SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS GSP a vorbit cu Dragoș Ghile, prietenul lui David Popovici, care a emoționat o Românie întreagă: „Toate puterile lui erau concentrate spre un singur lucru”

David Popovici și Dragoș Ghile, îmbrățișați după cursa de aur olimpic / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
David Popovici și Dragoș Ghile, îmbrățișați după cursa de aur olimpic / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 15:15 / Actualizat luni, 26 august 2024 12:18

Dragoș Ghile (20 de ani) și David Popovici au oferit după festivitatea de premiere de la 200 metri liber o imagine care vorbește despre prietenie și despre emoții profunde. Dragoș a acceptat să ofere câteva declarații reporterului GSP din Paris.

Îmbrățișarea dintre David Popovici și Dragoș Ghile din La Defense Arena a stârnit multe emoții. Ba chiar un reporter străin l-a întrebat pe român cine este băiatul pe care l-a strâns în brațe.

„Partenerul meu de antrenament și cel mai bun prieten al meu”, a răspuns David.

Dragoș Ghile a acceptat să povestească pentru GSP cum a trăit el acel moment care a făcut înconjurul țării și ce a simțit.

„Emoții, toată lumea a simțit emoții. Pentru mine a fost diferit, nu pot explica concret. Da, au fost emoții și n-am vrut să mă stăpânesc.

În general, sunt o persoană care nu prea plânge și nici nu-mi place să fiu așa, să mă vadă lumea vulnerabil, niciunui sportiv nu-i place asta, dar nu mi-a păsat.

N-am putut să mă abțin când am văzut că David vine spre mine și avea și lacrimi în ochi...”, a povestit Dragoș.

GSP a vorbit cu Dragoș Ghile, prietenul lui David Popovici, care a emoționat o Românie întreagă: „Toate puterile lui erau concentrate spre un singur lucru”
Dragoș Ghile, înotătorul prieten bun cu David Popovici

Dragoș Ghile pentru GSP: „Toate puterile lui erau canalizate pentru a se abține să nu plângă”

L-a mai văzut atât de emoționat pe David?

„Nu, e prima dată. Nu știu dacă din fericire sau din păcate, cred sunt printre puținii care l-au văzut plângând și în alte ocazii, față în față.

L-am zărit atunci când venea spre mine cât se abține. Toate puterile lui erau canalizate pentru a se abține să nu plângă. A fost cel mai emoționant moment pentru mine și pentru el”, a spus Ghile pentru Gazeta Sporturilor.

Se cunosc de aproape 11 ani, de când erau niște copii poznași și înotau fără să se gândească la prea multe. Relația lor s-a transformat într-o prietenie, iar în ultimii ani, Dragoș a devenit și partenerul de antrenament.

David l-a menționat de mai multe ori în interviurile sale, Dragoș înotând mai mult procedeul fluture.

GSP a vorbit cu Dragoș Ghile, prietenul lui David Popovici, care a emoționat o Românie întreagă: „Toate puterile lui erau concentrate spre un singur lucru”
Imagini de la încălzirea lui David Popovici / Foto: Raed Krishan GSP

Cum a trăit din tribună finala de la 200 metri?

„Știam că o să vină peste ei pe ultimul 50, dar am văzut că bagă capul în apă și că brațele sunt lungi și puternice, am zis că sigur o să le bage mâna în fața tuturor.

La ultimii cinci metri nu m-am uitat, am privit spre tabelă, voiam să văd doar cifra unu în dreptul lui. Știam că e medalie, dar toți ne doream să fie de aur. M-am uitat, am văzut 1 și am izbucnit în plâns”.

Apoi a venit momentul premierii și al îmbrățișării. În transmisiunea live s-a văzut că Dragoș i-a spus: ”Te iubesc, mă!”, dar au mai fost și alte cuvinte, care vor rămâne doar între ei, doi puști care au crescut împreună și care au mai pus un moment unic în prietenia lor.

Noi doi am vorbit de nenumărate ori despre cum ar fi să câștige unul dintre noi o medalie olimpică, despre experiența Jocurilor, până la urmă e visul oricărui sportiv care se ia în serios. Uite că el mi-a luat fața, mă bucur foarte tare pentru el
- Dragoș Ghile pentru GSP

„Va fi o cursă a câinilor, dar important este ca el să se distreze”

David și Dragoș nu au mai interacționat în rest de când sunt la Paris.

„Mă feresc să le dau mesaje lui David, antrenorului sau celor din echipa lui... Avea Kobe Bryant o filosofie, «Job’s not finished»”, spune Dragoș.

Aventura lui David Popovici se termină diseară, cu finala de la 100 metri liber (ora 23:39).

„Poate fi cursa oricui și cred că, dacă la 200 a fost o cursă a câinilor, cred că la 100 va fi una a lupilor. O să fie o bătaie mult mai mare ca la 200.

Ne dorim un timp cât mai bun. Medalia vine ca un bonus, dacă va fi să fie, dar important este ca el să se distreze, să se bucure”, a spus Dragoș repetând o filosofie insuflată și lui de antrenorul Adrian Rădulescu.

E extraordinar că sunt aici, dar să-l vezi câștigând medalia de aur pe colegul de antrenament, în același timp cel mai bun prieten, medalia de aur e un sentiment ce nu poate fi pus în cuvinte

Mi-aș fi dorit să ajung aici în calitate de sportiv, dar mai am niște ani în față, pot face niște îmbunătățiri
- Dragoș Ghile

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
Dr.Hoock
Dr.Hoock  •  31 Iulie 2024, 20:48
Postat de Averroes pe 31 Iulie 2024, 15:36

Ala a fi partenerul lui in sens biblic

Cam asta reiese din articol!

VanBasten2000
VanBasten2000  •  31 Iulie 2024, 16:00

Bravo, baieti!

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  31 Iulie 2024, 15:44

Roxana Fleșeru ne spunea ieri că îmbrățișarea a trecut neobservată (vezi textul de la opinii), pentru ca azi emoția să cuprindă întreaga Românie. Fiind gesepistă, dar mai ales o doamnă, are dreptul la toată indecizia din lume.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează