SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

FOTO Jordan Chiles, apariții „mondene” la o lună după scandalul din proba de sol de la Jocurile Olimpice » Lansează noi acuzații puternice: „Credeți-mă când spun asta!”

Jordan Chiles / FOTO: Imago +12   FOTO
Jordan Chiles / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2024 09:33 / Actualizat joi, 12 septembrie 2024 09:46

Jordan Chiles (23 de ani) a ieșit în față pentru prima dată după Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva din SUA a rămas fără medalia de bronz obținută în finala de la sol, după decizia TAS, care i-a dat dreptate Anei Maria Bărbosu. Chiles a făcut primele declarații despre acest eveniment și a explicat momentele delicate prin care a trecut.

Americanii nu vor să renunțe la medalia de bronz pe care TAS i-a acordat-o Anei Maria Bărbosu. Chiles a pierdut locul 3, iar la o lună de la acel eveniment și-a făcut curaj și a discutat deschis despre acele momente, care au afectat-o extrem de mult.

  • Ce s-a întâmplat în finala la sol? Ana Maria Bărbosu a încheiat cu un punctaj de 13.700. Pentru câteva secunde a fost în posesia medaliei de bronz. Ulterior, în sală a fost anunțată o contestație din partea echipei americane. Jordan Chiles a primit o zecime în plus la dificultate și a urcat pe podium, cu 13.766. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a întors decizia și s-a revenit la clasamentul inițial.

Jordan Chiles, primele declarații după ce a pierdut bronzul în fața Anei Maria Bărbosu: „Este vorba de culoarea pielii mele”

Jordan Chiles / FOTO: Imago
Jordan Chiles / FOTO: Imago
Jordan Chiles / FOTO: Imago
Jordan Chiles / FOTO: Imago
Jordan Chiles / FOTO: Imago
+7 FOTO

Chiles a avut și câteva apariții mondene în ultima săptămână. A fost prezentă la un eveniment organizat la Empire State Building din New York și a dat lovitura de start într-un meci de baseball.

„Cel mai important lucru care mi-a fost luat a fost recunoașterea a ceea ce reprezentam. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat nu se referă la medalie. Este vorba de culoarea pielii mele, despre faptul că au fost lucruri care m-au dus la această poziție de sportiv și am simțit că totul a fost destrămat.

M-am simțit ca în 2018, când mi-am pierdut dragostea pentru sport, acum am pierdut-o din nou. Am simțit că nu sunt mulți oameni care mă susțin... Am avut de-a face cu un antrenor care m-a abuzat emoțional și verbal, nu aveam capacitatea de a-mi folosi vocea sau de a fi auzită.

Dar am făcut istorie și voi continua să fac istorie. Întotdeauna voi merge înainte. Acum mă confrunt cu unul dintre cele mai provocatoare momente din cariera mea. Credeți-mă când spun că am avut multe astfel de momente.

Voi aborda provocarea la fel cum am făcut în trecut și voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate. Cred că la sfârșitul acestei călătorii, oamenii care dețin controlul vor face ceea ce trebuie”, a declarat Jordan Chiles, potrivit Dailymail.

Cum arătă clasamentul final al probei de sol:

  1. Rebeca Andrade - 14.166

  2. Simone Biles - 14.133

  3. Ana Maria Bărbosu - 13.700

  4. Sabrina Voinea - 13.700

  5. Jordan Chiles - 13.666

  6. Alice D'Amato - 13.600

  7. Rina Kishi - 13.166

  8. Ou Yushan - 13.000

  9. Manila Esposito - 12.133

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au fost departajate de nota primită pentru execuție.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart, în prima etapă din Liga Campionilor

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (11)
MaxiP
MaxiP  •  12 Septembrie 2024, 16:48

Eu nu inteleg de ce nu contesta nimeni aceste declaratii. Sunt declaratii date de o sportiva, de o participanta, care fara niciun fond acuza pe baza de rasism ca a fost dezavantajata. In momentul in care se intampla asa ceva, problema medaliei ei s-ar putea rezolva foarte usor printr-o descalificare, este absolut inacceptabil ce declaratii da, din postura de participanta. Iar propaganda lor rasiala nu are niciun temei, una din cele mai titrate gimnaste americane (cred ca e cea mai titrata din istorie) este o sportiva de culoare (cert mai de culoare ca ea), efectiv niciodata dezavantajata in vreun concurs (din contra, exista si legat de ea anumite evolutii puse sub semnul intrebarii legat de favoritism) care a fost lasata sa-si arate pe deplin suprematia. Pana si manipularea cu podiumul 100% de culoare feminin, strict propagandistic, am vazut zeci de podiumuri 100% de culoare, inclusiv feminine, in special in competitiile de atletism. Pentru cine musca acea manipulare grosolana, Jocurile Olimpice s-au incheiat cu o ceremonie de premiere in care ocupantele celor 3 locuri de pe podium erau femei de culoare, s-a incheiat cu premierea maratonului feminin. De ce nu s-a remarcat asta: simplu, nu era niciuna din SUA. E propaganda ieftina si din punctul meu de vedere cat se poate de sanctionabila.

Dodeliniho
Dodeliniho  •  12 Septembrie 2024, 20:16

Bai ce *** este cu culoarea pielii? Asta este tâmpită? Sa se pună în locul unui om bolnav care din cauza boli se transformă și toți rad de el când are nevoie. Bai m-am plictisit, dar negri când își bat joc de albi nu este același lucru. Negru, țigan chinez sau alb, bai frate suntem oameni la fel. ***, deja m-am plictisit. Și româncă a fost deposedată de medalie în timpul meciului a fost furată. De ce *** sa facem aceste declarați. Ca ești neagra ți-au luat ăștia medalia. Nu! Ca româncă a fost mai buna, de ce nu recunoști asta?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  12 Septembrie 2024, 15:00

ajunge, povestea e fumata, nu ne mai bagati pe git individa asta! a incercat sa ia o medalie cu arbitrii, nu i-a reusit, nu ne mai intereseaza persoana ei! acum stirea zilea in USA e bomba lansata de Trump la dezbaterea TV cu Kamila, ca haitienii maninca cainii si pisicile americanilor ;-)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close