SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  HANDBAL

Norvegia și-a revenit odată cu recuperarea lui Henny Reistad

Henny Reistad / Foto: Imago
Henny Reistad / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 21:03 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 21:05

Cea mai bună jucătoare din lume, Henny Reistad, a debutat în naționala Norvegiei la Jocurile Olimpice de la Paris.

Accidentată  la gleznă în urmă cu 3 săptămâni într-un meci de pregătire dintre Norvegia și Franța, cea mai bună jucătoare din lume, norvegianca Henny Reistad a fost recuperată de stafful medical al nordicelor.   

Fără ea în echipă, Norvegia a pierdut la debut în fața Suediei, 28-32, dar apoi a reușit să învingă Danemarca, 27-18. În meciul de marți cu Coreea de Sud, Reistad a revenit în formația scandinavă, a marcat 4 goluri din 9 aruncări, și Norvegia a învins cu 26-20.

Henny Reistad: „Nu am știut când voi reveni pe teren”

„Niciodată nu am știut când voi reveni pe teren și din acest motiv, faptul că am jucat astăzi este o mare realizare pentru mine și mă face foarte fericită. 

Mi-a fost foarte greu în tribună la primele două meciuri și mă bucur că astăzi am ajutat echipa”, a declarat Henny Reistad.

 Reistad nu a fost forțată de antrenorul Thorir Hergeirsson, interul stânga norvegian jucând la revenire doar 29 de minute și 11 secunde.

„Mă simt bine. Probabil s-a văzut că nu am mai jucat de 3 săptămâni, dar nu am mai simțit dureri și sunt fericită. Sunt mulțumită de debutul meu la Jocurile Olimpice. Am intrat într-o perioadă bună!”, a spus Henny Reistad.

Norvegia este favorită la titlul olimpic

Norvegia este alături de Franța favorită la titlul olimpic și după 3 partide, are 2 victorii și o înfrângere în grupa A. Nordicele mai au de jucat cu Slovenia și Germania.

„Simt că am intrat într-o perioadă bună, în care ne arătăm adevăratul potențial, mai ales în apărare. În atac ne mai trebuie ceva timp pentru a găsi ritmul cel mai bun de exprimare, dar cred că astăzi am făcut un pas mare înainte”, a declarat Reistad, după victoria în fața Coreei de Sud.

Într-un alt meci disputat în aceeași grupă, Germania a învins Slovenia, cu 41-22. În grupa B, Olanda a învins Spania cu 29-24, iar Ungaria și Angola au terminat la egalitate, 31-31.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  31 Iulie 2024, 13:49

În 1000 de semne, domnul Prună a repetat de două ori Reistad „cea mai bună din lume”...Îmi aduc aminte cum Neagu, românca lui, cea mai bună din lume de 4 ori a fost făcută de același proepinent „produsul unor alegeri de șuetă”, „niciodată aleasă de specialiști ci de suporteri”. Îmi aduc aminte de un alt fost condeier de la GSP care o considera pe Amorim cea mai frumoasă și valoroasă handbalistă din lume pe postul Cristinei Neagu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează