SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV O altă perspectivă despre discursul viral al lui David Popovici: „Nu a fost oful lui. Am discutat”

David Popovici
David Popovici

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 12:02 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2024 14:46

Invitat la GSP Live, Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, unde e legitimat David Popovici, a comentat declarațiile făcute de înotător la Jocurile Olimpice în legătură cu condițiile sportivilor din țară ♦ Popa asigură că Popovici nu se confruntă cu lipsuri în pregătire și declară că David a vorbit în numele generației lui.

Medaliat cu aur la proba de 200m liber de la Jocurile Olimpice și cu bronz la 100m liber, Popovici, 19 ani, a vorbit săptămânile trecute despre condițiile precare de antrenament din România: „În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de trei minute, te sufoci. Noi acolo ne antrenăm”.

VIDEO. Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „David Popovici nu și-a spus propriul of”

„Acolo unde se dorește să se facă treabă, lucrurile se mișcă și fără să fie nevoie ca David să-și spună un punct de vedere. Sunt exemple concrete în țară, s-au dezvoltat săli pentru sporturile de echipă, s-au dezvoltat bazine, săli polivalente, exemplele Cluj, Turda, Oradea. Nu au avut nevoie de o apostrofare publică, a fost un management bun al autorităților locale.

David nu și-a spus propriul of. Eu am vorbit cu el, a fost mai mult un of al generației lui. Și ar fi greșit ca el să se raporteze doar la el. David are toate condițiile la Dinamo, a vorbit în numele mai multor generații care vin din urmă. Probabil și-ar fi dorit și o ștafetă la Jocurile Olimpice, și un mixt la ștafetă.

La Dinamo, avem două fete de perspectivă care se vor califica la Los Angeles, cu șanse la medalii. Creștem o generație foarte bună de copii care vin din urmă și sunt sigur că vom ridica nivelul natației românești. Ați văzut câte medalii se pot câștiga la atletism, la natație și e păcat să nu profităm. Noi mergem momentan doar cu un vârf, cu David Popovici. David a spus că ar fi bine să ne calificăm mai mulți, de-aici a plecat oful lui”, a declarat Ionuț Popa la GSP Live.

Ce a spus David Popovici:

În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de trei minute, te sufoci. Noi acolo ne antrenăm. Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiul de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi... mai greu

Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. Nu doar către înot, dar fără sport nu prea avem cum să evoluăm așa mult. Sigur, avem destul de multe probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu treaba asta. Trebuie să punem cu adevărat presiune.

Mi-ar plăcea să avem mai mulți calificați la Jocurile Olimpice, în primul rând. Apoi semifinaliști, finaliști, campioni olimpici. Acum am venit 3 oameni calificați la înot. De ce să mint? Sunt cumva invidios pe delegațiile țărilor care au la fel sau mai puțini locuitori decât noi, dar au trimis aici o tonă de inși. Mi-ar plăcea și mie, ne-ar plăcea tuturor. De ce să nu avem mai mulți olimpici?

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  09 Septembrie 2024, 16:16

Ii lipsesc "Perciunii" , face o vizita pana in Sighet si se rezolva ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează