SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  REACȚIE

În România se cer arene moderne, în timp ce Viktor Orban vrea Jocurile Olimpice la Budapesta: „Le putem organiza și acum"

Viktor Orban
Viktor Orban

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2024 18:12 / Actualizat sambata, 24 august 2024 19:07

Viktor Orban, premierul Ungariei, a lăudat performanțele sportivilor maghiari la Jocurile Olimpice de la Paris, printre care șase medalii de aur. Prim-ministrul maghiar a abordat și subiectul controverselor de la JO şi, în special, de la ceremonia de deschidere ce a stârnit indignare în lumea creștină.

El a subliniat că „tot ceea ce este important pentru noi se află sub un asediu total”. În timp ce în România sunt solicitate stadioane noi, Orban a afirmat că Ungaria este pregătită oricând să organizeze Jocurile Olimpice!

Viktor Orban, discurs critic la adresa Jocurilor Olimpice

„Identitatea naţională, fără de care lumea nu are sens pentru un maghiar, este sub atacuri şi insulte fără precedent. Ceea ce înainte putea părea naţionalism, astăzi este o chestiune existenţială precum pâinea.

Dacă nu punem piciorul în prag, vor răsturna lumea în care se poate trăi o viaţă demnă de om, unde femeia este femeie, francezul este francez, maghiarul este maghiar, iar americanul este american”, a declarat Viktor Orban.

Se aștepta la mai mult din partea sportivilor maghiari

El a recunoscut că s-ar fi așteptat ca Ungaria să obțină opt medalii de aur, însă și cele șase câștigate reprezintă un rezultat foarte bun.

„Dacă privim înspre viitor şi folosim aceste Jocuri Olimpice pentru a înţelege cum să le abordăm pe următoarele, ceea ce ştim acum este insuficient şi duce doar la un regres continuu”, a adăugat el.

Ulterior, Victor Orban l-a citat pe scrimerul Aron Szilagyi pentru a sublinia că „Sportul nu este matematică”.

„Nu putem aştepta succesele în sport la fel cum se aşteptau indicatorii de producţie în socialism. La fiecare ediție a Jocurilor Olimpice trebuie să fim în primele 10 țări şi, privind istoria JO, tot în primele zece.

Nu merită să ne propunem un obiectiv mai slab”, a mai spus șeful executivului de la Budapesta, într-un interviu acordat pentru Nemzeti Sport, preluat de agenția de presă News.ro.

Viktor Orban, interesat de rezultatele obținute de țările din Europa Centrală și de Est

Victor Orban și-a manifestat interesul și față de rezultatele obținute de țările din Europa Centrală și de Est, printre care se numără și România. Orban s-a mândrit cu faptul că Ungaria a avut cele mai mari performanțe la Jocurile Olimpice din regiune.

„Este bine că ne comparăm cu ţările din regiune şi suntem în frunte. Dar nu ne avantajează dacă acestea nu sunt constant în competiţie cu noi. Noi suntem interesaţi de români mai de succes, de croaţi mai de succes, de şi mai multe medalii de aur pentru sârbi şi de medalii pentru slovaci.

Dacă cineva consideră că Ungaria, durabil, poate fi de succes, desprinsă de regiune, se înşală şi în sport, şi în politică. Europa Centrală trebuie să fie de succes”, a mai menționat Viktor Orban.

Viktor Orban vrea să aducă Jocurile Olimpice la Budapesta

Ulterior, Orban a reclamat că Ungaria nu a fost tratătă egal la Jocurile Olimpice de la Paris și că țara sa ar fi trebuit să organizeze cea mai importantă competiție de sport din acest an.

„Victoriile Ungariei sunt deosebit de valoroase, deoarece ungurii sunt de obicei dezavantajaţi. Rareori avem ocazia să concurăm în condiţii corecte sau să evoluăm într-un mediu favorabil. De obicei pornim cu un dezavantaj şi câştigăm de acolo.

Este evident că dacă administraţia oraşului Budapesta nu susţine organizarea Jocurilor Olimpice aici, atunci nu vor fi Jocuri Olimpice.

Poarta de aur este deschisă, trebuie doar să trecem prin ea. Ar fi putut fi organizată şi acum, dar olimpiada din 2036, dacă dorim, o putem aduce aici. Nu cred că vreun alt loc din lume se potriveşte mai bine principiilor promovate de Comitetul Olimpic Internaţional decât Budapesta şi Ungaria”, a conchis Viktor Orban, potrivit sursele citate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (2)
doublem
doublem  •  30 August 2024, 21:27

Cu probele de surfing disputate la noi probabil.

cirus11
cirus11  •  24 August 2024, 20:33

Si-a bagat economia tarii in groapa si acum mai vrea sa si arunce cine stie cate miliarde pe o olimpiada... Norocul maghiarilor ca nu le-o da CIO.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează