SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

Pan Zhanle, omul-record de la Jocurile Olimpice, a șocat la întoarcerea în China » Decizia luată împotriva curentului: „Ciudat și inconfortabil!”

Pan Zhanle (20 de ani), campionul olimpic cu record mondial în proba de 100 metri liber, i-a lăsat mască pe fanii chinezi. +21   FOTO
Pan Zhanle (20 de ani), campionul olimpic cu record mondial în proba de 100 metri liber, i-a lăsat mască pe fanii chinezi.

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2024 19:12 / Actualizat vineri, 16 august 2024 19:15

Pan Zhanle (20 de ani), campionul olimpic cu record mondial în proba de 100 metri liber, i-a lăsat mască pe fanii chinezi.

Pan Zhanle a plecat de la Paris cu 3 medalii. A luat aurul la 100 de metri liber individual, aur cu ștafeta de 4x100 metri liber masculin și argint la 4X100 metri ștafetă combinată mixt.

A fost primit ca un erou acasă, iar singurul lui grup oficial de fani, de pe rețeaua socială chinezească Weibo, a „luat foc”. Lui Pan nu i-a surâs noua ipostază. Nu s-a bucurat de celebritatea câștigată peste noapte și a șters pagina. A oferit și o explicație:

Reușitele mele au venit în urma unor antrenamente titanice, o muncă de zi cu zi. Când performanțele mele erau slabe, n-au venit alături de mine. Acum s-au apropiat. Mi se pare foarte ciudat, inconfortabil

- Pan Zhanle

Pan Zhanle, pauză pentru a sărbători reușitele de la Jocurile Olimpice

Pan Zhanle și-a stabilit deja noul obiectiv. Vrea să devină campion mondial și în bazinul scurt, de 25 de metri. Va avea această șansă între 10 și 15 decembrie 2024, la Budapesta. Va încerca să îl detroneze pe australianul Kyle Chalmers, iar David Popovici se va număra cu siguranță printre pretendenții la aur.

Până la reluarea pregătirii, deținătorul recordului mondial în proba de 100 metri liber, a avut timp de dialog cu presa chineză. A răspuns vocilor care îl acuzau că ar fi „trișat”.

Mă bucur că a spus asta. Ar trebui să o spună mai des. Poate așa o să îi păcălească pe vestici, iar noi ne putem continua progresul. Dacă a spus că e imposibil pentru un om, atunci a arătat că încă este limitat.Nu poate gândi în afara acestor bariere. Oamenii își setează involuntar niște limite. Trebuie să le ignor! Astfel de comentarii chiar mă ajută, mă motivează. Nu mă deranjează deloc

- Pan Zhanle

David Popovici, „sursă de inspirație și motivație” pentru Pan Zhanle

Contestat inclusiv de rivali, Pan Zhanle a primit felicitări publice din partea lui David Popovici. Respectul este unul reciproc, conform declarațiilor preparatorului fizic Nuno Pina.

„Nu vorbim prea des despre rivali. Cred că s-a întâmplat doar de vreo zece ori în doi ani. Dar, de fiecare dată când am vorbit despre Popovici, Pan spunea mereu că e sursa lui de inspirație și motivație.

Mai ales că, prima dată, a trebuit să doboare recordul lui David. Îl admiră cu adevărat și-l respectă sută la sută! Îl inspiră să acumuleze și mai mult în fiecare zi, să-și atingă noi obiective, să progreseze.

Acești băieți vor oferi un show extraordinar în anii viitori. Și performanțe pe măsură. Ambii! Va fi epoca lor, iar natația nu va avea decât de câștigat din acest duel”, a spus Nuno Pina pentru GSP.

GALERIE FOTO. Cele mai tari 20 de imagini de la Jocurile Olimpice: ipostaze-SF, instantanee curioase și eroi neașteptați

Gabriel Medina, în proba de surfing / FOTO: Imago
Remco Evenepoel, aur în fața Turneului Eiffel în competiția pe șosea / FOTO: Imago
Steph Curry i-a trimis pe francezi la culcare în finala competiției de baschet masculin / FOTO: Imago
Mihaela Cambei, portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
David Popovici și Dragoș Ghile, îmbrățișați după cursa de aur olimpic / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+16 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
cashbuz
cashbuz  •  17 August 2024, 01:10

Cum să nu-l cunoască, nu a bătut recordul mondial la olimpiadă, îl avea de ceva vreme. Aici l-a îmbunătățit.

SorinRus2016
SorinRus2016  •  16 August 2024, 19:54

In bazin scurt va fi complet diferit. Proba e mult mai tehnica: la 100 m in loc de o intoarcere sunt trei! Deci, avantajul fortei in timpul parcursului de 25 m poate ca va fi micsorat fata de diferenta in bazin olimpic. Sau poate ca va conta diferenta de forta in picioare la fiecare nivel ntiarcere. Pentru asta sunt antrenori si alti specialisti in staff-ul fiecarui inotator. Oricum, 100m in bazin olimpic fata de 100m in bazin scurt e cu totul altceva!

cirus11
cirus11  •  16 August 2024, 19:30

Pai cum sa vina fanii langa el cand nu-l cunosteau? Absurd.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează