SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TIR

GALERIE FOTO Nu, „asasinul” Yusuf Dikec nu i-a cerut înapoi câinele fostei soții după ce a cucerit argintul la Paris! » Cu ce se ocupă turcul care a stârnit o furtună de MEME-uri pe internet

Yusuf Dikec, „distribuit” de internauți în Pulp Fiction +29   FOTO
Yusuf Dikec, „distribuit” de internauți în Pulp Fiction

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 16:29 / Actualizat sambata, 03 august 2024 18:44

Yusuf Dikec, turcul care a obținut medalia de argint în proba de pistol 10m, la echipe mixte, alături de compatrioata lui Sevval Ilayda Tarhan, e înconjurat de o mulțime de legende care au împânzit internetul. Dar nu toate sunt adevărate.

Ba că s-a apucat de tir după un divorț dureros, ba că i-a cerut cățelul înapoi fostei soții de pe podiumul de la Jocurile Olimpice.

GALERIE FOTO. Cele mai tari meme-uri cu Yusuf Dikec, turcul devenit cel mai viralizat personaj la Jocurile Olimpice de la Paris

+24 FOTO

Cu atitudinea sa relaxată, cu un zâmbet destins pe buze, aproape fără echipament specific sportivilor care practică tirul, Dikec a creat o adevărată furtună pe internet, devenind rapid preferatul pasionaților sporturilor olimpice.

În vârstă de 51 de ani, Dikec nu e nici pe departe un începător într-ale Jocurilor Olimpice. Turcul a mai particpat până acum la alte patru ediții ale marii competiții mondiale - în 2008 (Beijing), 2012 (Londra), 2016 (Rio de Janeiro) și 2021 (Tokyo).

Este ofițer în rezervă al jandarmeriei turce. S-a născut într-un sat din provincia Kahramanmaraş, chiar în oprima zi a anului 1973. În 1994, s-a înscris la Școala Militară din Ankara, deci a învățat destul de devreme să tragă cu arma. De tir sportiv s-a apucat însă în anul 2001.

Este multiplu campion mondial și european, dar mai mult la pistol 25 de metri

Nu, „asasinul” Yusuf Dikec nu i-a cerut înapoi câinele fostei soții după ce a cucerit argintul la Paris!  » Cu ce se ocupă turcul care a stârnit o furtună de MEME-uri pe internet
Sevval Ilayda Tarhan și Yusuf Dikec (Turcia), la ceremonia de premiere după proba de echipe mixte pistol 10 m de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 Foto: Imago Images

Nu e deloc adevărat însă că a stat „lipsit de orice de emoții pe podium”, declarând: „Sharon, dacă vezi asta, îmi vreau câinele înapoi”, o replică „amenințătoare” la adresa fostei soții, care a fost, de fapt, născocită de cei care fac meme pe net.

De fapt, până în acest moment, nu știm dacă Yusuf e însurat sau divorțat.

Dikec a postat pe Instagram o poză cu el, cu medalia de argint și cu Turnul Eiffel. „Sunt foarte fericit că am câștigat împreună prima medalie olimpică la tir din istoria țării mele. O dedic celor 85 de milioane de compatrioți care s-au rugat pentru victoria noastră. Această medalie aparține Republicii Turcia”, a scris sportivul.

Acel „noastră” e un cuvânt esențial: privitorii s-au entuziasmat peste măsură de prezența cool a lui Dikec și au uitat că el a obținut medalia de argint la echipe mixt, alături de Sevval Ilayda Tarhan, colega sa de arme. În finala pentru aur, ei au fost învinși de reprezentanții Serbiei.

Un alt mit e demontat de regulamentul tirului sportiv. Lumea l-a văzut pe Yusuf Dikec nepurtând lentile speciale sau căști care să-i protejeze urechile. În realitate, turcul avea căști in-ear, iar în rest... Ei bine, regulamentul spune că poți veni fără echipament special, atât timp cât te aduci la competiție pe tine și pistolul.

Asta nu-l face pe Dikec mai puțin simpatic și nici nu-i spulberă aerul de erou nonșalant, imperturbabil și fotogenic. Oamenii l-au comparat cu John Wick, personajul interpretat de Keanu Reeves în celebra serie de filme, sau cu un asasin plătit, care debordează de calm și sânge rece.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  03 August 2024, 17:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează