SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  RECOMPENSĂ

VIDEO Alte mașini pentru medaliații de la Jocurile Olimpice! COSR a anunțat ce bolizi mai primesc sportivii români » Clarificări în controversa cu Țiriac + cadou pentru Sabrina Voinea

Toyoya anunță oficial autoturismele cu care-i va recompensa pe sportivii români medaliați la Paris / Sursă foto: Facebook@ Toyota România
Toyoya anunță oficial autoturismele cu care-i va recompensa pe sportivii români medaliați la Paris / Sursă foto: Facebook@ Toyota România

Articol de , - Publicat luni, 09 septembrie 2024 18:34 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 21:22

La o lună de la încheierea Jocurilor Olimpice, Toyota, sponsorul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a anunțat oficial autoturismele cu care-i va recompensa pe sportivii români medaliați la Paris. Oficialii companiei japoneze și Mihai Covaliu, președintele COSR, au făcut declarații într-o conferință de presă ce a avut loc la Casa Olimpică din București.

Păstrându-și distanța față de evenimentul organizat de Ion Țiriac în urmă cu trei săptămâni și refuzând să comenteze în vreun fel respectivul moment, reprezentanta Toyota România, Edith Târcolea, a anunțat ce mașini vor primi sportivii români care au câștigat medalii la Paris și cum se va face repartizarea automobilelor.

Totodată, compania japoneză a precizat că, pe același principiu, vor primi autoturisme și medaliații români de la Jocurile Paralimpice, dar și Sabrina Voinea, după situația delicată din finala de la sol.

Sportivii cu două medalii vor primi câte un Toyota CH-R Hybrid, cea mai atrăgătoare recompensă

Edith Târcolea: „Toyota România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român vor premia toți sportivii români care au câștigat medalii la Jocurile Olimpice cu câte o mașină Toyota Hybrid. E modul nostru de a le mulțumi pentru efortul lor și a-i încuraja să continue să-și depășească limitele.

Cei 16 medaliați ai Team România vor fi recompensați cu câte o mașină astfel: Toyota CH-R Hybrid pentru cei cu două medalii, apoi Toyota Corolla Sedan Hybrid pentru medaliații cu aur, Toyota Yaris Cross Hybrid pentru medaliații cu argint și Toyota Yaris Hybrid pentru medaliații cu bronz.

Alte mașini pentru medaliații de la Jocurile Olimpice! COSR a anunțat ce bolizi mai primesc sportivii români » Clarificări în controversa cu Țiriac + cadou pentru Sabrina Voinea
Sportivii care au cucerit două medalii la Paris vor primi câte un Toyota CH-R Hybrid / Sursă foto: Facebook

Astăzi este o zi deosebita pentru noi toți. Ne aflam aici pentru a celebra nu doar un parteneriat, ci o relație bazată pe respect reciproc. Ne-am implicat activ în susținerea sportivilor români nu doar prin resurse financiare, ci și prin promovarea valorilor care ne definesc”, a spus Târcolea, General Manager Toyota România.

Spre deosebire de abordarea Hyundai&Țiriac, care au premiat medaliații multipli cu câte două mașini, Toyoya a optat pentru a-i recompensa pe cei care au cucerit două medalii cu o singură mașină, însă dintr-o gamă superioară, cu un preț de catalog de peste 30.000 de euro, oferită doar celor și-au atârnat la gât două distincții în „Orașul Luminilor”.

Edith Târcolea, despre evenimentul lui Țiriac: „Nu-l comentăm”

Edith Târcolea a comentat și evenimentul lui Ion Țiriac, cel care i-a premiat în luna august pe sportivii de la Jocurile Olimpice.

„În primul rand a fost un eveniment privat pe care nu-l comentăm. Avem o relație bazată pe încredere, de colaborare (n.r. - cu COSR). Orice alt eveniment nu are vreo legătură cu noi. Nu comentăm evenimentele private.”

Am decis că vom acorda un premiu special gimnastei Sabrina Voinea, după ce s-a constatat că a fost defavorizată de arbitre în finala olimpică de la sol . Aceasta va fi premiată cu o Toyota Yaris Hybrid (n.r. mașina destinată medaliaților cu bronz). Aceleași premii le vor primi și medaliații sportivi paralimpici, pentru că există acest spirit de egalitate între cele două mișcări și vor primi premii identice.

- Edith Târcolea

Potrivit COSR, mașinile vor fi acordate celor 17 sportivi într-un cadrul evenimentului „110 ani de Olimpism în România”, gala urmând să aibă loc în luna noiembrie.

„COSR apreciază implicarea Toyota”

Mihai Covaliu, președintele COSR, si-a început discursul printr-o serie de cuvinte generoase îndreptate spre Edith Târcolea:

„Avem de adus la cunoștință opiniei publice lucruri frumoase. Vă mulțumesc, doamna Edith Târcolea, pentru întreaga implicare și colaborarea deosebită avută în cadrul acestui parteneriat. Vă mulțumesc pentru profesionalismul de care ați dat dovadă constant. COSR apreciază implicarea Toyota. Printre cei care au contribuit la succesul nostru de la Paris se află și Toyota, vă multumim încă o dată.

Toyota si COSR vor oferi medaliaților câte o mașină. E recunoașterea eforturilor sportivilor și motivația de a continua drumul spre performanță", a afirmat Covaliu.

La eveniment a fost prezentă și Ana Maria Brânză, medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în prezent consilieră onorifică a președintelui Mihai Covaliu.

Știrea inițială

După ce Ion Țiriac a „confiscat” atenția publică încă din urmă cu trei săptămâni, când le-a oferit sportivilor români ce au cules laurii la Paris automobile Hyundai de ultimă generație, a sosit rândul celor de la Toyota, sponsor oficial COSR, să puncteze la capitolul imagine.

Gigantul japonez va anunța astăzi, pe cale oficială, tipul SUV-urilr ce le vor fi înmânate românilor care au urcat pe podium la Jocurile Olimpice.

La eveniment sunt așteptați să participe Mihai Covaliu, președintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, și Edith Târcolea, General Manager Toyota România.

Hyundai a mutat prima, Toyota contracarează

În cadrul unui eveniment special, organizat la jumătatea lui august la Țiriac Collection, afaceristul Ion Țiriac i-a premiat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Situația ar fi declanșat nemulțumiri mai mult sau mai puțin pronunțate din partea celor de la Toyoya, partenerul de lungă durată al COSR-ului. Cei de la Toyota ar fi ridicat problema inclusiv în fața greilor Comitetului Olimpic Internațional.

CIO ar fi solicitat explicații la București, iar primul chemat la discuții ar fi fost Mihai Covaliu, potrivit celor de la golazo.ro. Chiar și în acest context, Covaliu ar fi încercat să le explice celor de la CIO că nu-i putea spune lui Țiriac să nu mai ofere premiul.

Țiriac a acordat atunci 22 automobile electrice, marca Hyundai, modele Ioniq 5 (aur), Kona (argint) și Bayon (bronz).

Toyota i-a premiat și în 2021

În 2021, în baza parteneriatului dintre COSR și firma japoneză, medaliații de la Jocurile Olimpice de la Tokyo au primit de asemenea câte un autoturism Toyota. Campioanele olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost recompensate cu câte o mașina Toyota C-HR Full Hybrid, în timp ce medaliații cu argint, Ana Maria Popescu, Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu, au primit fiecare câte o Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid.

Tradiția datează încă de după JO de la Sydney din 2000.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
StMike
StMike  •  11 Septembrie 2024, 09:48

I-a batut Tiriac sanatos. Se compara CH-R cu Ioniq 5? Omul stie sa isi mentina imaginea. Bravo lui. Iar Toyota....cam slabut! Ma asteptam la Camry si Rav 4. Se pare insa ca nu au bugete.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează