SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SCANDAL

Imane Khelif, sportiva acuzată că este bărbat, apărată public de tatăl ei: „Avem toate dovezile, inclusiv certificatul ei de naștere”

Imane Khelif / Foto: Imago Images
Imane Khelif / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2024 13:53 / Actualizat duminica, 04 august 2024 13:53

Tatăl pugilistei algeriene Imane Khelif (25 de ani), protagonista unuia dintre cele mai mari scandaluri de la Jocurile Olimpice, a ieșit public pentru a-și apăra fiica.

Mai multe federații naționale au pus sub semnul întrebării dreptul sportivei de a participa la box feminin, după ce a făcut-o pe italianca Angela Carini să abandoneze după doar 46 de secunde meciul din optimile Jocurilor Olimpice de la Paris. Carini a refuzat să îi strângă mâna lui Khelif și a acuzat că niciodată nu a fost lovită cu atâta putere, însă ulterior i-a cerut scuze adversarei sale pentru comportamentul pe care l-a avut.

Imane Khelif, apărată public de tatăl ei

Ulterior, ea a trecut și în faza sferturilor de finală de sportiva maghiară Luca Anna Hamori. Omar Khelif a ieșit public să își apere fiica, după ce sportiva a fost blamată pe rețelele sociale și nu numai că este, de fapt, bărbat.

Omar Khelif a prezentat un certificat de naștere care atestă că Imane Khelif este femeie. El a explicat că fiica sa a învins-o atât de clar pe Angela Carini din cauza faptului că italianca este mult mai slabă decât pugilista algeriană.

Omar Khelif: „Copilul meu este o fată, avem toate dovezile, inclusiv certificatul ei de naștere”

„Copilul meu este o fată. A fost crescută ca o fată. Este o fată puternică. Am crescut-o să muncească din greu și să fie curajoasă. Are o voință puternică de a munci și de a se antrena.

Adversara italiană care a luptat împotriva ei pur și simplu nu a putut să o învingă pe fiica mea. Pentru că fiica mea era mai puternică și ea era prea slabă.

Este o femeie, avem toate dovezile, inclusiv certificatul ei de naștere”, a declarat Omar Khelif, conform Bild.

În trecut, Imane Khelif a fost exclusă de la campionatul mondial de box feminin din cauza unui test de gen.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
Balaan
Balaan  •  04 August 2024, 21:17

Acel certificat, cu care se acopera taticu a fost editat in 2018... "Fetita" sa nascut in 1999. Vezi imaginea atasata: la stanga sus se vede clar data emiteri: 2018/04/01 https://cdn.tenyek.hu/media/6/66/66f0e4abc5d12e0b84b34b252782cff0.jpg La largirea fotografiei se vede si stampila (inversata) https://cdn.tenyek.hu/media/f/f9/f98d182e584c28b3854f7a2d5014fde1.jpg Totul in cazul daca fotografiile sunt autentice (n-am posibilitatea de a ma lamuri).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează