SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ARGENTINA - MAROC

Presa internațională vuiește după scandalul de la Jocurile Olimpice: „O rușine nemaiîntâlnită până acum!”

Scandal în Argentina - Maroc, meci de la Jocurile Olimpice, foto: Imago Images +22   FOTO
Scandal în Argentina - Maroc, meci de la Jocurile Olimpice, foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 24 iulie 2024 21:46 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2024 22:07

Presa internațională a abordat scandalul momentului din fotbal. Argentina - Maroc, partidă de la Jocurile Olimpice, a avut parte de un final incredibil: în minutul 90+16, Cristian Medina a reușit să egaleze. Faza a fost verificată de VAR, însă a fost fluierat finalul partidei, înainte ca aceasta să se termine.

După aproximativ două ore de la golul lui Medina, partida a fost reluată, fără spectatori. S-a reluat de la scorul de 2-1 pentru Maroc, golul argentinienilor fiind anulat. S-a terminat, în cele din urmă, 2-1 pentru Hakimi și compania, spre disperarea argentinienilor, care au reacționat dur.

Presa internațională, despre scandalul de la Jocurile Olimpice: „Unde este spiritul?”

Presa din străinătate a fost cu ochii pe acest scandal și a oferit câteva reacții dure. Cele mai importante ziare de sport din străinătate au vorbit despre scandalul momentului din fotbal.

+17 FOTO

Gazzetta Dello Sport: Unde este spiritul olimpic? Haos în Maroc-Argentina: imn fluierat, invazie pe teren. Și meci reluat după 2 ore. La St. Etienne, fanii marocani strică petrecerea, aruncând cu petarde și oprind jocul. În minutul 16 al prelungirilor arbitrul a fluierat finalul. VAR a anulat golul și meciul a reînceput la 2-1 după 2 ore, fără spectatori.

Oficial, meciul a fost „suspendat”. Arbitrul fluieră finalul, dar, în realitate, oficialii de la VAR ar fi trebuit să verifice dacă a existat vreun ofsaid la golul de 2-2. Meciul s-a reluat după două ore, arbitrul anulând golul argentinian. Echipele au revenit pe teren fără spectatori, la 2-1 pentru Maroc, oribil.

MARCA: Scandal olimpic! Petarde, invazii pe teren, meci întrerupt, gol anulat două ore mai târziu... și înfrângerea Argentinei!

Un eveniment nemaiîntâlnit până acum. „Este cel mai mare circ pe care l-am văzut în viața mea”, a precizat Javier Mascherano, selecționerul Argentinei, după reluarea partidei. Agitația a izbucnit exact după egalul (teoretic) de 2-2. În acel moment, în plină sărbătoare, o petardă a căzut în mijlocul mulțimii de jucători argentinieni. Din fericire, dispozitivul nu a lovit niciunul dintre jucători. Nu au fost raportate răniți sau pagube minore.

AS: Primul meci de la Jocurile Olimpice dintre Argentina și Maroc a provocat o rușine nemaiîntâlnită până acum în fotbal. Argentina a egalat în ultimele minute ale meciului prin Medina. Egalarea in extremis a dezlănțuit nebunia pe stadion. Argentinienii au sărbătorit și au fost atacați de mai multe petarde. Terenul a fost invadat de o parte a fanilor marocani care l-au atacat pe arbitrul suedez Nyberg, care acordase 15 minute de prelungiri. Au fost momente de confuzie.

Un haos care s-a încheiat două ore mai târziu! Când arbitrul a intrat pe teren cu jucătorii celor două echipe pentru a analiza un posibil ofsaid la golul lui Medina. S-au jucat încă trei minute în fața unui stadion gol, fanii fiind rugați să plece. Argentina a încercat, dar nu a reușit să egaleze din nou. Eșec olimpic, rușine!

The Sun: Jocurile Olimpice de la Paris au fost un haos în prima zi după ce Argentina și Maroc au fost obligate să joace ultimele trei minute ale meciului lor pe un stadion gol. Argentina părea să fi marcat golul egalizator în ultimul minut al confruntării controversate de miercuri.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (13)
aikin18
aikin18  •  25 Iulie 2024, 12:00

pai si unde ati vazut ca a fluiuerat ala finalul jocului?

nautilus
nautilus  •  25 Iulie 2024, 10:02

Este răzbunarea francezilor pe argentinieni, care și-au "permis" să râdă de nationala de fotbal franceză, care au 99% jucători africani și arabi "naturalizați" pe repede înainte!?! Urât ce se întâmplă în franța lui macron!

Minos33
Minos33  •  25 Iulie 2024, 09:57

Nu inteleg ce treaba are VAR-ul in toata aceasta poveste. Centralul este cel care fie nu a asteptat raspunsul VAR, fie, dupa ce l-a primit, a fluierat suspendarea/terminarea meciului fara a tine cont de rezultatul analizei.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează