SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  POLO

Naționala de polo, la bilanț: două victorii și trei înfrângeri în turneul pregătitor pentru Jocurile Olimpice » Ce urmează pentru „tricolori”

Naționala de polo va susține la Paris cel mai important examen din ultimii ani / Sursă foto: Imago Images +29   FOTO
Naționala de polo va susține la Paris cel mai important examen din ultimii ani / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 13:00 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 00:55

Naționala de polo masculin a României a încheiat cu două victorii și trei înfrângeri Turneul Internațional desfășurat în Serbia, în care elevii lui Bogdan Rath au întâlnit cinci adversare prestigioase, patru dintre ele calificate la rândul lor la Jocurile Olimpice. Poloiștii urmează să se întoarcă în țară și se vor reuni la Izvorani peste două zile, urmând ca pe 21 iulie să aibă loc plecarea spre Paris.

Singura națională a României care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice a avut parte de o săptămână intensă în Serbia, la Šabac, unde „tricolorii” au disputat cinci partide tari de verificare, toate în compania unor rivale de calibru, de nivelul celor pe care le vor întâlni și la Paris, peste doar câteva săptămâni.

Două victorii și trei înfrângeri pentru „tricolorii” de la polo

Selecționata României și-a început aventura în Serbia cu un eșec în fața țării gazdă, scor 7-13. A urmat o altă înfrângere, 6-10 în fața Muntenegrului, într-un meci în care reprezentativa noastră a condus la capătul primelor două reprize.

Poloiștii s-au impus în următorul meci, disputat împotriva Franței, scor 8-7, partidă în care Tudor Fulea a înscris de trei ori pentru ai noștri.

Penultimul meci a adus și cea mai drastică înfrângere, 9-17 în compania Australiei, poloiștii lui Bogdan Rath terminând cu dreptul aventura din Serbia, victorioși în fața Germaniei, 16-12, din nou cu Tudor Fulea în postura de cel mai bun marcator.

Marcatorii României din victoria cu Germania: Tudor Fulea (4), Vlad Georgescu (3), Andrei Țepeluș (2), Andrei Prioteasa (2), Nicolae Oanță (2), Levente Vancsik (1), Andrei Neamțu (1), Francesco Iudean (1).

„La Paris nu e un punct de sosire, e un punct de plecare”

Într-un interviu acordat recent Gazetei Sporturilor, selecționerul Bogdan Rath vorbea despre obiectivul României la Jocurile Olimpice, unde echipa de polo revine după 12 ani:

„Nu putem să ne așteptăm să avem adversari ușori la Olimpiadă. N-a fost ușor nici la Campionatul Mondial, nicăieri nu e ușor. Acum, sunt 12 echipe, cele mai bune din lume. N-avem nimic de pierdut, eu zic că avem foarte mult de câștigat. Trebuie să folosim în favoarea noastră emoțiile pe care pretendenții la medalii le vor avea.

Trebuie să fim gata să fructificăm orice problemă a adversarului și eu cred că o putem face. Avem Grecia, avem America, avem Muntenegru, sunt echipe cu care am fost foarte aproape de un rezultat bun, am recuperat distanța care era între noi într-un timp foarte scurt și sper că acolo, la cea mai mică ezitare a lor, să putem face un rezultat bun.

Toți au înțeles că acolo nu e un punct de sosire, e, efectiv, un punct de plecare”, afirma selecționerul.

Programul naționalei masculine de polo la Jocurile Olimpice

  • 28 iulie, ora 22:05 » România-Grecia
  • 30 iulie, ora 17:35 » SUA-România
  • 1 august, ora 20:30 » România-Croația
  • 3 august, ora 20:30 » Italia-România
  • 5 august, ora 22:40 » România-Muntenegru

VIDEO Naționala de polo, cu turațiile la maximum înainte de Jocurile Olimpice! GSP, vizită în cantonamentul de la Izvorani

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Campionate
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers
Stranieri
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  10 Iulie 2024, 16:07

E o echipa nationala extrem de respectabila, care desi a beneficiat de un abandon pentru a merge la JO, chiar isi merita locul acolo. Mai ales tinand cont de numarul extrem de redus de locatii in care se practica acest sport in Romania. Pentru mine e o incantare si ca i-au dat putin peste nas Elisabetei Lipa, extrem de vocala de multe ori cand nu e cazul, care concluziona dupa ratarea calificarii echipei de handbal feminin ca "e pacat ca nu vom avea nicio echipa calificata la JO". N-am auzit inca nicio revenire asupra acelei declaratii si macar un simplu "scuze". Evident, perspectivele la JO nu sunt foarte ambitioase, grupa e una infernala, adversarii sunt de top, am prins inclusiv grupa dificila din cele 2, dincolo evoluand Franta, Japonia, Australia, cu care se mai putea spera la un rezultat pozitiv. Vad ca s-a abordat insa aceeasi strategie ca inainte de European, cu un turneu amical puternic, care a dat roade in ianuarie si sper sa vedem o nationala care sa faca o figura frumoasa in fiecare meci, orice punct castigat fiind un bonus admirabil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează