SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CERERE

Ion Țiriac, îndemnat să premieze și sportivii din Republica Moldova: „Nu suntem o țară?!”

Oleg Bodrug, 59 ani, fost vicepreședinte al Parlamentului din Republica Moldova, a făcut un apel la adresa lui Ion Țiriac, pentru premierea sportivilor vecinilor de peste Prut, medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris / foto: Cristi Preda (GSP) +50   FOTO
Oleg Bodrug, 59 ani, fost vicepreședinte al Parlamentului din Republica Moldova, a făcut un apel la adresa lui Ion Țiriac, pentru premierea sportivilor vecinilor de peste Prut, medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 22 august 2024 12:57 / Actualizat joi, 22 august 2024 13:15

Oleg Bodrug, 59 ani, fost vicepreședinte al Parlamentului din Republica Moldova, a făcut un apel la adresa lui Ion Țiriac, pentru premierea sportivilor vecinilor de peste Prut, medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Republica Moldova a avut patru medaliați la ediția din această vară a Jocurilor Olimpice: Anastasia Nichita (argint - lupte libere feminin, categorie 57 kg), Denis Vieru (bronz - judo, categorie 66 kg), Adil Osmanov (bronz - judo, categorie 73 kg), Serghei Tarnovschi (bronz - caiac canoe, simplu, 1000m).

În cadrul unui eveniment special, organizat săptămâna trecută la Țiriac Collection, afaceristul Ion Țiriac i-a premiat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a acordat 22 automobile electrice, marca Hyundai, modele Ioniq 5 (aur), Kona (argint) și Bayon (bronz). Mașinile au fost personalizate, în funcție de medalia obținută și medalia de la JO.

+45 FOTO

Oleg Bodrug, politician din Republica Moldova, face un apel la Ion Țiriac: „Poate premiază și cei patru medaliați din Republica Moldova”

„Vin cu o inițiativă, să ne adresăm domnului Ion Țiriac, poate premiază și cei patru medaliați din Republica Moldova. Nu suntem o țară?”, a spus Oleg Bodrug, potrivit stiripesurse.md.

Conform aceleiași surse citate, Bodrug spune că premierea sportivilor este imperios necesară, motivând alți sportivi să își depășească performanțele actuale. Mai mult, dacă Ion Țiriac nu va răspunde afirmativ solicitării, îndeamnă alți oameni de afaceri din Republica Moldova să contribuie la recompensarea celor patru sportivi menționați anterior, sugerând că aceștia au adus mândrie și onoare țării.

Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun.

Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam. Pe de o parte. Pe de altă parte, cine știe?, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură se face, încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport.

Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi, ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici. Și vreau să vă fac și o surpriză, înainte să trec mai departe: avem pe cel mai în vârstă olimpic care trăiește în ziua de astăzi, domnul Ioniță, care e acolo, 96 de ani, olimpic la Roma, ciclism, în 1960!

Nu e mare lucru ce facem noi pentru dumneavoastră aici, și când spun noi, eu, Țiriac, familia Țiriac sau fundația. Am încercat să facem ceva, îi mulțumesc feciorului meu, pentru că în 10 zile a făcut mai mult decât puteam face eu în 2 luni. S-adune tot ce s-a adunat aici. Mulțumesc Allianz Țiriac, care vă face totuși o surpriză destul de plăcută mai încolo.

- Ion Țiriac, discurs în cadrul evenimentului special de săptămâna trecută

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, replică promptă pentru Varga, după ce patronul lui CFR Cluj a anunțat că nu are emoții cu FCSB
Superliga
Gigi Becali, replică promptă pentru Varga, după ce patronul lui CFR Cluj a anunțat că nu are emoții cu FCSB
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Superliga
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
INACCEPTABIL! După Iohannis, a comis-o și primarul! Stupoare la premierea canotoarei de aur de la Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice
INACCEPTABIL! După Iohannis, a comis-o și primarul! Stupoare la premierea canotoarei de aur de la Jocurile Olimpice

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (16)
Florin100
Florin100  •  23 August 2024, 00:07

La cât de bogat este Tiriac, patru mașini electrice inseamna nimic pentru el, dar reprezinta un mare gest nobil pentru fratii nostrii moldoveni. Sper ca Tiriac sa faca acest gen nobil si sa-i premieze. Cu siguranta cei patru sportivi nu vor uita niciodata ca au fost premiati de fratii lor de peste Prut.

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  22 August 2024, 23:54

De ce?

chepandy777
chepandy777  •  22 August 2024, 23:41
Postat de UnuldinSpania pe 22 August 2024, 17:44

Nu stiu daca sunt mai cu rve decat ucrainienii dar sunt cu noi doar cand le convine.Jigodii( marea majoritate) cauta doar cetatenie pentru a emigra ca si europeni.

Ce referendum aberezi aici? inca nu a fost asa referendum. Poate in viitorul apropiat. Mai iesi la iarba verde.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează