SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOX

Maghiarii s-au revoltat după ce sportiva lor a fost eliminată de Imane Khelif: „Au câștigat cromozomii bărbătești”

Imane Khelif și Anna Luca Hamori, la finalul luptei lor // foto: Guliver/gettyimages +11   FOTO
Imane Khelif și Anna Luca Hamori, la finalul luptei lor // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 19:45 / Actualizat sambata, 03 august 2024 20:05

Presa maghiară a reacționat după meciul de box dintre Imane Khelif și Anna Luca Hamori, câștigat de sportiva din Algeria la puncte, 5-0, Hamori ratând astfel medalia olimpică.

După ce și-a provocat adversara din optimi să abandoneze după numai 46 de secunde, Imane Khelif, pugilista algeriană descalificată în 2023 de la Campionatele Mondiale, dar acceptată la Jocurile Olimpice, a înfruntat-o în sferturile turneului feminin de box, categoria mijlocie mică, pe maghiara Anna Luca Hamori.

Lupta de astăzi nu s-a mai încheiat cu abandon sau KO. Anna Luca Hamori a rezistat până la final, fiind învinsă la puncte, judecătorii considerând-o în unanimitate pe Khelif mai bună.

Anna Luca Hamori a ratat astfel șansa unei medalii olimpice. Calificarea în semifinale este sinonimă cu medalia, cel puțin bronzul olimpic. Presa maghiară a reacționat după lupta celor două.

+6 FOTO

Presa maghiară, după ce sportiva lor a fost eliminată de Imane Khelif: „Au câștigat cromozomii bărbătești”

Site-ul Sportal.hu a fost deschis cu un articol titrat „Au câștigat cromozomii bărbătești, Luca Hamori a fost eliminată”, semnat de jurnalistul Szekeres Tamás.

„Nu există dubii că în ziua de sâmbătă, niciun meci de box nu a fost urmărit de atât de mulți oameni precum sfertul de la categoria de 66 de kilograme dintre Luca Hamori și algerianca Imane Khelif, care are și cromozomi masculini.

După două victorii grozave, împotriva unei pugiliste irlandeze și uneia australiene, Luca Hamori a înfruntat-o luptătoarea algeriană care e picat testul de gen. Lumea a fost împărțită de apariția pugilistei arabe: potrivit majorității, aceasta nu ar fi trebuit să participe. Potrivit minorității, o campanie dezgustătoare este desfășurată împotriva ei. În opinia autorului acestor rânduri, ambele afirmații sunt corecte.

Din fericire, Luca a decis să se ridice și să încerce să o învingă, indiferent ce cromozomi are. Știam dinaintea meciului: dacă avea să o facă, ar fi devenit a zecea femeie care să o învingă pe Imane și ar fi fost recompensată imediat cu o medalie olimpică.

Meciul a început sub ochii întregii lumi, iar după primul minut a devenit clar că Luca este mult mai rezistentă decât precedenta adversară a arabei, italianca Angela Carini, care a abandonat după 46 de secunde”, se arată în materialul de pe Sportal.hu.

În cele din urmă, jurnalistul maghiar a recunoscut superioritatea algeriencei, menționând în articol că „la finalul primei reprize, i-au acordat pe bună dreptate avantaj arabei” și că „la ultimul gong, era destul de clar că Khelif va câștiga în unanimitate”.

+6 FOTO

Lupta dintre Khelif și Hamori a fost și în deschiderea Nemzeti Sport. „Luca Hamori a pierdut la puncte cu Imane Khelif, încheind astfel turneul pe locul 5”, au titrat jurnaliștii de la cotidianul sportiv din țara vecină.

Ei au comentat meciul pe reprize, precizând în prima rundă că „algerianca este puțin mai activă și lovește mai mult în primele câteva secunde”, iar în ultima repriză că „Imane Khelif pare foarte încrezătoare, se mișcă conștientă de superioritatea ei clară”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
nicky_ghimpele
nicky_ghimpele  •  03 August 2024, 20:43

trebuia sa faca ce a facut italianca dar ei nu au sange in vene asa sa poarte tocuri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează