SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / PROGRAM

Programul românilor în ziua de vineri, 2 august: finale cu șanse la medalie la canotaj + Rezultatele din 1 august

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc în semifinale la JO Foto: COSR
Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc în semifinale la JO Foto: COSR

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2024 08:48 / Actualizat vineri, 02 august 2024 10:56

Alte trei finale cu prezență românească la canotaj, dublu rame feminin și masculin, dublu vâsle categorie ușoară feminin, la capătul cărora zestrea tricoloră se poate mări.

Bornele zilei a șaptea de concurs de la Paris pentru români sunt:

- Campioanele europene Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen abordează cu încredere finala de dublu vâsle categorie ușoară, la ultima prezență în programul olimpic a acestei probe care a adus 3 titluri României.

- Alte două finale, cele de dublu rame, feminin și masculin, au rezervate și ele șanse pentru reprezentanții tricolorului.

- Încep întrecerile de atletism cu calificări în trei probe pentru sportivii români.

Program români 2 august

  • Atletism
  • 11:15 » săritura în înălţime (f) calificări » Daniela Stanciu
  • 19:15 » triplusalt (f) calificări » Andreea Taloş, Diana Ion
  • 21:10 » aruncarea greutăţii (m) calificări » Rareş Toader
  • Canotaj
  • 12:30 » dublu rame (m) finală » Florin Arteni, Florin Lehaci
  • 12:42 » dublu rame (f) finală » Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel
  • 13:22 » dublu vâsle categorie uşoară (f) finală » Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc
  • Yachting
  • 13:15 » Dinghy (f) » Ebru Bolat

Rezultate români 1 august

Programul românilor în ziua de vineri, 2 august: finale cu șanse la medalie la canotaj + Rezultatele din 1 august
Andrei Cornea și Marian Enache, AUR FABULOS la dublu vâsle / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
  • Canotaj
  • schif simplu (m) semifinale » Mihai Chiruţă semifinala 2, locul 5, calificat în finala B
  • 8 plus unu (m) recalificări » Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu locul 3, calificați în finală
  • dublu vâsle(f) finală » Ancuţa Bodnar, Simona Radiş locul 2, medalie de argint
  • dublu vâsle (m) finală » Andrei Cornea, Marian Enache locul 1, medalie de aur
  • 4 rame (m) finală » Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereş locul 4
  • 4 rame (m) finală » Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosăâ, locul 5
  • Gimnastică artistică
  • individual compus (f) finala » Ana Maria Bărbosu locul 17, Amalia Ghigoarţă locul 22
  • Polo
  • grupa A » România – Croaţia 8-11
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
MaxiP
MaxiP  •  03 August 2024, 01:05
Postat de constantin_dejanovici pe 02 August 2024, 13:37

Ceva emoții pe final pentru Gronigen/Cozmiuc. Până la urmă, suntem în grafic - până acum, 4 medalii. Dacă ne ies calculele mâine la 8+1, e chiar una dintre cele mai bune ediții pentru canotajul nostru. Altfel, problema rămâne: la o astfel de competiție, rezultatele noastre stau doar într-un sport (canotajul), și în afară de acesta, un singur om (Popovici). Sigur, mai sunt șanse la gimnastică, eu aștept să-i văd pe Chirilă și pe halterofile.

Sunt si alti sportivi care evolueaza bine, nu cred ca trebuie sa numaram doar medaliile. Ma gandesc de pilda la tenisul de masa, un sport foarte bine pus la punct in Romania. Sigur, la Olimpiada sa iei medalie e de domeniul SF momentan la feminin (probele pe care stam mai bine) in fata asiaticelor, nu inseamna ca nu au evoluat bine. E loc de progres, fara discutie, insa am si eu o intrebare pentru toti cei care se mira ca avem rezultate de elita doar in cateva sporturi: lasand la o parte chiar tarile de elita care isi si impart grosul medaliilor la JO, care fac altceva? Nu sunt extrem de multe tari care castiga medalii in mai mult de 4-5 sporturi, majoritatea castiga in 1-2, majoritatea (exceptand SUA, China, UK, Franta) au cate un sport care se remarca cert fata de altele. Pana si mult laudata Ungaria, momentan are medalii in 2 sporturi. Si desi ma astept sa ne depaseasca in clasamentul final pe medalii, parerea mea e ca o vor face strict prin scrima, inot (sporturile la care deja au confirmat) si caiac-canoe. Ok, poate mai prind 2-3 medalii in 1-2 sporturi, dar majoritatea tarilor de mijloc isi fac grosul pe 1-2 sporturi, nu vine niciuna cu 15 medalii, 5 titluri in 5 sporturi si inca 10 medalii in alte 7 sporturi. Repet, este clar loc de progres in majoritatea sporturilor, dar nu e chiar ceva atat de neobisnuit sa iti iei distinctiile pe cateva probe in care stai foarte bine si nici macar sa te bazezi pe cateva individualitati ce se remarca fata de restul.

MaxiP
MaxiP  •  03 August 2024, 00:58
Postat de unurtr pe 02 August 2024, 13:58

ești optimist, o veche vorbă japoneză spune că ”mai bine să fii pesimist și să te bucuri de orice este peste ce te aștepți, decât să fii mega optimist și să fii dezamăgit mai târziu”

Ok, acum 2-3 zile ziceai ca doar Popovici ia medalii la Olimpiada asta, e, s-au mai luat rapid 4, nu are legatura cu optimismul si pesimismul, cunoastem nivelul sportivilor. N-au fost 3 medalii, au fost 2 si un loc 4 la limita podiumului. Adica in ce ne asteptam. La atletism nici nu am fost optimist, n-am crezut ca prinde cineva finala. Pacat de Ion, sa ratezi la 2 cm finala olimpica... nu vreau sa ma gandesc prin ce trece.

unurtr
unurtr  •  02 August 2024, 13:58
Postat de MaxiP pe 02 August 2024, 09:31

Asteptam 3 medalii azi, toate echipajele sunt favorite certe la podium, daca mai exista favorit cert la aceste JO. Pentru baieti pare greu de luptat la titlu, fratii Sinkovic cred ca sunt invincibili, insa in rest pot bate pe oricine. Sanse mai multe la fete, dublu ramele par a avea o favorita certa in echipajul olandez, insa din ce stiu fetele noastre au reusit sa le bata in trecut, iar sansele serioase la un titlu olimpic vin de la Cozmiuc si Van Groningen, desi pare o cursa extrem de echilibrata intre primele 3 favorite, podiumul parand destul de clar, greu de zis in ce ordine. Nu cred ca sunt mari sperante la atletism, dar sper ca sportivii sa evolueze bine. Pentru Daniela Stanciu e cel mai probabil mai mult o competitie de retragere, in forma mult mai buna Toader si Ion, insa cu o concurenta acerba. Daca insa Diana Ion se apropie de performanta realizata in finala europeana, are sanse de calificare in finala.

ești optimist, o veche vorbă japoneză spune că ”mai bine să fii pesimist și să te bucuri de orice este peste ce te aștepți, decât să fii mega optimist și să fii dezamăgit mai târziu”

Vezi toate comentariile (8)
Comentează