SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS

Voleibalistul condamnat pentru violarea unei minore de 12 ani va fi izolat în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

Steven van de Velde (29 ani), component al echipei de volei pe plajă a Olandei, condamnat pentru violarea unei minore de 12 ani în anul 2014, va sta separat față de ceilalți sportivi în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Foto: Imago +25   FOTO
Steven van de Velde (29 ani), component al echipei de volei pe plajă a Olandei, condamnat pentru violarea unei minore de 12 ani în anul 2014, va sta separat față de ceilalți sportivi în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 11:20 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 16:52

Steven van de Velde (29 de ani), component al echipei de volei pe plajă a Olandei, condamnat pentru violarea unei minore de 12 ani în anul 2014, va sta separat față de ceilalți sportivi în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Totodată, acesta nu va avea acces sub nicio formă în Satul Olimpic și nici nu va putea să comunice cu reprezentanții mass-media, a anunțat Comitetul Olimpic Olandez.

  • Jocurile Olimpice de la Paris 2024 încep pe 26 iulie. Gazeta Sporturilor are 4 trimiși speciali - Luminița Paul, Roxana Fleșeru, Remus Dinu și fotoreporterul Raed Krishan - care vor oferi cele mai importante știri, reportaje și interviuri de la fața locului.

Voleibalist olandez condamnat pentru viol va participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Acesta a fost liberat din închisoare în 2017, după ce a ispășit 13 luni din pedeapsa inițială de 4 ani, reluându-și activitatea sportivă la scurt timp după aceea. Iar acum i-a fost îngăduită participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, notează Herald Sun.

Competiția de volei pe plajă de la Olimpiadă se va desfășura între 27 iulie și 10 august, 24 de formații urmând să participe. Echipa formată din batavii Van de Velde și Immers va debuta pe 28 iulie contra echipei italiene formate din Ranghieri și Carambula, pe „Champ de Mars”, chiar în proximitatea Turnului Eiffel.

+20 FOTO

„Suntem conștienți de trecutul lui. A fost condamnat la acea vreme, conform legilor engleze, și și-a executat sentința. Din acel moment, am fost în contact continuu cu Steven, care a fost reintegrat în comunitatea olandeză de volei. S-a dovedit a fi un profesionist desăvârșit și un om exemplar. De când a revenit, nu a existat nici măcar un motiv care să ne facă să ne îndoim de el”, a declarat Michel Everaert, directorul general al Federației Olandeze de Volei, potrivit CNN.

„Am făcut ce am făcut. Nu pot da timpul înapoi, trebuie să suport consecințele. Pot fi judecat, desigur. Este cea mai mare greșeală din viața mea”, declara în trecut sportivul, care în prezent este însurat și are un copil.

Știu că un astfel de eveniment poate atrage o atenție sporită din partea presei internaționale, asta din cauza faptului că am primit o a doua șansă de la părinți, familie, prieteni sau colegi
- Steven van de Velde, voleibalist olandez

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
PeterMichael
PeterMichael  •  22 Iulie 2024, 15:43

diversitate si inclusivitate la olimpiada, bravo, inainte cu pedofilii

PeterMichael
PeterMichael  •  22 Iulie 2024, 14:18

vai ce divers si inclusiv, acum jocurile olimpice au si pedofili. la cat mai multi. bravo CIO, extraordinar.

cirus11
cirus11  •  22 Iulie 2024, 12:54

Eu inteleg conceptul de reabilitare, dupa ce ai facut pedeapsa nu e normal sa continui sa fii pedepsit, discriminat, etc. Dar 13 luni??? Nu ca noi ca romani putem sa comentam, cand la noi toti abuzatorii astia primesc pedepse cu suspendare... De fapt ma mir cum de nu sunt inchisorile pustii pe la noi la cum au macelarit toate pedepsele.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează