SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

EXCLUSIV Ultimă oră în cazul Sabrinei Voinea la TAS: detaliul tehnic care îi poate aduce medalia înapoi!

Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP) +16   FOTO
Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat joi, 08 august 2024 15:02 / Actualizat joi, 08 august 2024 15:52

Situația Sabrinei Voinea, 17 ani, care a fost privată de medalia olimpică de bronz la sol, continuă să facă înconjurul lumii. Semnele dinspre TAS sunt bune, gimnasta din România ar putea avea câștig de cauză la Tribunal!

Personalități din lumea sporturilor și presa internațională sunt scandalizate de decizia luată de arbitre în cazul gimnastei. Doar că o hotărâre din partea Tribunalului de Arbitraj de la Lausanne, unde Federația Română de Gimnastică a depus o plângere, pare să tergiverseze.

Audierile care ar fi trebuit să aibă loc joi ar fi fost amânate pentru vineri sau sâmbătă, conform euronews.ro. Motivul îl reprezintă faptul că oficialii concursului de la Paris au părăsit deja capitala Franței și au nevoie de timp pentru a ajunge în locații de unde pot fi audiați online.

Camelia Voinea: „Trebuie să fim audiate și noi”

„Eu știam că joi după-amiază au loc audierile, nu m-a anunțat nimeni de vreo schimbare. Trebuie să fim audiate și noi, iar în cazul Sabrinei este o situație specială, pentru că este minoră și trebuie să fim atenți întrucât și o virgulă poate schimba lucrurile.

Obligatoriu trebuie să fiu și eu de față, mai ales că este dată peste cap de tot ce s-a întâmplat! Este doar o fată de 17 ani și astfel de situații o pot marca pe viață”, a spus Camelia Voinea, vicecampioana olimpică de la Seul, din 1988.

Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
+11 FOTO

Detaliul care îi poate aduce medalia Sabrinei Voinea: eroare tehnică majoră!

Cazul s-ar putea rezolva însă foarte rapid, după ce surse au dezvăluit o problemă tehnică majoră. Astfel, camerele care au redat imaginile după care a fost analizat exercițiului constănțencei au fost montate deasupra solului.

Din acea poziție, s-a văzut că, pentru un scurt moment, călcâiul Sabrinei ar fi fost în afara covorului. Doar că gimnasta „tricoloră” nu a atins deloc solul, creându-se astfel o impresie falsă.

„Mi-a transmis și Nadia această variantă. Ne dorim să se ia cât mai repede o decizie și să se facă dreptate. Să fie clar: eu am contestat acea zecime, care înseamnă medalia de bronz. Nu mă interesează punctajul americancei, pentru că un antrenor nu are voie să conteste punctajul altei sportive.

Este corect să primească medalia de bronz, singură sau la egalitate cu americanca, nici nu contează. Ar însemna enorm pentru gimnastica românească să fie pe podium după 12 ani, dar și pentru Constanța”, a dezvăluit Camelia Voinea.

Ar avea loc o ceremonie specială de premiere la Paris

Dacă decizia va fi luată rapid și va fi favorabilă Sabrinei, există varianta ca gimnasta tricoloră să fie premiată chiar în cadrul Jocurilor Olimpice.

Astfel, oficialii de la CSM Constanța au promis că vor asigura prezența celor două la Paris pentru o ceremonie oficială.

În caz contrar, ar putea exista și un proces în justiția civilă pentru daune morale, ținând cont că sportiva în vârstă de 17 ani a fost expusă emoțional din cauza deciziei nedrepte a arbitrelor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (18)
MaxiP
MaxiP  •  09 August 2024, 08:38
Postat de ysoagar pe 08 August 2024, 18:34

imi pare rau ca te dezamagesc, insa chiar am vazut finala. drept dovada: antrenorul gimnastei Andrade a contestat nota de 14.166 (nu a primit nimic), antrenorul Anei Barbosu nu a depus nici o contestatie (o fi fost probabil multumit de nota), mama Sabrinei a contestat nota de dificultate obtinuta de 5,900 (mai ales ca acelasi exercitiu se pare ca a fost notat cu 6 sau 6,200 in calificari). Eu intrebam - daca citeai atent- de ce dna Camelia nu a contestat atunci si penalizarea de 0,1 - care se acorda daca gimnasta calca cu un picior in afara covorului. Nu ma refeream de nota de la executie (cea de 7,900 care nu poate fi contestata). Conform spuselor tale penalizarea se incadreaza la executie si nu poate fi contestata? apropos, conform regulilor arbitrare TAS o comisie "ad-hoc" trebuia sa furnizeze un raspuns in 24 de ore de la data depunerii contestatiei - ceea ce nu s-a cam intamplat. In cazuri exceptionale se poate prelungi. Se pare ca un caz aparent normal (a calcat sau nu in afara covorului) a fost transformat in unul exceptional. oare cat dureaza solutionarea unui caz exceptional?

Se poate contesta doar nota de plecare, da. Nu stiu exact cum functioneaza, nu cred ca mergi si spui exact ce contesti, nu stiu, 2 zecimi la diagonala X. Spui ca nu ti se pare in regula nota de plecare si ei revad tot exercitiul, nu cred ca le spui exact pentru ce contesti, dar nu sunt sigur. Nu aveau cum sa conteste zecimea penalizare, asta e clar. Se intreaba foarte multi acum de ce Barbosu nu a depus contestatie si ea. Acum, chiar sa vedem contestatii dupa fiecare exercitiu al fiecarei gimnaste, e cam mult. Nu avea ce sa conteste Barbosu, a fost arhimultumita de nota, nota ei de plecare a fost conforma cu exercitiul.

iri_
iri_  •  08 August 2024, 20:19
Postat de Marcus29 pe 08 August 2024, 18:48

O medalie de bronz valorează nici 5 euro, este un amestec de cupru zinc , nu are nici o valoare de piață , este doar simbolic. De unde ai scos 60.000 euro

Si-un Aro la mana a doua de la nea Țiri, ca Ionicu5 il da doar la aur...

username_2
username_2  •  08 August 2024, 19:14
Postat de tardelli pe 08 August 2024, 17:58

Se vede ca te pricepi ,mai rar asa ceva Spun asta pt ca stii ce a fost la Moscova

sigur că știu, doar citesc GSP ...pe de altă parte, vorba lu nea Ovi, știi și la ce te ajută că știi

Vezi toate comentariile (18)
Comentează