SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

FOTO Franța și Spania au oferit o finală de vis pe „Parc des Princes” » După triumful de la Euro, Spania e și campioană olimpică!

După triumful de la Campionatul European din Germania, Spania este și campioană olimpică. Ibericii s-au impus în fața Franței cu un incredibil 5-3, după cele două reprize de prelungiri, 3-3 fiind scorul la finele celor 90 minute. +48   FOTO
După triumful de la Campionatul European din Germania, Spania este și campioană olimpică. Ibericii s-au impus în fața Franței cu un incredibil 5-3, după cele două reprize de prelungiri, 3-3 fiind scorul la finele celor 90 minute.

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2024 21:50 / Actualizat vineri, 09 august 2024 22:33

După triumful de la Campionatul European din Germania, Spania este și campioană olimpică. Ibericii s-au impus în fața Franței cu un incredibil 5-3, după cele două reprize de prelungiri, 3-3 fiind scorul la finele celor 90 de minute.

„Les Bleus” au deschis scorul prin Millot, care a profitat de o eroare uriașă a lui Tenas, care s-a revanșat din plin însă: a avut mai multe intervenții salvatoare și a oferit un assist la golul de 5-3. După golul lui Millot, ibericii au reacționat cu stil: au marcat în minutele 18, 25 și 28, prin Fermin Lopez, care a reușit o „doppietta” și Baena, care a marcat splendid din lovitură liberă.

Spania domină fotbalul

Akliouche a redus din diferență, iar Mateta a transformat un penalty decisiv pentru a trimite partida în prelungiri.

Sergio Camello a fost eroul Spaniei, reușind „dubla” în minutele 100, respectiv 120+1.

Ovidiu Hațegan a fost delegat pentru această finală. Românul s-a numărat printre oficialii responsabili de arbitrajul video, având rolul de suport pentru arbitrul VAR.

+43 FOTO

Franța - Spania 3-5

  • Marcatori: Enzo Millot '11, Maghnes Akliouche '78, Jean-Philipe Mateta '90+3 (penalty) / Fermin Lopez '18, '25, Alex Baena '28, Sergio Camello '100, '120+1

  • Final de partidă. La capătul unui thriller cu 8 goluri, Spania este campioană olimpică!
  • Min. 120+1: GOL Spania! Francezii s-au aruncat în atac, iar ibericii au dat lovitura pe contraatac prin același Camello
  • Min. 114: Spania este aproape de a se desprinde decisiv, însă o inexactitate în execuție a vârfului iberic a împiedicat acest lucru.
  • Pauză. Au mai rămas 15 minute de speranță pentru „Cocoșul Galic”.
  • Min. 100: GOL Spania! Sergio Camello marchează elegant, săltând mingea peste Restes. Ce partidă la Paris!
  • Au început reprizele suplimentare.
  • Finalul timpului regulamentar. Urmează cele două reprize de prelungiri.
  • Min. 90+7: Olise ia o acțiune pe cont propriu, însă nu are multe variante, încercând să înscrie la colțul scurt. Corner pentru Franța.
  • Min. 90+6: OCAZIE URIAȘĂ pentru spanioli. Intrat pe final, Benat Turrientes a fost aproape de a deveni erou, însă torpila sa de la marginea careului a lovit doar bara transversală.
  • Min. 90+3: GOL Franța! Mateta transformă fără emoții.
  • Min. 90: În urma consultării arbitrajului video, Franța primește penalty. Mateta își va asuma responsabilitatea execuției.
  • Min. 88: Șutul lui Sergio Gomez trece puțin pe lângă.
  • Min. 78: Insistențele francezilor dau roade și aceștia reduc din handicap. După o lovitură liberă executată în forță de Olise, Miranda deviază în proprie poartă. Akliouche este creditat cu reușita.
  • Min. 72: Tenas salvează fantastic șutul puternic al lui Kone!
  • Min. 67: Mateta, atacantul lui Crystal Palace, nu reușește să finalizeze din câțiva metri.
  • Min. 64: Băieții marelui Henry continuă să domine teritorial, însă nu găsesc drumul către gol.
  • Min. 57: Ocazie mare pentru Manu Kone. Lovitura sa de cap din șase metri trece mult peste.
  • A început repriza secundă.
  • Min. 45+1: Se pare că francezii au resurse! Tenas se revanșează pentru eroarea de la gol și are o intervenție senzațională la o lovitură de cap din șase metri.
  • Min. 28: GOL Spania! TREI GOLURI în zece minute! Alex Baena execută splendind o lovitură liberă, iar Restes privește înmărmurit mingea, care se scurge în „ațe”.
  • Min. 25: GOL Spania! Miranda centrează perfect în careu, Abel Ruiz este blocat de Restes, însă Fermin Lopez este prompt și reușește „dubla”.
  • Min. 18: GOL Spania! Fermin Lopez restabilește egalitatea, cu un șut plasat din careu, la care Restes nu a avut replică. Este al 5-lea său gol la acest turneu.
  • Min. 11: GOL Franța! Enzo Millot trage din unghi la prima bară, iar Arnau Tenas, goalkeeper-ul celor de la PSG, a comis o eroare catastrofală, scăpând mingea în poartă la o fază care nu ar fi trebuit să îi creeze probleme.
  • Min. 10: „Les Bleus” domină partida. La sporadicele momente de posesie, Spania construiește cu greu din propria jumătate.
  • Min. 2: Franța a început mai bine partida, creându-le deja probleme ibericilor în propriul careu.
  • A început partida. Atmosfera de pe „Parc des Princes” este una electrizantă, suporterii francezi încurajându-și frenetic echipa.

Franța - Spania, echipele de start:

Franța (4-1-2-1-2): Restes - Sildilia, Bade, Lukeba, Truffert - Kone - Millot, Chotard - Olise - Lacazette, Mateta
Rezerve: Nkambadio, Locko, Magassa, Doue, Akliouche, Kalimuendo-Muinga, Cherki
Antrenor: Thierry Henry

Spania (4-2-3-1): Tenas - Pubill, Garcia, Cubarsi, Miranda - Barrios, Baena - Oroz, Lopez, Gomez - Ruiz
Rezerve: Garcia, Pacheco, Sanchez, Gutierrez, Bernabe, Turrientes, Camello
Antrenor: Santi Denia

  • La Jocurile Olimpice, echipele sunt exclusiv alcătuite din jucători născuți după data de 1 ianuarie 2001, fiind totuși permise trei derogări de la această regulă.

Ibericii au terminat pe locul secund în Grupa B, secodându-i pe egipteni, echipa care le-a și administrat singurul eșec de la turneu (1-2). În rest, aceștia s-au impus în grupe cu Uzbekistan (2-1) și Republica Dominicană (3-1), apoi au eliminat Japonia (3-0) și Maroc (2-1).

În schimb, Franța lui Thierry Henry și-a câștigat toate partidele, primind un singur gol: 3-0 cu SUA, 1-0 cu Guinea, 3-0 cu Noua Zeelandă, 1-0 cu Argentina și 3-1 cu Egipt.

Ultimele două medalii de aur au fost cucerite de Brazilia. Spania nu s-a mai impus din 1992 la JO (3-2 în finală cu Polonia), în timp ce Franța a câștigat la Los Angeles, în 1984 (2-0 cu Brazilia),

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Nationala
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu
Nationala
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (13)
Serban_radu.
Serban_radu.  •  11 August 2024, 01:17
Postat de Adrian2500 pe 10 August 2024, 13:45

Cata frustrare ! Uită-te in grădina ta mai păcăli iule! Căci Spania e departe din toate punctele de vedere. Asta si pentru ca sunt un popor care gândește constructiv. Nu cum sunt multi romanasi frustrati si invidiosi pe rezultatele altora. Iar tu esti un exemplu in sensul asta . Dar atât te duce capul... Noroc ca in Romania sunt din ce in ce mai multi oameni care fac cinste țării noastre.

Inteleg ca daca nu ti cu Spania care este sub Franta , Marea Britanie sau Italia , nu ai valoare. Cred ca altul este pacaliciul !!!!

Serban_radu.
Serban_radu.  •  11 August 2024, 01:14
Postat de Liogol7 pe 10 August 2024, 01:49

Tu cu sportul vad ca nu prea le ai... La handbal azi au pierdut pe muchie în semifinale după un meci imens al portarului german; la polo sunt campioni mondiali. Și la baschet, e drept, sunt într-o perioada de schimb de generații... și chiar și așa i-au tras-o Greciei lui Anteto în grupe. Deci chestia cu "s-au terminat"...

Vorbeam de olimpiada care este un reper .

MaxiP
MaxiP  •  10 August 2024, 15:27
Postat de Serban_radu. pe 09 August 2024, 22:11

Pai fotbal ce mai au , ca la handbal , baschet , polo s-au terminat .

Ii ajuta regulile. Jucatori U23. In restul sporturilor au o obsesie de a folosi acelasi lot vreo 20-25 de ani... pe bune, Spania are cele mai batrane echipe in majoritatea sporturilor de echipa, nu prea inteleg de ce, cam au baza de selectie serioasa in toate.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează