SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024

EXCLUSIV DIN PARIS Virginia Ruzici, într-un dialog cu GSP: „Fetele noastre din tenis trebuie să aibă mai mult curaj, mai multă încredere în ele”

Virginia Ruzici urmărind turneul olimpic FOTO Raed Krishan
Virginia Ruzici urmărind turneul olimpic FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 12:32 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 14:53

Virginia Ruzici, 69 de ani, fostă câștigătoare de Roland Garros - în 1978 - și omul care a stat în spatele ascensiunii Simonei Halep până la vârful ierarhiei WTA, a dialogat cu Gazeta Sporturilor, la Paris, despre evoluțiile româncelor și marea încleștare dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Virginia Ruzici nu a participat la vreo ediție de Jocurile Olimpice, doarece tenisul a ajuns târziu în calendarul olimpic, în 1988, la un an după ce își încheiase cariera de jucătoare profesionistă. În schimb, Virginia crede că e foarte bine ca jucătorii contemporani să crească cu râvnă pentru medaliile din probele de tenis.

Virginia Ruzici, prezentă alături de români la Jocurile Olimpice: „Ana și Jaqueline au dat peste un dublu foarte experimentat”

- Virginia, ai fost la meciuri la toate jucătoarele române, aici, la Paris, unde le place atât de mult să joace. Cum a fost să să le urmărești?
- Chiar a fost o mare plăcere să le urmăresc, să vorbesc cu ele, să fiu alături alături de echipă și bineînțeles că am suferit alături de antrenor, de preparator fizic și de toți ceilalți susținători. Din păcate, lucrurile nu au mers așa cum doream, dar fetele au dat totul, au făcut tot ce au putut. Ana și Jaqueline au dat peste un dublu foarte experimentat și din păcate rezultatul este destul de trist.

- Dar au și avut tragere la sorți dificilă, mai ales două dintre ele. Jaqueline, în schimb, și-a valorificat șansa la simplu.
- Tragerea la sorți nu a fost bună deloc, da, le trebuia mai multă șansă ca să poată să treacă mai departe. Totuși, efectiv, ele au dat tot ce au putut, tot ce au avut, deci nu avem ce să le reproșăm. Este o experiență pentru ele, cu siguranță le va aduce ceva în plus și cred că da, poate să le facă dornice să lucreze și mai mult, să se antreneze mai mult, să aibă mai mult curaj, mai multă încredere în ele din ele. Deci să sperăm că pentru viitor va fi bine. Nu vreau să fiu negativă din această experiență, să luăm lucrurile așa cum sunt și să sperăm pentru mai bine viitor.

Virginia Ruzici, într-un dialog cu GSP: „Fetele noastre din tenis trebuie să aibă mai mult curaj, mai multă încredere în ele”
Novak Djokovic - Rafael Nadal la Jocurile Olimpice 2024 / foto: Raed Krishan

- Ți-ar fi plăcut să ai o asemenea experiență, să fi participat la Jocurile Olimpice?
- Probabil că mi-ar fi plăcut, însă noi nu am crescut cu ideea Jocurilor Olimpice. Pentru noi ceea ce a contat cel mai mult au fost tunele de Grand Slam și cred că în acestea rămân cele mai importante pentru toată lumea. Jocurile Olimpice sunt prea noi pentru tenis și vor trebui poate mai mulți ani ca tinerii să crească de la început cu ideea Jocurilor Olimpice. Deci va fi bine pentru viitor. Nu poate să fie repede, e nevoie de timp până va deveni o tradiție. Una mult mai mare, mai importantă decât este acum.

- Sunt totuși jucători importanți aici turneu în general sunt jucători importanți aici. Am avut chiar un meci Djokovic – Nadal în turul secund.
- Da, era de așteptat ca Djokovic să treacă. Pentru Nadal o perioadă mai dificilă. El dorește încă să fie pe terenul de tenis. Iubește în continuare tenisul la fel de mult, face tot ce poate pe teren, dar întreruperea pe care a avut-o a fost foarte lungă, plus accidentările care au apărut încontinuu îl împiedică să joace la cel mai înalt nivel. Și vârsta, bineînțeles, la un moment dat, da, va spune stop.

- A reușit însă să mai joace o dată aici, la Roland Garros unde a avut atât de mult succes.
- Da, a fost bine pentru el că a venit aici, că a jucat. Sunt convinsă că nu regretă, dar asta e situația în acest moment.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  31 Iulie 2024, 09:07

...daca nu tii pe umar un sac sau o arma ,te poti trezi peste noapte ca iti rasare din el o aripa ...

MaxiP
MaxiP  •  30 Iulie 2024, 13:10

Parerea mea e ca toate s-au prezentat foarte bine. Le stim nivelul, au fost peste asteptari, trageri la sorti foarte grele pentru toate in toate probele. Jaqueline a facut 2 meciuri mari cu 2 nume importante din circuit, Begi si Ana le-au chinuit un set pe 2 din cele mai in forma 3-4 jucatoare ale lumii. Singurul meci mai dezechilibrat a fost dublul de ieri, in care Jaqueline a jucat la nici 2 ore dupa terminarea unui meci de simplu epuizant, impotriva unei perechi redutabile, ceea ce sincer nu mi se pare chiar normal. Cred ca merita felicitata aceasta delegatie si sa trecem peste mentalitatea de a numara doar medalii. Pana in acest moment, atitudinea sportivilor romani mi se pare remarcabila, mai buna ca la ultimele 4-5 editii de Jocuri Olimpice. Si pare ceva comun, parca toti intra cu ambitie si incredere in competitii si cu un nivel bun de pregatire, in masura potentialului fiecaruia.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează