SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

UPDATE Cât ghinion! Irina Begu, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan dau peste adversare imposibile la Jocurile Olimpice » Swiatek e pe listă

Româncele au parte de adversare complicate în primul tur de la Jocurile Olimpice  / Sursă foto: Instagram
Româncele au parte de adversare complicate în primul tur de la Jocurile Olimpice / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2024 18:55 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 22:26

Irina Begu, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, cele trei jucătoare care vor reprezenta România în turneul olimpic de tenis feminin, au avut parte de adversare complicate la tragerea la sorți de azi. Campioane și finaliste de Slam au ieșit în calea româncelor, misiunea acestora anunțându-se una extrem de solicitantă. Vom fi reprezentați la Jocurile Olimpice și de două perechi în proba de dublu.

Tabloul le e potrivnic româncelor calificate în proba de simplu feminin de la Paris. N-au fost prea multe motive de optimism după tragere la sorți de joi, rivale de calibru ieșind încă din primul tur în calea jucătoarelor din Team România.

Irina Begu deschide cu Iga Swiatek, în „casa” polonezei

Irina Begu, 33 de ani, cea care și-a asigurat prezența la Paris datorită clasamentului protejat, o va întâlni în runda inaugurală pe nimeni alta decât Iga Swiatek, 23 de ani, liderul mondial din tenisul feminin și jucătoarea cu un bilanț de invidiat pe zgura de la Roland Garros.

Iga e cvadruplă campioană în Openul Parizian, anul acesta cucerind într-o manieră autoritară cea de-a patra ei coroană la Paris. Chiar dacă s-a oprit devreme la Wimbledon, poloneza e, fără îndoială, cel mai dificil adversar regăsit pe tabloul feminin. Va fi abia a doua confruntare dintre Irina și Swiatek, Iga impunându-se categoric în 2021, în turul III de la Wimbledon, scor 6-1, 6-0.

Jaqueline Cristian, schimbare de ultim moment la Jocurile Olimpice

Jaqueline Cristian, cea care astăzi a părăsit „sferturile” turneului WTA 250 de la Iași, urma să debuteze la Jocurile Olimpice în fața numărului 4 mondial, kazaha Elena Rybakina, cea care pierdea în 2021 medalia de bronz de la Tokyo în fața Elinei Svitolina.

Rybakina s-a retras însă în cursul de joi, iar locul ei pe tablou, pe linia 17, a fost luat de franțuzoaica Caroline Garcia, care a devenit cap de serie 17, au informat organizatorii. Jaqueline, ocupanta locului 61 în ierarhia feminină, o va întâlni astfel în premieră pe fostul număr 4 mondial, actualmente ocupantă a poziției 25 în ierarhia WTA.

Ana Bogdan, față în față cu finalista de la Roland Garros și Wimbledon

Și ea în premieră la o Olimpiadă, Ana Bogdan o va întâlni în primul tur pe una dintre jucătoarele în vogă ale circuitului, italianca Jasmine Paolini, 28 de ani, aflată la cea mai bună clasare a carierei, locul 5. Va fi o întâlnire în premieră între Ana și Jasmine.

Paolini traversează momentul său de vârf, cu finale succesive la Roland Garros și Wimbledon. Dacă la Paris a fost învinsă clar de Swiatek, finala de la Londra, disputată în compania Barborei Krejcikova, a fost cedată de peninsulară la micile detalii.

Cât ghinion! Irina Begu, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan dau peste adversare imposibile la Jocurile Olimpice » Swiatek e pe listă
Ana Bogdan e în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice / Sursă foto: Instagram

Complicat și la dublu

Irina Begu va lua startul și la dublu, alături de Monica Niculecu, o jucătoare consacrată în această probă. Situația nu arată grozav nici aici, cu o pereche taiwaneză la orizont, formată din Su-Wei Hsieh și Chia Yi Tsao.

Celaltă pereche a României, formată din Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, va evolua în compania japonezelor Shuko Aoyama și Ena Shibahara.

1este numărul medaliilor olimpice obținute de România, argintul la dublu de la Rio de Janeiro 2016 cucerit de Florin Mergea și Horia Tecău

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (7)
Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  26 Iulie 2024, 09:52

Super articol! Auzi la ei, au traseu imposibil... Cum e sa devii campion olimpic fara sa poti bate pe ceilalti pretendenti. Este spiritul acestor jocuri ca CEL MAI BUN SA CASTIGE. Daca nu poti bate pe toti cei inscrisi in lupta, nu vei merita titlul olimpic. Asta e intreaga diferenta dintre olimpiada si mondiale.

constantin_dejanovici
constantin_dejanovici  •  25 Iulie 2024, 23:17

Când aveam șanse să facem ceva (2016, 2021), jucătoarele noastre au strâmbat din nas. Zika, Covid, accidentări, de am ajuns să fim reprezentați de Buzărnescu, care era undeva pe 150 mondial. Până și COSR, care de obicei umblă cu trei perechi de mănuși, s-a sesizat în 2021 - citez:"Din motive justificate, ținând cont de prejudiciul de imagine și cel financiar, Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanță, Comisia Medicală și Comisia de Etică vor analiza cazul creat și vor înainta concluziile Comitetului Executiv." Iată cum ocaziile pierdute se răzbună. În fine, să sperăm că măcar una dintre favorite nu va lua participarea în serios.

MaxiP
MaxiP  •  25 Iulie 2024, 21:02

Turneul de la Iasi e turneu WTA, nu e 125k, nu stiu de unde va luati informatiile. Apoi, Jaqueline a cazut cu Rybakina, care insa s-a retras in cursul zilei de joi, dar Jaqueline va intalni totusi in premiera nr 4 mondial. Nu mai inteleg nimic.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează