SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

EXCLUSIV GSP a vorbit cu Camelia Voinea, după anunțul-șoc: „Mi-e scârbă de ce am trăit, nu vreau să mor în sală. Îmi mențin decizia de a renunța”

Camelia Voinea Foto: Raed Krishan (Paris) +15   FOTO
Camelia Voinea Foto: Raed Krishan (Paris)

Articol de - Publicat luni, 05 august 2024 22:51 / Actualizat luni, 05 august 2024 23:10

Fosta mare campioană, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, spune că nu mai vrea să audă de gimnastică.

La câteva ore după încheierea finalei de la sol, Camelia Voinea a postat un mesaj fără echivoc pe pagina sa de Facebook, însoțit de imaginile din timpul exercițiului Sabrinei.

Fosta mare campioană, mama și antrenoarea gimnastei de 17 ani, a anunțat clar că pune stop gimnasticii împreună cu fiica sa: „Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică. Sunt toate aici, merita medalie. Noi astăzi, aici, am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni. Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”.

Camelia Voinea, mama Sabrinei Voinea, despre decizia arbitrilor în finala de la sol: „Nu există explicații”

Și-a menținut poziția, dezvăluind motivele care au dus la această decizie dură. „În sufletul meu, Sabrina este campioană. După tot prin ce am trecut, nu mă așteptam să ni se întâmple așa ceva la Jocurile Olimpice.

Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
+11 FOTO

Știu că arbitrele au CV, dar nu poți să dai așa într-un copil de 17 ani. Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, și la plecare, și la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului.

Le-am și postat, să le vadă toată lumea. Am trimis argumentele mele, nimeni nu are nicio explicație. Nici Nadiei nu știau ce să-i răspundă, dar ne-au respins contestația. Nadia i-a scris președintelui federației internaționale și i-a cerut explicații.

Am vorbit și cu Anca Grigoraș, care era la București, și mi-a zis că o să caute explicații, dar nu m-a mai sunat. Vedem ce face federația, dar noi am venit aici fără arbitri, nu ne ajută nimeni, nu are cine să ne apere drepturile. Mi-e scârbă de ce am trăit, eu nu vreau să mor în sală”, a spus Camelia Voinea.

„Este prea mult! Am vorbit cu Sabrina și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează”

Pe lângă penalizarea de o zecime, Sabrinei i-a fost scăzut și punctajul la dificultate față de cel din calificări, chiar dacă a prezentat același exercițiu. „Nadia i-a arătat lui Bart că Sabrina va fi pe primul loc. Și i-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Același exercițiu a fost și în calificări și atunci a luat 13,900.

Cu punctajul acela era bronz. Și i-au mai luat o zecime, ca să nu fie nici medalie. Că americanca este pe final de carieră și Sabrina mai poate merge la Jocurile Olimpice. Câștigă cine este mai bun, nu contează vârsta. Până și americanii au fost nedumeriți”, a acuzat vicecampioana olimpică de la Seul, din 1988.

+10 FOTO

Și confirmă încă o dată anunțul făcut prin intermediul rețelelor sociale: „Vorbesc serios, nici nu mai vrea să mai aud de gimnastică, sunt foarte supărată.

Am stat doi ani în București și numai noi știm peste câte am trecut. Dar să-i ia medalia de la gât Sabrinei este prea mult. Nici ea nu este bine. Am vorbit și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Nationala
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (46)
Freyya
Freyya  •  13 August 2024, 16:31

"copil" de 17 ani? pe bune?

MaxiP
MaxiP  •  06 August 2024, 15:09
Postat de hopsiasa pe 06 August 2024, 10:45

Tipic romanesc . Pe la toate concursurile indiferent de gen sunt citiva destea de se simt nesreptatiti si fac circ dupa . E in natura noastra sa ne mintim singuri. Oricum ea era pe 4 nu pe 3. Nici macar fata dupa 3 nu face scandal face doamna cu copilul ca simte ea ca i-a fost nedreptatit copilul.

Ai vazut concursul? Mi se pare ca sunt multi care comenteaza fara sa stie despre ce e vorba. Da, fata de pe 5 a fost dezavantajata. Cea de pe 5 nu are ce comenta, a luat maximum, a si spus. Nu-i poate contesta nota adversarei, ramane amarul ca i-a schimbat nota adversarei, dar pare corect, nu are ce comenta. In schimb fata de pe 5, da, a primit mai putin decat merita. Cel putin cu o zecime, pe o chestie inventata si cu care ii era suficient pentru medalie. Dupa mine chiar cu 4 zecimi, asta ca sa nu discutam si despre executie, pentru ca imediat dupa terminarea exercitiului eu asteptam sa vad daca e sau nu medalie de aur. Nu e nimic tipic romanesc, a fost complet dezavantajata. Pe un exercitiu foarte bune pe care in toate evolutiile anterioare, chiar la Paris, primise mai mult. In mod absolut corect.

cedeprosti
cedeprosti  •  06 August 2024, 12:46
Postat de MaxiP pe 06 August 2024, 11:50

Bai, chiar a fost furata, urat de tot. Da, ne plangem mult, asa e, de multe ori batem campii, dar de data asta chiar a fost furata, zecimea de penalizare e inventie, discutabil daca dificultatea e corecta, personal nu cred, pana si diferenta mica din notele la executie intre Sabrina si Chilese e discutabila, Chilese a facut o groaza de greseli in exercitiul ei. Diferenta reala era undeva spre jumatate de punct intre cele 2, in favoarea Sabrinei, ca sa se ajunga efectiv sa fie cealalta in fata. Adica acum chiar nu e nimic de comentat, e un rezultat complet dezgustator. Si hai ca ne fac toti hoti prin afara (ceea ce personal nici macar nu neg, consider ca suntem o tara de hoti), insa sa se vada si pe ei. Singura diferenta este ca se abtin mult mai mult sa se fure intre ei, ii fura doar pe ceilalti, noi inca ne furam pe-aici foarte mult unii pe altii.

nu stiu, ca nu urmaresc sporturi cu copile maltratate, e posibil sa ai dreptate. eu vorbeam la modul general. si iar i-am vazut asteia fataul... material de filme horror.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează