SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS DE MASĂ

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PARIS Președintele Federației nu s-a ferit de cuvinte, după ce India ne-a eliminat de la Jocurile Olimpice: „Berni nu s-a apropiat de a lor! Erau de bătut!”

Bernadette Szocs a pierdut primul meci de simplu în fața Indiei, apoi l-a câștigat pe cel de-al doilea / Sursă foto: Imago Images
Bernadette Szocs a pierdut primul meci de simplu în fața Indiei, apoi l-a câștigat pe cel de-al doilea / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 05 august 2024 20:31 / Actualizat luni, 05 august 2024 20:52

Șeful Federației Române de Tenis de Masă, Cristi Romanescu, analizează, într-un dialog purtat cu Gazeta Sporturilor, surprinzătoarea eliminare a echipei feminine în „optimile” turneului de la Jocurile Olimpice. „Tricolorele” au cedat în fața Indiei, 2-3, ratând obiectivul declarat, acela de a intra în lupta pentru medalii.

E supărare mare la vârful tenisului de masă românesc, după ce echipa feminină a fost învinsă de India în optimile de finală de la Jocurile Olimpice.

Cristi Romanescu, președintele FRTM, a trasat principalele concluzii după deziluzia trăită în fața indiencelor, fiind de părere că soarta calificării era pecetluită încă de la finalul primelor două partide. Eliza Samara și debutanta Adina Diaconu au cedat meciul de dublu, apoi Bernadette Szocs a pierdut fără drept de apel duelul cu Manika Batra.

Cristi Romanescu, președintele FRTM: „Din start am pornit cu un handicap, iar Berni nu s-a apropiat de sportiva lor numărul unu”

„E o înfrângere dureroasă pentru noi. Faptul că India ne-a învins cu 3-2 înseamnă o înfrângere pe care o s-o digerăm destul de greu. Ne așteptam ca noi să fim cei care să câștige.

Din capul locului am pornit cu un handicap, pierzând meciul de dublu, după care nici Berni nu a reușit să se apropie prea mult de sportiva numărul unu a indienilor, Batra. A pierdut cu 3-0, lucru care a pus un pic de plumb în teniși, cum s-ar spune.

Am reușit să aducem meciul la 2-2, dar știam că meciul lui Diaconu va fi foarte greu. Batra e mult mai experimentată, are un clasament mult mai bun, e o sportivă de calibru.

Dar, repet, noi am avut cele două meciuri de debut, cel de dublu și cel al lui Szocs Bernadette, cel puțin unul ar fi trebuit să-l câștigăm ca să putem emite pretenții că vom câștiga meciul cu 3-1, poate! În momentul în care s-a ajuns la 2-2, deja era foarte complicat”, a declarat Romanescu, pentru GSP.ro.

Și-aseară, într-o discuție, spuneam că dacă se ajunge la 2-2, atunci Batra va juca în decisiv și ne va fi dificil. Nu trebuia să ducem meciul la 2-2. Dar noi am încercat. Am revenit, am egalat, însă Batra a fost azi mult prea puternică pentru jucătoarele noastre.

- Cristi Romanescu, președintele Federației de Tenis de Masă

Președintele Federației nu s-a ferit de cuvinte, după ce India ne-a eliminat de la Jocurile Olimpice: „Berni nu s-a apropiat de a lor! Erau de bătut!”
Bernadette Szocs a avut o zi complicată

Romanescu: „Echipa Indiei era de bătut!”

Elevele lui Viorel Filimon, antrenorul care ar putea părăsi echipa după această competiție, își propuseseră o medalie la Jocurile Olimpice, mai ales că tragerea la sorți a fost una favorabilă. Dacă învingea India, România ar fi jucat în „sferturi” fie cu Germania, fie cu SUA. În teorie, adversare mai abordabile decât forțele din Asia.

„Și fetele au spus că e o tragere bună, și noi am declarat același lucru.

Echipa Indiei era o echipă de bătut, zicem noi, dar probabil n-a fost ziua care să ne aducă nouă victoria. O să analizăm, o să vedem exact ce s-a întâmplat în meci, de ce n-am reușit să nu ne adjudecăm măcar un meci dintre primele două, ca să putem câștiga cu 3-1. Asta a fost strategia noastră”, a concluzionat Romanescu.

Președintele Federației nu s-a ferit de cuvinte, după ce India ne-a eliminat de la Jocurile Olimpice: „Berni nu s-a apropiat de a lor! Erau de bătut!”
Cristi Romanescu, președintele FRTM / Sursă foto: Cristian Nistor (COSR)

Urmează o întâlnire cu antrenorul de la lot

Imediat după meci, într-un interviu pentru Fanatik, Viorel Filimon avusese o ieșire „la cald”: „Poate să vină și mama antrenorului, paleta o ține sportivul”, s-a descărcat tehnicianul în vârstă de 71 de ani.

Chestionat de GSP pe marginea declarațiilor făcute de antrenorul lotului feminin, Romanescu a spus:

„În general, la nervi și la supărare oamenii spun unele lucruri... Nu știu, nu am fost prezent acolo. N-am apucat să discutăm nimic după meci, după care dumnealui a plect în Satul Olimpic și nu ne-am întâlnit. Ne vom întâlni în seara aceasta și o să discutăm.”

România - India 2-3

  • Meciul 5: Adina Diaconu - Manika Batra 5-11, 9-11, 9-11
  • Meciul 4: Bernadette Szocs - Archana Girish Kamath 11-5, 8-11, 11-7, 11-8
  • Meciul 3: Elizabeta Samara - Sreeja Akula 8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-8
  • Meciul 2: Bernadette Szocs - Manika Batra 5-11, 7-11, 7-11
  • Meciul 1: Adina Diaconu / Elizabeta Samara - Archana Girish Kamath / Sreeja Akula 9-11, 10-12, 7-11
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
Luceafaru_Huilei
Luceafaru_Huilei  •  05 August 2024, 22:46

Avem nevoie de antrenori străini performanți și capabili, de metodologii noi de pregătire! Nu este o rușine să aducem antrenori asiatici! Bază de selecție există! Din spate vine generația Elenei Zaharia, foarte, foarte bună! Mai sunt și alte jucătoare: Sîngeozan, Plăian. La fel și Diaconu sau Dragoman, își pot îmbunătăți jocul! Domnule Filimon, e nevoie de o pauză!

Averroes
Averroes  •  05 August 2024, 21:38

Calificarea a fost pierduta de *** diaconu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

arhiducele
arhiducele  •  05 August 2024, 20:58

Urmează o întâlnire cu antrenorul de la lot, adică cu CUSCRU. Și ce măsură veți lua? Îl puneți pe ginere sau Seni? Pe amândoi îi recomandă rezultatele datorită gradelor de rudenie. Hai faceți o schimbare, domnule Filimon felicitări și mulțumim, dar ar trebui să te retragi. Ajunge. Și iai și pe cei doi cu tine. Ajunge și cu ei. Au techerghit o viață acolo fără nici un rezultat notabil.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează