SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SCRISOARE

„NU mă feresc să spun!” » Sorana Cîrstea se alătură lui David Popovici! Scrisoare necruțătoare: „Nu mai avem așteptări la politicieni! Au trecut 35 de ani și tot ce mai există sunt pozele”

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 13:56 / Actualizat joi, 01 august 2024 15:12

Sorana Cîrstea (locul 29 WTA, 34 de ani) s-a alăturat lui David Popovici (19 ani), după ce campionul olimpic la înot, în proba de 200 de metri liber, a ținut un discurs-manifest despre condițiile de infrastructură din sportul românesc.

După ce și-a adjudecat și bronzul în proba de 100 de metri liber, David a vorbit deschis despre condițiile precare în care se antrenează pe timp de iarnă la Complexul „Lia Manoliu”. Campionul român a promis că, dincolo de performanțele sportive, se va implica mai mult din punct de vedere civic.

Reacția Soranei Cîrstea la problema ridicată de David Popovici: „La fiecare întrecere suntem «David» împotriva lui Goliat”

Sorana a precizat că nu solicită nimic în interes personal, ci doar a simțit nevoia să „spună lucrurilor pe nume”. Ea a dorit să le mulțumească sportivilor care se zbat pentru visul lor și inclusiv celor care au încercat, dar au renunțat din cauza neimplicării statului.

„Toți se bucură și se mândresc în momentul în care un sportiv român atinge o performanță. Din păcate, de 30 de ani nu se investește și nu se creează niciun fel de condiție pentru sportul românesc.

Am ajuns să ne bucurăm și să trăim extazul din excepții, din unice performanțe nefirești. La fiecare întrecere suntem «David» împotriva lui Goliat. Țări mult mai mici sau mai puțin dezvoltate decât a noastră au înțeles faptul că sportul este cea mai bună carte de vizită prin care un popor își creează o identitate la nivel global.

În ceea ce privește orice sport din România, condițiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare.

Este o mândrie momentul în care un sportiv român câștigă o medalie la Jocurile Olimpice sau atinge un rezultat bun la un Grand Slam, aducând o bucurie de nedescris la nivel național. Însă aceste rezultate reprezintă cel mult 1%, mai exact ceea ce se vede. Ceea ce nu se vede este ascuns, existând zeci de mii de povești crunte care stau în spatele acestor rezultate.

Nu cerem, dar suntem folosiți în scop de câștiguri politice. După toate pozele și felicitările, toți dispar și se mai întorc abia după 4 ani, când mai are loc o nouă «anomalie» fericită.

Din păcate, de la mediul politic nu mai avem așteptări de mult timp, pentru că au trecut 35 de ani și tot ce mai există sunt pozele. Primim mult mai mult ajutor de la sponsori privați, care răsar timid și le mulțumim pentru acest singur sprijin.

În acest paragraf nu vorbim despre tenis, noi fiind privilegiați în comparație cu 99% din atleții din România. Noi ne descurcăm într-un fel sau altul, astfel că ceea ce încerc să punctez reprezintă celelalte zeci de federații. Suntem o țară mare, cu o barcă mică, iar în câțiva ani (nu decenii) o să ne rămână doar un colac de salvare.

Nu mă aștept să se schimbe ceva, însă având câteva mii de meciuri cu steagul României pe tabela, consider că am câștigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume.

Aș încheia prin a repeta că nu solicit nimic personal, dar nu mă feresc să spun că le mulțumesc tuturor sportivilor din acea barcă și a celor zeci de mii de tineri care au fost scufundați din cauza condițiilor locale, înainte de a ajunge la debarcader!”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (19)
Freyya
Freyya  •  02 August 2024, 19:13
Postat de Hitech pe 01 August 2024, 23:08

Mucles e în "hinglez"? Nu poți fără să te dai în stambă. Lucrezi în US dar cu apucături de Colentina! Lămurit.

mucles

S0s0
S0s0  •  02 August 2024, 13:16

Fata are oareșce dreptate, dar parcă nu era cazul să vorbească tocmai ea. Dacă o zicea un medaliat olimpic sau, din tenis, o câștigătoare de GS sau măcar un top 20 mondial, aveau greutate vorbele astea. Așa, de la Sorana, cunoscându-i traiectoria și caracterul, e pur și simplu un prilej de a se băga în seamă, de a-și asocia numele cu cel al lui Popovici. Apropo, terenuri de tenis sunt peste tot, plus vreo câteva zeci de turnee organizate în România, de toate nivelurile, acolo ce scuze sunt?

Hitech
Hitech  •  01 August 2024, 23:08
Postat de Freyya pe 01 August 2024, 21:17

lucrez in USA. mucles

Mucles e în "hinglez"? Nu poți fără să te dai în stambă. Lucrezi în US dar cu apucături de Colentina! Lămurit.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează