SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  HANDBAL

FOTO Spania - Egipt, „sfert” palpitant în turneul de handbal masculin » O paradă miraculoasă în finalul prelungirilor a decis prima semifinalistă

Spania a învins Egiptul, scor 29-28, după prelungiri, și este prima semifinalistă a competiției de handbal masculin de la Jocurile Olimpice / FOTO: Imago +10   FOTO
Spania a învins Egiptul, scor 29-28, după prelungiri, și este prima semifinalistă a competiției de handbal masculin de la Jocurile Olimpice / FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2024 13:03 / Actualizat miercuri, 07 august 2024 13:48

Spania a învins Egiptul, scor 29-28, după prelungiri, și este prima semifinalistă a competiției de handbal masculin de la Jocurile Olimpice.

Peste 20.000 de spectatori s-au strâns și astăzi în arena Pierre-Mauroy, la primul sfert de finală de pe tabloul masculin.

Spania, prima semifinalistă a competiției de handbal masculin de la Jocurile Olimpice

Egiptul, singura națională din afara Europei rămasă în competiție, a condus-o pe Spania până în minutul 58. Dinamovistul Alin Zein a contribuit cu două goluri la acest avans.

Cu 12 secunde rămase din timpul regulamentar, tabela arăta 25-25. Egiptul a avut atacul decisiv, dar schema nu a funcționat. Finalizarea a fost una disperată, fără probleme pentru Perez de Vargas.

S-a mers cap la cap și în prelungiri. Cei doi arbitri cehi, Horacek și Novotny, au reușit să îi enerveze pe toți. Neatenți, au avut nevoie de intervenția VAR pentru a dicta câte o eliminare în fiecare tabără.

Mohamed Aly a parat eroic o acțiune și a păstrat vii speranțele la medalii, dar ultimul cuvânt i-a aparținut tot lui Perez de Vargas. La 29-28, ultima acțiune, apărătorul buturilor iberice a blocat două aruncări, una într-un mod incredibil, singur cu interul egiptean.

Spania merge în semifinale, unde va da peste învingătoarea dintre Germania și Franța. Ibericii au 4 medalii la Jocurile Olimpice, toate de bronz.

+5 FOTO

Pentru Egipt, naționala pregătită de Jordi Ribera devine un coșmar. La Tokyo, africanii pierdeau finala mică în fața spaniolilor, scor 31-33.

Celelalte sferturi de finală sunt programate astăzi:

  • Germania - Franța, ora 14:30
  • Danemarca - Suedia, ora 18:30
  • Norvegia - Slovenia, ora 22:30
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează