SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  NATAȚIE

La o zi după terminarea Jocurilor Olimpice, chinezul Pan Zhanle a rupt tăcerea: „Să o spună mai des. Poate așa o să îi păcălească pe vestici!”

Pan Zhanle (20 de ani), campion olimpic cu record mondial în proba de 100 metri liber, a răspuns criticilor care atrăgeau atenția asupra „nivelului inuman” arătat în La Defense Arena din Paris. +21   FOTO
Pan Zhanle (20 de ani), campion olimpic cu record mondial în proba de 100 metri liber, a răspuns criticilor care atrăgeau atenția asupra „nivelului inuman” arătat în La Defense Arena din Paris.

Articol de - Publicat luni, 12 august 2024 19:00 / Actualizat luni, 12 august 2024 20:36

Pan Zhanle (20 de ani), campion olimpic cu record mondial în proba de 100 metri liber, a răspuns criticilor care atrăgeau atenția asupra „nivelului inuman” arătat în La Defense Arena din Paris.

Pan Zhanle a fost unul dintre eroii ediției recente încheiate a Jocurilor Olimpice. Chinezul i-a învins pe Kyle Chalmers și pe David Popovici în finala la 100 metri liber, proba regină a natației. Timpul scos, 46,40 secunde, a atras multe semne de întrebare.

Brett Hawke continuă acuzațiile la adresa lui Pan Zhanle

Cel mai vocal critic a fost Brett Hawke, fost înotător australian, în prezent antrenor la Antipozi. Acesta nu s-a ferit să îl numească trișor. Recent, a revenit cu un mesaj agresiv:

Ascultați, voi fi sincer. Sunt nervos pentru ce se întâmplă cu înotul. Sunt supărat din mai multe motive. Studiez acest sport de 30 de ani, am studiat viteza, am studiat fiecare aspect. Sunt un expert în domeniu, da! Nu poate fi real ce s-a întâmplat. Nu ai cum să îi bați pe Kyle Chalmers, David Popovici și Jack Alexy în acest mod. Nu poți să îi întreci cu lungimea unui corp

- Brett Hawke

Pan Zhanle răspunde criticilor

Într-o apariție la o televiziune din China, Pan Zhanle i-a dat replica lui Hawke.

„Mă bucur că a spus asta. Ar trebui să o spună mai des. Poate așa o să îi păcălească pe vestici, iar noi ne putem continua progresul. Dacă a spus că e imposibil pentru un om, atunci a arătat că încă este limitat.

Nu poate gândi în afara acestor bariere. Oamenii își setează involuntar niște limite. Trebuie să le ignor! Astfel de comentarii chiar mă ajută, mă motivează. Nu mă deranjează deloc”, a spus Pan Zhanle.

Noul obiectiv al lui Pan Zhanle

Cu aurul olimpic în buzunar și un record mondial care pare imposibil de bătut, Pan Zhanle și-a setat un nou obiectiv.

„Următorul obiectiv e titlul de campion mondial în bazin scurt! Cred că Chalmers îl deține. Voi merge după el”, a spus Pan Zhanle.

Următoarea ediție a Campionatului Mondial în bazin scurt este programată între 10 și 15 decembrie 2024, la Budapesta.

Australianul Kyle Chalmers este deținătorul titlului mondial în bazin scurt (25 de metri), cu 45,16 secunde, performanță reușită în 2022, la Melbourne.

GALERIE FOTO. Cele mai tari 20 de imagini de la Jocurile Olimpice: ipostaze-SF, instantanee curioase și eroi neașteptați

Gabriel Medina, în proba de surfing / FOTO: Imago
Remco Evenepoel, aur în fața Turneului Eiffel în competiția pe șosea / FOTO: Imago
Steph Curry i-a trimis pe francezi la culcare în finala competiției de baschet masculin / FOTO: Imago
Mihaela Cambei, portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
David Popovici și Dragoș Ghile, îmbrățișați după cursa de aur olimpic / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+16 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Sepsi și-a găsit antrenor. Anunțul conducerii clubului: „Avem încredere în el
Superliga
Sepsi și-a găsit antrenor. Anunțul conducerii clubului: „Avem încredere în el"
Gigi Becali ridică în slăvi un „tricolor”: „Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam! Un singur lucru îi transmit să nu mai facă
Nationala
Gigi Becali ridică în slăvi un „tricolor”: „Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam! Un singur lucru îi transmit să nu mai facă"
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (17)
grro
grro  •  13 August 2024, 09:01
Postat de Poliakov pe 12 August 2024, 20:33

Sportivii rusi, barbati si femei, au fost exclusi pentru ca sunt rusi. Urmatorii pe lista: sportivii chinezi, barbati si femei. Pentru ca sunt chinezi. Apoi, restul...

Au fost excluși fiindcă prietenii tăi ruși au început un război, au ocupat și anexat teritoriile unei țări.

Johnny_76
Johnny_76  •  13 August 2024, 08:23

Poate are dreptate puștiul,sau poate substanțele dopante ale chinezilor sunt peste ce știe agenția antidoping să descopere la momentul actual !

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  13 August 2024, 08:14

Cu dopatul vad doua variante. Ori lăsăm pe toți să facă ce vor, ori suspendam pe viață, anulam orice record, dacă ești prins. Nu contează medical, voluntar sau involuntar. Ai probleme medicale și ai nevoie să te dopezi? Anunți federația și te retragi până dispare orice forma de contaminare plus macar o luna. A devenit o moda chestia cu involuntarul.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează