SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / BOX

Lăcrămioara Perijoc, învinsă în „optimi” la Jocurile Olimpice, după o confruntare echilibrată

Lăcrămioara Perijoc (dreapta) în confruntare cu Enkhjargal Munguntsetseg la JO 2024 Foto: COSR
Lăcrămioara Perijoc (dreapta) în confruntare cu Enkhjargal Munguntsetseg la JO 2024 Foto: COSR

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 19:15 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 20:00

Aflată la prima sa participare olimpică, Lăcrămioara Perijoc (30 de ani) a pierdut în primul meci disputat la Paris, direct în optimile de finală, în fața lui Enkhjargal Munguntsetseg din Mongolia, decizie 4-1 în favoarea pugilistei asiatice.

Lăcrămioara Perijoc a intrat în competiția olimpică a categoriei 54 kg direct în optimile de finală împotriva lui Enkhjargal Munguntsetseg din Mongolia. O adversară cu o talie superioară, câțiva centimetri în plus și o alonjă mai mare.

Meciul, unul care avea să fie de la început până la final unul cu adevărat fizic, solicitant, a pornit cu mai multă inițiativă din partea româncei în vârstă de 30 de ani, care a atras atenția cu lovituri rapide spre corp. De asemenea, mai iute în jocul de picioare, în opoziție cu stilul mai larg, dar cu o forță superioară, al adversarei.

Din acest contrast a reieșit o înfruntare strânsă, după cum s-a văzut și din aprecierile arbitrilor. La capătul primei reprize, oficialii îi dăduseră un ușor avantaj româncei, pugilista care fusese mai combativă, 3-2.

Repriza a doua și a treia, în favoarea mongolei

La capătul celei de a doua, balanța înclina însă vizibil spre mongolă, 4-1, deși duelul a păstrat aceeași trăsătură de echilibru. Asiatica a reușit să plaseze câțiva pumni grei, pe care Lăcrămioara nu i-a putut anihila prin riposta sa.

Din colțul unde se aflau antrenorii Mihaela și Adrian Lăcătuș s-au auzit tot timpul încurajările și indicațiile acestora, în pauză cuvântul cel mai des rostit fiind „respiră!”. Pentru că efortul a fost aproape palpabil.

În cele din urmă, Munguntsetseg i-a impresionat în proporție mai mare pe arbitri. La capătul meciului, chiar a ridicat mâna în semn de victorie, de superioritate. Ajungând lângă antrenorii ei, după ce și-a dat jos casca, Perijoc a părut dezamăgită, parcă simțind că nu a reușit destul în meciul compact, astfel încât să primească decizia.

Ambele au ridicat brațul în așteptarea anunțului făcut de crainicul sălii, Lăcrămioara cu mai puțină convingere. Și într-adevăr, Enkhjargal Munguntsetseg s-a impus cu 4-1 (30-27 arbitrul 1, 28-29 arbitrul 2, 29-28 arbitrul 3, 29-28 arbitrul 4, 29-28 arbitrul 5).

Lăcrămioara Perijoc și visul său olimpic

La prima ei participare olimpică, una pe care și-a dorit-o imens și pentru care s-a bătut cu tot sufletul și toți mușchii, Perijoc era văzută drept una dintre sportivele care pot ajunge la medalie la categoria 54 de kilograme.

„Pentru mine, a fost o bucurie enormă când m-am calificat la Jocuri, fiindcă era un vis încă din copilărie. Mi-am dorit de foarte mulți ani să ajung printre cei mai buni sportivi ai lumii și implicit să ajung la Jocurile Olimpice.

Atunci când m-am calificat, mi-am spus: «Bravo, Lăcră! Ai reușit să-ți îndeplinești acel vis pe care-l aveai de mică». Mă simt mândră și onorată să fac parte din echipa Team Romania la această ediție a Jocurilor”, a spus ea în interviul acordat Gazetei Sporturilor cu câteva săptămâni înainte de startul imensei competiții polisportive.

Visul s-a oprit repede, dar poate mai este loc pentru o nouă încercare, peste 4 ani, în sportul care a ajutat-o, a călit-o și i-a dat lecții prețioase. Una dintre ele, probabil, este că înfrângerea face parte din întregul proces.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (6)
PeterMichael
PeterMichael  •  30 Iulie 2024, 23:33
Postat de neacaisa pe 30 Iulie 2024, 20:25

este vicecampioana europeana

ah da, mare campioana. ultima.

dandrake
dandrake  •  30 Iulie 2024, 22:22
Postat de PeterMichael pe 30 Iulie 2024, 19:21

cum ar fi a pierdut in primul tur. bani aruncati cu participarea. cand esti lemn, nu arata chiar la toata lumea.

Ai facut ceva sport la viata ta,nu-i asa?...alergat dupa tramvai,husene...barbut nu, erai primul care-ti luai branduri la cat de cardit esti...

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  30 Iulie 2024, 21:11

...important este sa participi...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează