SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS

Incredibil! Un hocheist australian și-a amputat parțial un deget pentru a putea participa la Jocurile Olimpice

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2024 17:25 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 18:18

Matthew Dawson (30 ani), hocheist pe iarbă australian, a luat decizia incredibilă de a își amputa parțial degetul pentru a putea participa la Jocurile Olimpice.

Cu doar câteva săptămâni înaintea spectacolului sportiv de la Paris, Dawson și-a fracturat inelarul de la mâna dreaptă. În locul ghipsului, pentru a își putea ajuta naționala, acesta a optat pentru o variantă uluitoare: și-a amputat partea afectată a degetului.

Matthew Dawson: „Sunt extrem de norocos”

„Am luat o decizie informată împreună cu chirurgul plastic, nu doar pentru oportunitatea de a fi la Jocurile Olimpice, dar și pentru ce va urma după. Cea mai bună variantă a fost să înlătur partea superioară a degetului. La acest moment, este o schimbare cu care trebuie să mă obișnuiesc, dar și o provocare.

Sunt alți oameni care se confruntă cu probleme mult mai grave decât pierdea parțială a unui deget. Sunt extrem de norocos că este vorba doar de o amputare parțială. Nu am avut foarte mult timp pentru a lua această decizie. Mi-am sunat soția și i-am spus, iar ea mi-a transmis: «Nu vreau să iei o decizie pripită», însă eu mă hotărâsem deja”, a spus Dawson, potrivit The West.

GALERIE FOTO. Matthew Dawson, hocheistul care și-a amputat parțial un deget pentru a putea participa la Jocurile Olimpice

+41 FOTO

„Sper să nu dureze foarte mult până voi fi la formă maximă”, a mai adăugat acesta.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc între 26 iulie și 11 august, în timp ce turneul de hochei de iarbă se va desfășura între 27 iulie și 9 august pe „Stade Yves-du-Manoir”. 12 echipe vor lua parte la turneu, fiind împărțite în două grupe egale, de câte șase. Primele patru vor merge mai departe în sferturile de finală. Componența grupelor este următoarea:

  • Grupa A: Olanda, Germania, Marea Britanie, Spania, Franța, Africa de Sud
  • Grupa B: Belgia, India, Australia, Argentina, Noua Zeelandă, Australia, Irlanda

India este cea mai de succes echipă all-time în hocheiul pe iarbă de la Jocurile Olimpice (8 medalii de aur, una de argint și trei de bronz). La precedenta ediție, cea de la Tokyo, Australia a pierdut finala în fața Belgiei, în urma loviturilor de departajare.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică și-a găsit atacant: cât trebuie să plătească Șucu » Informație confirmată, în ziua derby-ului cu Craiova
Superliga
Șumudică și-a găsit atacant: cât trebuie să plătească Șucu » Informație confirmată, în ziua derby-ului cu Craiova
Ultimele 5 minute de mercato au decis soarta lui Ionuț Radu!
Campionate
Ultimele 5 minute de mercato au decis soarta lui Ionuț Radu!
Prima victimă a lui Nelu Varga, după eliminarea rușinoasă! CFR Cluj l-a dat afară pe „pasatorul desăvârșit” adus în iunie
Superliga
Prima victimă a lui Nelu Varga, după eliminarea rușinoasă! CFR Cluj l-a dat afară pe „pasatorul desăvârșit” adus în iunie

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează