SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

Stupoare la Jocurile Olimpice » A fost descalificat, dar nu a vrut să iasă de pe pistă și a continuat scandalul

Momentul descalificării lui Jeremiah Azu / Foto: Imago Images
Momentul descalificării lui Jeremiah Azu / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 17:59 / Actualizat sambata, 03 august 2024 18:49

Sprinterul galez Jeremiah Azu (23 de ani) a fost descalificat din serii la proba de 100 de metri masculin, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Azu a pornit cursa cu 0,07 secunde mai devreme de semnalul de începere.

Atletul britanic a încercat să depună un apel, însă demersul său a fost respins de către arbitri. Jeremiah Azu a protestat timp de trei minute, însă până la urmă a fost scos de pistă. El a pretins că a fost derutat de zgomotul din arenă provocat de fanii francezi, care urmăreau proba de săritură cu prăjina.

Prin urmare, lui Azu i-a fost interzis să participe la curse din cauza „startului său fals” și nu i s-a permis nici să alerge „sub protest”.

Cum se apără Jeremiah Azu: „Am reacționat la sunet”

„Sincer, am reacționat la un sunet. Este păcat, mulțimea este atât de încântată, au urmărit săritul cu prăjina, fanii francezi sunt aici. Este păcat că nu m-au lăsat să alerg sub protest. Nu sunt sigur ce reguli sunt folosite.

Spuneam că vreau să alerg sub protest. Orice altă cursă vă permite să alergați și apoi o revizuiți. Sunt Olimpiade, așa că sunt în mod clar reguli diferite”, a explicat Jeremiah Azu, conform BBC.

Michael Johnson: „Nici eu nu înțeleg regulile”

Michael Johnson, fost campion olimpic la 200 de metri, i-a atras atenția lui Azu că a început flagrant cursa înainte de start. Johnson a precizat însă că atletului britanic ar fi trebuit să i se permită să alerge „sub protest” și după aceea să se ia o decizie în privința sa.

„Sunteți la Jocurile Olimpice, știți că nu puteți începe înainte de armă și acesta a fost un start fals flagrant!

Nu presiunea este problema pentru că aici sunt Jocurile Olimpice, ești un atlet profesionist, asta faci. Problema este dacă a auzit sau nu ceva, pentru că, dacă a făcut asta, este o scuză legitimă. Oricum, nimeni altcineva nu a auzit-o, aceasta este problema lui (n.r.- cu recursul), el a fost singurul.

Are dreptate că nu înțelege regulile, pentru că nici eu nu le înțeleg. De obicei, poți să alergi sub protest, dar cred că ei au o situație diferită aici, la Jocurile Olimpice. Unde este flagrant, ceea ce a fost, ei nu permit ca tu să alergi sub protest.

Ar trebui să te lase să fugi sub protest și să te lase să rezolvi totul mai târziu”, a declarat Michael Johnson, potrivit sursei citate.

Nu este primul caz de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Jeremiah Azu s-a clasat pe locul al doilea la proba de 100 de metri masculin la campionatele de atletism din Marea Britanie. El va mai putea participa, la Jocurile Olimpice de la Paris, la ștafeta masculină de 4x100m de săptămâna viitoare.

Tot sâmbătă, dar mai devreme, Steven Sabino (Mozambic) a fost, de asemenea, descalificat din cauza unui start fals. Au existat câteva momente asemănătoare, în seriile de vineri la 100 de metri feminin, însă au fost emise doar avertismente.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  03 August 2024, 21:14

"Stupoare"... articol de profesionisti, se intampla frecvent sa apara starturi false. De destui ani regulamentul prevede direct descalificarea sportivului respectiv, cu unele exceptii. Se mediatizeaza niste lucruri inutile. E dureros sa te pregatesti de Olimpiada atata timp si sa nu apuci sa concurezi din cauza unui start fals, dar din ce inteleg a fost destul de evident, deci cel mai probabil e complet vina sa.

papora
papora  •  03 August 2024, 20:39
Postat de Numeuser pe 03 August 2024, 20:24

Suspendat pentru??? Așa vrea burta ta de bere sau care ar fi motivul?

nerespectarea regulamentelo în vigoare, dacă nu le înţelegi stai acsă şi studiază...

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  03 August 2024, 20:39

"galez"

Vezi toate comentariile (5)
Comentează