SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

CORESPONDENȚĂ GSP „Poate fetele noastre vor furniza o mare surpriză” » Președintele Federației își păstrează optimismul, după ce a văzut tragerea la sorți de la Paris

Turneul olimpic de tenis se desfășoară în complexul de la Roland Garros / Sursă foto: Imago Images
Turneul olimpic de tenis se desfășoară în complexul de la Roland Garros / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2024 21:17 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 21:20

Chiar și cu retragerea Elenei Rybakina, cea care ar fi trebuit s-o înfrunte pe Jaqueline Cristian în primul tur de la Jocurile Olimpice, misiunea jucătoarelor din România rămâne una complicată la Paris. În loc de kazahă, Jaqueline se va duela cu Caroline Garcia, reprezentanta gazdelor, într-un meci în care publicul va fi în mod evident de partea franțuzoaicei.

Delegația de tenis feminin a României a pornit cu sentimente pozitive spre Paris, dar entuziasmul s-a mai diminuat odată cu tragerea la sorți de joi. În urma căreia jucătoarele noastre au primit adversare complicate, Irina Begu, de exemplu, fiind repartizată să joace chiar în compania liderului mondial Iga Swiatek.

Ecuația se anunță la fel de complicată și pentru celelalte două jucătoare care reprezintă România la simplu. Jaqueline Cristian pe de-o parte, cea care va fi față în față cu experimentata Caroline Garcia, dar și Ana Bogdan, al cărei debut la Jocurile Olimpice va coincide cu un duel cu Jasmine Paolini, nimeni alta decât finalista de la Roland Garros și Wimbledon.

„Poate fetele noastre vor furniza o mare surpriză”

Într-o intervenție oferită echipei GSP aflate la Paris, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, s-a pronunțat pe marginea șanselor celor trei românce. Păstrându-și optimismul că măcar una dintre ele va reuși să producă surpriza și să avanseze în runda următoare.

„O tragere la sorți extrem de complicată, plină de ghinion! Practic, sunt două dintre cele mai în formă jucătoare din circuit (n.r. Swiatek și Paolini), dar orice se poate întâmpla.

Sunt sigur că vor onora momentul îi vor încerca să speculeze șansele pe care le au. Toate trei au meciuri grele... Swiatek domină circuitul, iar Paolini a fost, în opinia mea, cea mai constantă jucătoare în ultima perioadă. Dar ne apărăm șansele și, de ce nu, poate una dintre marile surprize să fie furnizată chiar de fetele noastre”, a punctat Cosac, pentru GSP.ro.

„Poate fetele noastre vor furniza o mare surpriză” » Președintele Federației își păstrează optimismul, după ce a văzut tragerea la sorți de la Paris
Româncele au parte de adversare complicate în primul tur de la Jocurile Olimpice / Sursă foto: Instagram

Adversare dificile și la dublu

Sorții nu ne-au zâmbit nici la dublu, perechile formate din Irina Begu și Monica Niculecu, respectiv Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, urmând să aibă parte de confruntări dure în primul tur. Primele se duelează cu Su-Wei Hsieh și Chia Yi Tsao din Taiwan, în timp ce Ana Bogdan și Jaqueline Cristian le au adversare pe Shuko Aoyama și Ena Shibahara, două japoneze consacrate în proba de dublu.

Turneul olimpic de tenis se desfășoară în complexul de la Roland Garros, cu tablourile feminine și masculine programate să debuteze sâmbătă, 27 iulie, la o zi după festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Rămâi pe GSP.ro pentru a afla data și ora la care româncele vor evolua în proba de tenis de la Jocurile Olimpice!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  26 Iulie 2024, 21:24

...ce se intampla la Iasi ?...nu se mai joaca finala?

MaxiP
MaxiP  •  26 Iulie 2024, 10:54

Ce sa mai zica? Din pacate nu avem niste reprezentante cu foarte mari pretentii, acum dupa ce ne-a "ajutat" maxim si tragerea... Dar sa fim sinceri, majoritatea n-ar fi plecat cu prima sansa in primul tur contra a trei sferturi din participante. Jaqueline e singura cu sanse sa treaca un tur, are nevoie de un meci foarte bun, iar perechea de dublu Begu/Niculescu arata cat de cat promitator, nu insa sa se bata la medalii si nu le-a ajutat nici pe ele tragerea la sorti. Dar nu cred ca taiwanezele vor avea un meci usor cu ele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează