien Truffert (Rennes)
  • Mijlocași: Maghnes Akliouche (Monaco), Joris Chotard (Montpellier), Desire Doue (Rennes), Manu Kone (Borussia Monchengladbach), Enzo Millot (Stuttgart)
  • Atacanți: Rayan Cherki (Lyon), Arnaud Kalimuendo (Rennes), Alexandre Lacazette (Lyon), Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace), Michael Olise (Bayern Munchen)

Kylian Mbappe, doar spectator la Jocurile Olimpice

Selecționerul Thierry Henry și Emmanuel Macron, președintele Franței, au făcut presiuni ca Mbappe să fie prezent la JO 2024. Motivul principal pentru absența lui Kylian este faptul că Real Madrid, noua sa echipă, nu permite jucătorilor să participe la Jocurile Olimpice.

„Clubul meu are o poziţie foarte clară, de acum încolo cred că nu voi participa la JO. Pur şi simplu aşa stau lucrurile. Mă alătur unei noi echipe. Să ajungi în septembrie pentru o nouă aventură nu este cel mai bun mod de a începe o aventură. Acum, o să urez succes echipei Franţei. Voi urmări toate meciurile, bineînţeles, în calitate de suporter. Sper ca băieţii să aducă acasă medalia de aur”, a declarat Kylian Mbappe.

Emmanuel Macron a încercat să intervină pentru convocarea lui Kylian Mbappe la JO 2024, dar insistențele acestuia nu au avut succes. „Chiar sper că echipele europene își vor lăsa jucătorii, cum au făcut cluburile franceze. Acesta este spiritul olimpic”, a punctat Emmanuel Macron.

Totul despre Spania - Franța, prima semifinală de la EURO 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează