SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / CANOTAJ

GALERIE FOTO Imagini sfâșietoare cu palmele canotorilor medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris » Semnele greutății imense: bătături și piele crăpată

Marian Enache Foto: Raed Krishan +7   FOTO
Marian Enache Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 01 august 2024 17:48 / Actualizat joi, 01 august 2024 18:02

Bărcile tricolore de dublu vâsle au adus medalii pentru România în a doua zi a finalelor olimpice desfășurate la Vaires-sur-Marne. Înainte de plecarea spre Paris, GSP a fotografiat palmele sportivilor, cele care trag în fiecare zi cu gândul la cele mai bune rezultate.

A șasea zi a întrecerilor olimpice de canotaj de la Vaires-sur-Marne și primele medalii pentru România. La prezentarea lotului, făcută pe 15 iulie, la Snagov, fotoreporterul GSP Raed Krishan a captat în imagini sugestive palmele sportivilor.

Un contrast aproape brutal între ținutele elegante și pielea crăpată, cu bătături, unele tocite, altele mai proaspete, semn al greutății imense pe care o presupune zi de zi acest sport.

Acum, în acele palme muncite și încercate se odihnesc medaliile. Greutatea lor parcă mai ia din durere, unde e cazul, și potențează bucuria.

Simona Radiș Foto: Raed Krishan
Marian Enache Foto: Raed Krishan
Ancuța Bodnar Foto: Raed Krishan
Marian Enache și Andrei Cornea Foto: Raed Krishan
Marian Enache și Andrei Cornea Foto: Raed Krishan
+2 FOTO

An greu încheiat cu capul sus

Întâi, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit medalia de argint la dublu vâsle, proba în care erau deținătoarele titlului olimpic.

„Sunt mândră de noi că am încheiat cu capul sus un an foarte greu, mai greu decât ați putea crede. Vorbesc strict de proba de dublu, dar rămânem concentrate în continuare, fiindcă, așa cum știți, urcăm în barca de opt.

Urmează o finală fantastică și acolo și avem motivația necesară cu toate să schimbăm culoarea acestei medalii”, spunea Simona după festivitatea de premiere, acolo unde cele două sportive lăsaseră lacrimile să spună povestea acestei distincții, a unui 2024 complicat.

„Da, într-adevăr, sunt senzații amestecate, dar ne bucurăm foarte mult de acest rezultat, fiindcă vine după un an foarte, foarte greu. A fost ceva de eliberare, un cumul de emoții”, adăuga Ancuța.

Aurul cel mai prețios al echipei formate acum câteva luni

Apoi, alchimia neștiută a sportului a transformat argintul în aur pentru Andrei Cornea și Marian Enache în aceeași probă. Primul triumf olimpic tricolor la dublu vâsle masculin la abia a treia prezență la JO.

„Pentru asta am muncit atâția ani. Pentru asta am venit astăzi aici și pentru asta am fost în finală. I-am spus și lui Andrei, m-am trezit dimineața cu mentalitatea și cu gândul de culoarul unu, locul unu. Am mai avut curse câștigate de pe asemenea culoare. Nu suntem o surpriză. Când ajungem la start, toți ne batem de la egal la egal”, a explicat Enache.

Ancuța Bodnar Foto: Raed Krishan
Marian Enache Foto: Raed Krishan
Simona Radiș Foto: Raed Krishan
Marian Enache și Andrei Cornea Foto: Raed Krishan
Marian Enache și Andrei Cornea Foto: Raed Krishan
+2 FOTO

„Nu vă pot descrie ce sentiment este acolo. Dau un sfat tuturor sportivilor, tuturor tinerilor care fac sport: să ajungă să trăiască acest sentiment, pentru că nu poți să-l explici. Orice altceva poți explica, dar eu, cel puțin, pentru acest sentiment nu am cuvinte”, spunea și Cornea despre senzația trăită pe podiumul olimpic.

Palmele vor fi la fel și mâine, și peste câteva zile, și mult timp de acum înainte. Uneori, e bine să ne amintim.

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
Superliga
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”
Superliga
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (28)
Alex90o
Alex90o  •  02 August 2024, 11:05
Postat de Acidutzu_67 pe 02 August 2024, 07:13

Cand esti mort nu știi, e greu pentru ceilalti. La fel si cand esti prost..

Așa este când o dai in bara și nu ai argumente faci pe alții ce ești tu,ba ilogicule pai tu credeai că o disciplină și toți cei care o practica nu folosesc mănuși ca nu le-au descoperit ori de fraieri și indisciplinați cum ai zis tu,penibilule care te exprimi fara sa te informezi

Shogun01
Shogun01  •  02 August 2024, 09:14
Postat de monika. pe 01 August 2024, 20:47

Nu mai suntem in evul mediu, exista solutii, de la protectia palmelor, la creme, etc. Echipa lor ii lasa asa? Rusinos.

nu te lasi...cat *** poti fi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  02 August 2024, 08:19
Postat de Acidutzu_67 pe 01 August 2024, 18:59

Asta n-o mai inteleg... ! Suntem in sec. XXI , ce Dumnezeu, cu atatea inovatii in domeniul echipamentelor de sport, chiar nu exista niște mănusi corespunzatoare cu care sa eviti rănile alea? Oricât ar costa ele, mănușile ! . Cred ca e doar o chestiune de comoditate si indisciplina din partea sportivului care nu poarta echipamentul necesar... La fel ca in campul muncii fizice( șantier) lipsa căștii de protectie, a manusilor corespunzatoare task-ului si a bocancilor safety cu bombeu metalic poate duce la accidente cu răni grave...! Asa ca, eu nu-l apreciez pentru palmele sale rupte. Exista o zicala care spune ca una e sa muncesti si alta e să muncesti ca prostul... ( Băsescu o schimbase cumva si o folosea in legatura cu băutul whisky -ului)..

Vezi ca nici britanicii si nici italienii nu poarta manusi, aia totusi cred ca au conditii. Si-a mai aratat si Nadal palmele in fata camerelor, arata asemanator. Eu inteleg ca ne putem lega de multe tare in domeniul sportiv, dar hai sa nu aberam. Nu mai vorbim de gleznele gimnastelor americane, genunchii si coatele jucatorilor de tenis din toata lumea, nasurile boxerilor... sportul de performanta mai aduce si semne, cu toate conditiile existente sau nu. Pana si ca sportiv amator, daca practici peste medie, deja apar anumite semne, nu mai vorbesc de cei de performanta.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează