SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

România nu renunță la bronzul din proba de sol de la Jocurile Olimpice! Măsura extraordinară la care apelează federația și COSR

Ana Bărbosu în finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris) +13   FOTO
Ana Bărbosu în finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

Articol de - Publicat marti, 06 august 2024 11:11 / Actualizat marti, 06 august 2024 17:06

Mihai Covaliu, președintele COSR, a anunțat că Federația Română de Gimnastică va depune apel în cazul concursului de sol. Delegația „tricoloră” speră ca Sabrina Voinea să urce pe podium.

Ana Maria Bărbosu a fost medaliată cu bronz pentru 30 de secunde la proba de sol de la Jocurile Olimpice. Însă Jordan Chiles, din SUA, a făcut contestație și a primit punctajul necesar pentru a urca pe locul 3. Prin urmare, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea Maneca au terminat pe locurile 4, respectiv 5.

Sabrina Voinea a depus și ea contestație, dar, spre deosebire de cea a americancei, a ei nu a fost aprobată.

Federația de Gimnastică merge la TAS

„Nu știu dacă putem vorbi de furt, cred că e un cuvânt mult prea dur, dar faptul că Sabrina a depus o contestație care n-a fost aprobată, în timp ce contestația americancei a fost aprobată, ridică semne de întrebare”, a transmis Mihai Covaliu la Digi24.

Președintele COSR a spus și că urmează să aibă, chiar în cursul zilei de astăzi, o întrevedere cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică, niponul Morinari Watanabe.

„Noi am trimis o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, o scrisoare care a fost primită. Federația Română de Gimnastică face și ea demersurile regulamentare din punctul de vedere al forului de specialitate din România, către Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Deci federația va face acest lucru”, a subliniat Covaliu, care a declarat că TAS are un birou în Satul Olimpic pe durata desfășurării Jocurilor. „A fost completat un formular în Satul Olimpic de către antrenorii lotului de gimnastică și care a fost trimis la TAS, la biroul de la Jocurile Olimpice 2024 din Paris”, a explicat Covaliu, potrivit sursei citate.

România speră ca depunctarea primită de Sabrina Voinea să fie anulată. Ar urca astfel pe locul 3, peste americanca Jordan Chiles.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a trimis ieri o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca.

Vă reamintim că Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie.

În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, victimă a fost și Ana Bărbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3.

- Comunicat COSR

Ana Maria Bărbosu: „Știu ce este în inima mea”

Ana Maria Bărbosu a izbucnit în lacrimi la aflarea veștii că a pierdut bronzul olimpic.

Ana Bărbosu finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Ana Bărbosu finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Ana Bărbosu finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Ana Bărbosu finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Ana Bărbosu finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
+8 FOTO

A fost o finală pe care nu mă așteptam să o prind, am plâns două zile de emoții. M-am gândit să plâng înainte, decât după, văzând că tot am emoții. Am făcut cel mai bun exercițiu din această competiție. Am fost extrem de mândră de mine și sunt în continuare. Când am văzut că sunt pe locul trei, m-am simțit extrem de mândră că am adus România, din nou, pe podium la gimnastică, însă decizia arbitrelor a schimbat acest lucru. Sunt dezamăgită de această decizie, însă știu că am făcut tot ce am putut. Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, însă știu ce e în inima mea. Mi-aș fi dorit să fie România pe locul trei, nu SUA

- Ana Maria Bărbosu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Nationala
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (25)
betino1995
betino1995  •  06 August 2024, 19:12

Pentru Ana Barbosu nu se mai poate face nimic dupa contestatii, din nefericire a iesit din suprafata de concurs regulamentara si i s-a scazut 0.1 puncte ! Ma gandeam chiar atunci dupa primirea notei ca aceasta greseala sa nu ii afecteze clasamentul si chiar asta s-a intamplat, ca a pierdut locul 3. Pentru Sabrina trebuie sa se faca dreptate pe toate caile civilizate, legale, morale pentru a i se revizui notele primite in finala de la sol ! Altfel ea va trai toata viata cu aceasta mare nedreptate, asa cum s-a intamplat cu Nadia Comaneci la Moscova 1980 si cu Andreea Raducan la Sydney 2000 !

addriann
addriann  •  06 August 2024, 17:57
Postat de traveller pe 06 August 2024, 16:16

Pe site-ul AGERPRES apare o declaratie a Cameliei Voinea, care spune ca va merge inclusiv la Protectia Copilului! Serios? La cea de Franta, sau din Romania? Eu cred ca deja mama Sabrinei face mai mult rau decat bine. In ceea ce priveste COSR, cred ca tot ce intreprind Covaliu si ai lui este de ochii lumii, ca sa nu se zica in tara ca nu fac nimic. Judecand la rece, cred ca romanii implicati in aceasta poveste nici macar nu cunosc bine regulamentele. Si inca un aspect: TAS nu se va implica niciodata in a judeca cine merita sau nu sa castige o competitie sportiva. Altul este rolul sau. Am remarcat si pozitia Nadiei, care nu a spus nici o clipa raspicat ca fetele noastre au fost furate. La fel si Anca Grigoras, fosta medaliata olimpica si europeana, azi una din cele mai respectate arbitre din lume.

De zeci de ani sunt ,, probleme '' uriase in arbitraj, la gimnastica ... Incepand cu Olimpiada din 1980, din URSS, cand Nadia Comaneci nu a spus ,,raspicat" ca a fost furata de aurul olimpic,la individual compus... Chiar daca a asteptat pentru primirea notei pana ce sportiva din URSS si-a incheiat si ea evolutia... Sigur ca este imposibil sa se mai modifice ceva, poate doar , in viitor, A.I. sa inlocuiasca ,, arbitrele" si sa se poata schimba toata paradigma...

Vladimir997
Vladimir997  •  06 August 2024, 17:42
Postat de Mihai111 pe 06 August 2024, 15:23

Americanii sunt disperati ca ii bate China. Clasamentul pe natiuni se face dupa medaliile de aur. Daca o natiune ia 50 de medalii de bronz, nu contaza la clasament cate locuri 3 ai luat... Deci ceea ce au facut americanii la gimnastica este dezgustator... Un mare abuz folosind influenta lor... impotriva unei tari mici... E mare pacat sa nedreptatesti un om, un sportiv, care a muncit pentru acea medalie... Rusine USA!

Cum am zis. Plang patriotii mandri.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close