Alte știri din fotbal
Petrolul și-a găsit locul în Muzeul Fotbalului, iar Gheorghe Grozav a primit o provocare: „Noi am bătut Rapidul cu 6-0”
0
„Puneți shaorma pe numele lui Nae Manea?!” » A spus de la ce a izbucnit scandalul din Giulești: „E lipsă de respect!”
6
Căpitanul naționalei a dat de înțeles cu cine votează, apoi a șters totul și a întors-o: „Nu eu am postat”
38
Antrenorul român schimbat după două zile a reacționat: „Am de reglat lucruri”
0
Știri din fotbal internațional
FCSB - Olympiakos, duel incendiar pe Arena Națională, în grupa Europa League » Primul „11” pe care vrea să mizeze campioana
0
Liga Campionilor: două răsturnări de pus în ramă! În minutul 87 erau conduși cu 2-0, dar au întors uluitor » Rezultatele serii + clasament
1
Liverpool - Real Madrid 2-0 » Au dat faliment la „Slot-Machine”. Realul a fost dominată total pe Anfield și TREMURĂ pentru calificare!
1
Atacat din toate părțile, Mbappe a lăsat-o la greu pe Real Madrid pe Anfield
0
Lifestyle
Mădălina Ghenea a arătat cum se menține în formă: „Am urmărit un băiat timp de 20 de minute făcând aceleași mișcări. A suferit alături de mine”
5
Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”
187
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
1
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
7
Exact din acest motiv eu inca astept un raspuns al FRH legat de aceasta decizie si chiar o reactie oficiala depusa catre IHF, totusi aceasta federatie avand nevoie sa-si justifice existenta (FRH). Repet, dpdv al clasarii pentru acel turneu preolimpic avem toate motivele sa fi primit acel loc in momentul retragerii unei echipe, fiind clasati efectiv primii sub linie la ultimul Mondial.
Pe site-ul ihf.info se comunică faptul că întâi au încercat să invite alte echipe africane și nu a vrut niciuna apoi invitația a fost dată Marii Britanii pe motivul că face parte din strategia de dezvoltare a IHF. O echipă care la recent încheiatele preliminarii pentru CE 2024 nici nu a vrut să se înscrie face parte dintr-o "strategie de dezvoltare". Nu le pasă britanicilor de handbal și nici nu le va păsa vreodată. Au vrut să păstreze turneul ușor cei de la IHF pentru echipele aflate deja acolo și încearcă să acopere decizia cu vrăjeli ieftine.
De-asta si consider ca comparativ cu inceputul anilor 2000 nici nu suntem asa departe. Da, exista diferente, dar per total ca nivel al sportului de performanta, suntem intr-o revenire destul de avansata, mult cred eu peste nivelul ultimelor 2 editii de JO, ce sper ca se va si dovedi in numarul de medalii si titluri olimpice, care ma astept sa fie la nivel dublu (chiar triplu in ceea ce priveste nr de titluri) comparativ cu ultimele 2 editii luate separat. Iar legat de participarile pe continente, observam acum ultima mizerie la handbal, unde Camerun nici macar n-a fost inlocuita pe loc continental, ci printr-o invitatie data unei echipe ce sa nu conteze (cred ca asta a fost criteriul principal). Si noi aveam tot dreptul sa speram la acel loc.
Desigur, și restricțiile se tot modifică și revenind la comentariul inițial care compara începutul anilor 2000 cu prezentul - în 2000 și 2004 la haltere am avut câte 7 calificați și puteam chiar mai mult. Astăzi nimeni nu mai poate califica mai mult de 6. De aceea nu prea e corect să comparăm perioade diferite. Cât despre locurile date pe criteriul globalizării putem comenta și protesta cât vrem că tot nu se va schimba nimic. Și întotdeauna Europa va suferi pentru că la noi a fost mereu concurența mare chiar și când erau mai multe locuri. Dacă nu putem schimba regulile ne rămâne doar să ne adaptăm la ele și să țintim la mai sus pentru a ne califica. Dar nu e de ajuns doar să vrem, ceva trebuie schimbat.
Singura problema e ca dintre cei oricum mai putini calificati, se merge foarte mult pe locuri aditionale, date anumitor sportivi de pe anumite continente, care nu au nivel de JO, dar inlocuiesc sportivi dintre cei mai buni din lume. Ma uitam pe tablourile de la haltere, atatea restrictii de participare, ca ajungi ca din 7 sportivi de top sa vezi 3 participante si inca una care sa se bata la medalie, 5-6 fiind strict la numar, de la locurile 10-15 in jos la precedentele editii de Campionate Mondiale.
Aveți amândoi dreptate. Locurile s-au împuținat și se va continua în același sens. După anul 2000 s-a mers o vreme cu o limită maximă de 28 de sporturi olimpice (în sensul de federații internaționale) și 10,500 de sportivi. În anii mai recenți s-a renunțat la limita de 28 și s-au mai adăugat sporturi. Unele temporar, altele definitiv și se vor mai adăuga. Iar dacă pentru unele ediții s-a lăsat să se depășească limita de 10,500 de participanți (chiar mult peste) asta nu se va mai face și vom avea 10,500 împărțiți la tot mai multe discipline, deci mai puțini calificați la fiecare. Pentru a mai prinde JO pe viitor trebuie să te antrenezi să fii cel mai bun din lume și poate te vei califica. Dacă se muncește cât pentru un loc 10-15 să prinzi ultimele bilete nu va mai fi de ajuns.
asta si pentru ca s-au imputinat locurile la cam toate sporturile. mai sunt cam 15-20 sportivi inca angrenati in lupta pt calificare, altii sunt virtual calificati, asteptam doar anuntul oficial (2 fete de la haltere si vlad dascalu, inca 3-4 de la atletism din clasamentul mondial). la unele sporturi se trage linie abia prin iunie
Foarte dezamagitoare evolutia sportivilor nostri la acest turneu de calificare. E drept ca mai ramane o sansa la Istanbul, dar acolo vor veni sportivi din toata lumea, va fi infinit mai greu. Marile dezamagiri pentru mine au fost Anghel si Axinte, ambele favorite la calificare si care au pierdut cu sportive mai slab cotate decat ele. La masculin e jale. Sper ca macar una dintre cele doua sa arate mai mult la ultimul turneu de calificare si sa ajunga totusi la competitia suprema.
PS: Canotajul, parerea mea, va aduce lejer peste 3 medalii si cu siguranta nu va fi singurul sport medaliat pentru Romania de la JO. Vor mai fi inca vreo 3-4.
Mi se pare ca foarte multa lume vorbeste fara sa fie informata si nu pot sa nu remarc in acest comentariu o lipsa importanta de cunostinte legate de probele enumerate si situatia sportului profesionist romanesc. Pot doar sa fiu de-acord ca, comparabil cu inceputul anilor 2000 exista niste diferente majore, dar pe vremea aia nu puteai spune ca se remarca o oarecare prezenta romaneasca, pe atunci sportul chiar era o prioritate in Romania, iar aceasta era una din primele 10-15 natiuni ale lumii in materie de sport, nu doar ceva prezenta. Totusi, sunt niste remarci care vin intr-o perioada de crestere continua si evidenta a sportului romanesc, al carui apogeu nu cred ca s-a atins si cred ca e doar un inceput promitator. Legat de probele enumerate de tine, calificarile sunt inca in desfasurare. La lupte va mai exista un turneu de calificare, probabil dupa acesta perspectivele nu par la fel de optimiste ca pana acum, dar inca nu e incheiata perioada de calificari. La haltere inca nu s-au afisat participantii (avem voie sa participam si vom trimite cel mai probabil 2 sportive, ambele cu sanse la medalie din 6 sportivi posibili maxim per natiune). La judo nu s-au afisat inca clasamentele, e adevarat, mai mult de 1 sau 2 sportivi nu vom avea, fara mari sperante la mari rezultate. Iar la atletism e perioada de calificare in desfasurare, nu vor fi doar 4 atleti, inca 3-4 sunt ca si calificati dar inca nu oficial, eu cred ca vom avea undeva la 10-12 atleti calificati.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.