SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PREMII

FOTO Războiul giganților pentru sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice! Toyota s-ar fi supărat pe Ion Țiriac pentru mașinile făcute cadou olimpicilor

Ion Țiriac +50   FOTO
Ion Țiriac

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 09:53 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2024 12:03

Posibile probleme din cauza premiilor pentru sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceștia au fost recompensați de Fundația Țiriac cu mașini Hyundai, însă problema apare atunci când vine vorba de sponsorul oficial.

Toyota este sponsorul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Acesta le-a promis la rândul său mașini sportivilor încă din această iarnă. Sponsorul pregătea un eveniment de impact după terminarea competiției.

A intervenit însă Ion Țiriac, care a mutat toată atenția asupra lui, aspect ce i-ar fi deranjat pe cei de la Toyota, potrivit golazo.ro. Țiriac a organizat o amplă festivitate de premiere în cadrul căreia au participat toți sportivii.

Toyota s-ar fi supărat pe Ion Țiriac pentru mașinile făcute cadou olimpicilor

+45 FOTO

Toyota nu a mai apucat să organizeze niciun eveniment până în acest moment. Compania japoneză s-ar fi simțit trădată de COSR pentru faptul că n-a respectat parteneriatul și a favorizat un competitor. E important de precizat faptul că Hyundai reprezintă o companie coreeană.

Toyota este partener oficial al Comitetului Olimpic Internațional. CIO ar fi solicitat explicații la București, iar primul chemat la discuții ar fi fost Mihai Covaliu. Chiar și în acest context, Covaliu ar fi încercat să le explice celor de la CIO că nu-i putea spune lui Țiriac să nu mai ofere premiul.

El i-ar fi anunțat pe cei de la CIO că a participat la evenimentul lui Țiriac în calitate de sportiv, nu de președinte al COSR.

În cadrul unui eveniment special, organizat la jumătatea lui august la Țiriac Collection, afaceristul Ion Țiriac i-a premiat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a acordat 22 automobile electrice, marca Hyundai, modele Ioniq 5 (aur), Kona (argint) și Bayon (bronz).

Mașinile Hyundai Ioniq 5 au fost personalizate. Numărul de înmatriculare al acestora reprezintă numele sportivilor medaliați, bara față a automobilelor electrice fiind decorată cu un mozaic olimpic.

Pe fiecare mașină au fost notate proba și disciplina la care medalia a fost obținută, precum și sigla Fundației Țiriac.

Medaliații României la Jocurile Olimpice de la Paris

  • AUR » David Popovici (înot, 200 metri liber)
  • AUR » Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin)
  • AUR » Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu (canotaj, 8+1 feminin)
  • ARGINT » Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle feminin)
  • ARGINT » Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (canotaj, dublu rame feminin)
  • ARGINT » Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc (canotaj, dublu vâsle categorie ușoară feminin)
  • ARGINT » Mihaela Cambei (haltere, categoria 49 kg.)
  • BRONZ » David Popovici (înot, 100 metri liber)
  • BRONZ » Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol, după decizia TAS)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Superliga
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
Campionate
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (18)
valsav
valsav  •  04 Septembrie 2024, 21:35

Își amintește cineva ca Toyota sa fi promis vreo mașină medaliatilor la olimpiada? Nu a promis nimic,dar au realizat dimensiunea marketingului făcut de Țiriac pt Hyundai.De ce nu au intervenit atunci cind Țiriac a promis mașinile la prima medalie?

badeadoriian
badeadoriian  •  04 Septembrie 2024, 18:57
Postat de Moshu_Shukaru.1948 pe 04 Septembrie 2024, 16:22

Alo, nenea, ce tangență am eu cu comentariul tău?! Ești sigur că mie ai vrut să-mi răspunzi? Pentru că mie îmi pari cam confuz. Ca și cum ai fi fumat vreo mochetă ceva!

:)) ... pentru dansul , 'intrinsec' sau 'intrisec' este tot un tic sau tic ... Si cum vede o 'fereastra' in alte culori decat cele 'iubite' , hop cu piatra !!! ;)

dandrake
dandrake  •  04 Septembrie 2024, 18:17

Toyota world's number one, vs tziriac&hyunday, you kidding me !...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează