SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

Pan Zhanle, reacție dură după ce popularitatea sa a explodat în China: „Când rezultatele mele erau slabe...”

Pan Zhanle, 20 ani, rivalul lui David Popovici de la Jocurile Olimpice și noua senzație a natației mondiale, a avut unele comentarii dure în privința fanilor,, în urma succesului obținut la Paris. +8   FOTO
Pan Zhanle, 20 ani, rivalul lui David Popovici de la Jocurile Olimpice și noua senzație a natației mondiale, a avut unele comentarii dure în privința fanilor,, în urma succesului obținut la Paris.

Articol de - Publicat luni, 19 august 2024 11:47 / Actualizat luni, 19 august 2024 12:30

Pan Zhanle, 20 ani, rivalul lui David Popovici de la Jocurile Olimpice și noua senzație a natației mondiale, a avut unele comentarii dure în privința fanilor, în urma succesului obținut la Paris. Popularitatea acestuia a crescut enorm în China, fapt ce nu îl încântă pe sportiv.

Chinezul a câștigat medalia de aur în „proba regină” de la Jocurile Olimpice, cea de 100 metri, doborând și recordul mondial (46,40 secunde). Australianul Kyle Chalmers l-a secondat pe acesta (47,48 secunde), în timp ce David Popovici, medaliat cu aur la proba de 200 metri, a cucerit „bronzul”.

Pan Zhanle: „Nu vreau să ies în evidență, ci să mă bucur de liniște și pace”

După succesul de la Jocurile Olimpice, popularitatea lui Pan Zhanle a explodat în China, profilul său de Douyin, varianta chinezească a TikTok, a avut o creștere de peste un milion de urmăritori. Pe data de 12 august, Pan, într-o mișcare surprinzătoare, și-a desființat grupul oficial de fani de pe Weibo, una dintre cele mai cunoscute platforme de socializare din China, potrivit scmp.

„Realizările vin în urma antrenamentelor titanice, luate pas cu pas. Când rezultatele mele erau slabe, fanii nu mă solicitau, însă acum o fac. Mă simt extrem de ciudat și inconfortabil. Nu vreau să ies în evidență, ci să mă bucur de liniște și pace””, a declarat înotătorul, potrivit esentiallysports.

Înotătorul chinez a vorbit și despre David Popovici, dublu medaliat olimpic la Paris, aur și bronz.

+3 FOTO

„Când respiram pe partea stângă, nu puteam să văd prima, a doua, a treia bandă când mă întorceam, mai ales pe David Popovici și Guiliano, care sunt înotători de top. Eram destul de nervos, am încercat să dau totul până la capăt pentru că nu îi puteam vedea până când nu ajungeam la final.

3medalii a câștigat Pan Zhanle la ediția din această vară a JO: 2 de aur, 1 de argint

M-am relaxat abia când am atins marginea. Mi-am spus înainte de cursă că nu trebuie să am emoții sau presiune, că nu contează ceea ce am făcut înainte atât timp cât voi da tot ce pot”, a declarat Pan Zhanle pentru un post de televiziune din CHina.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează