SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

FOTO Surpriză URIAȘĂ în semifinalele turneului de tenis » Iga Swiatek a pierdut în două seturi și va lupta pentru bronz

Iga Swiatek (23 ani, 1 WTA) a fost eliminată, complet surprinzător, în semifinalele probei de simplu feminin de la Jocurile Olimpice, de către Qinwen Zheng (21 ani, 7 WTA). Zheng s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-5. FOTO: Imago +11   FOTO
Iga Swiatek (23 ani, 1 WTA) a fost eliminată, complet surprinzător, în semifinalele probei de simplu feminin de la Jocurile Olimpice, de către Qinwen Zheng (21 ani, 7 WTA). Zheng s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-5. FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 16:08 / Actualizat joi, 01 august 2024 16:27

Iga Swiatek (23 ani, 1 WTA) a fost eliminată, complet surprinzător, în semifinalele probei de simplu feminin de la Jocurile Olimpice, de către Qinwen Zheng (21 ani, 7 WTA). Sportiva din China s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-5, după o oră și 51 minute de joc.

Swiatek este o jucătoare excelentă pe zgură, dovadă stând titlurile din acest an de la Roland Garros, Roma și Madrid. Sportiva din China a devenit doar a patra care o învingă pe poloneză în minimum de seturi e pe zgură, din 2019 încoace, celelalte fiind Aranxta Rus, Ash Barty și Maria Sakkari.

Iga Swiatek a fost eliminată în semifinalele JO. Zheng va lupta pentru medalia de aur

Bookmakerii o dădeau mare favorită pe Swiatek, însă Zheng a reușit surpriza. Primul set i-a aparținut total, reușind nu mai puțin de 3 break-uri. Poloneza a început în forță setul secund. Cu toate acestea, Zheng a reușit să revină de la 0-4. În final, a reușit un break și s-a impus în game-ul decisiv.

Chinezoaica a avut mai mulți ași (6, față de 2), mai puține duble greșeli (2, față de 5) și mai multe puncte câștigate pe retur.

1149De 1149 zile nu mai pierduse Swiatek pe terenurile de la Roland Garros, reușind 25 victorii consecutive în această perioadă. Totodată, în acest interval, a cedat doar 4 seturi.

Cealaltă concurentă pentru „aur”, dar și adversara lui Swiatek în lupta pentru „bronz”, va fi decisă de partida dintre Anne Karolina Schmiedlova (29 ani, 67 WTA) și Donna Vekic (28 ani, 21 WTA), care va avea loc în această seară, de la ora 21:30, pe „Philippe-Chatrier”.

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din Iga Swiatek - Qinwen Zheng

+6 FOTO

„Este greu să comentăm pe baza acestui rezultat. O dezamăgire ce părea imposibilă. Este o surpriză uriașă, însă trebuie să recunoaștem: a fost o prestație extrem de slabă pentru Swiatek, atât de slabă încât a dus la prima ei înfrângere la Paris din 2021 încoace, când Maria Sakkari o elimina în sferturile de la Roland Garros.

Părea imposibil, însă este un fapt: Iga Swiatek nu va concura pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice”, au scris cei de la sport.pl.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
Superliga
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”
Superliga
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (8)
prodanka
prodanka  •  03 August 2024, 23:17
Postat de Hitech pe 01 August 2024, 16:52

Domne chinezii ăștia nu știu cum dracu fac dar mereu sunt ultra la olimpiade, le iese bre mereu! Ieri s-a bălăcit ăla in 46,4 secunde alături de vârfurile natației mondiale și în văzul a sute de experți, ce-o fi înghițit bre ?

Prietene, chinezoaica asta e 7 WTA si a jucat finala la Australian anul ăsta. Are 3 întâlniri cu Swiatek în care a întins-o 3 seturi. Nu pare debarcată ieri în tenis. Cei care se miră și acuză de pariuri, dopaje, nu prea înțeleg cu ce se mănâncă sportul la nivelul ăsta.

prodanka
prodanka  •  03 August 2024, 23:09

încep ăștia acum că s-a dopat chinezoaica :)

mr90
mr90  •  02 August 2024, 16:07

Pariuri, pariuri, pariuri ... ce e atit de greu ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează