SPORTURI  »  NATATIE  »  ACCIDENT

I s-a deschis dosar penal » Camelia Potec a lovit cu maşina un tînăr aflat pe scuter

În timpul cercetărilor efectuate de către poliţişti, Camelia Potec a stat în autoturismul lui Ion Ţiriac. // Foto: Libertatea +3   FOTO
În timpul cercetărilor efectuate de către poliţişti, Camelia Potec a stat în autoturismul lui Ion Ţiriac. // Foto: Libertatea

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 februarie 2013 21:50

Din primele cercetări ale poliţiştilor, accidentul rutier a fost provocat din vina fostei înotătoare, care nu a acordat prioritate.

Ieri, Camelia Potec şi Ion Ţiriac au luat masa de prînz împreună, la un restaurant de pe Calea Floreasca din Bucureşti. Cei doi au plecat apoi cu maşini separate, prima fiind cea a fostei înotătoare. Cînd să iasă de pe strada laterală în bulevard, autoturismul marca Mercedes condus de Potec a lovit un scuter care venea din stînga. Ţiriac s-a aflat în maşina din spate, un Range Rover, condus de bodyguard.

Pînă au sosit agenţii de circulaţie şi Salvarea, omul de afaceri şi Potec, care nu a acuzat nici o accidentare, s-au asigurat că scuteristul nu este grav rănit. Acesta a fost transportat apoi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar fosta sportivă a fost testată pentru alcoolemie, rezultatul fiind negativ.

"Din primele noastre verificări, cauza este o neacordare de prioritate. Autoturismul a intrat în coliziune cu mopedul condus de un tînăr în vîrstă de 21 de ani, dar, pînă nu vom finaliza administrarea probatoriului în cauză, nu ne putem pronunţa deocamdată cu privire la vinovăţie. Starea tînărului este una destul de bună, a suferit răni uşoare", a declarat Ioana Stancu, purtătorul de cuvînt al Poliţiei Rutiere.

Ţiriac o apără pe Potec
Ion Ţiriac este însă de părere că vinovat de producerea accidentului este cel cu scuterul. "Eu eram în maşina din spate, am văzut că în faţă este maşina doamnei Camelia Potec. Ea stătea pe loc ca să acorde prioritate şi un scuter a intrat în ea. Am văzut, m-am dat jos, cum era şi normal, ca să ne asigurăm că nu este ceva grav. Am văzut că şoferul scuterului nu are răni grave", a declarat fostul jucător de tenis.

Surse din Poliţie au susţinut că pe numele Cameliei Potec se va deschide dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi că deja i-a fost reţinut permisul de conducere, dar i s-a emis în schimb o dovadă de circulaţie pe termen de 15 zile. În funcţie de concluziile cercetărilor, dar şi de numărul de zile de spitalizare ale celui rănit, dosarul poate fi închis sau trimis în instanţă.

S-au întîlnit şi la FOTE
Camelia Potec şi Ion Ţiriac s-au mai văzut în cursul săptămînii trecute. Cei doi s-au întîlnit în primele zile ale Festivalului Olimpic al Tineretului European, care a debutat pe 17 februarie. Omul de afaceri a urmărit întrecerile de la short-track şi de schi alpin din Poiana Braşov.

"Între cei doi există o relaţie de prietenie de mai mulţi ani. Ţiriac este cel care a ajutat-o pe Cami cu operaţia din Austria, din februarie 2004, iar acum probabil că Potec a dorit să-i arate autoturismul Mercedes pe care l-a cumpărat anul trecut şi să discute despre problemele înotului românesc", a declarat o sursă din anturajul fostei sportive.

Camelia Potec, campioană olimpică la Atena 2004, s-a retras din cariera competiţională la sfîrşitul anului trecut şi în prezent este consilierul preşedintelui FR Nataţie, Viorel Păunescu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
ovi81ugw
ovi81ugw  •  25 Februarie 2013, 23:53

AICI NU E TREABA DE SCUTER ..E TREABA CA ...ALA E BATRAN SI ASTA E TANARA SI CA EI DE FAPT S-AU MAI INTALNIT SI LA FOOTAI ...GESEPE PUNCT ROMANIA

thumbzilla
thumbzilla  •  25 Februarie 2013, 23:25
Postat de soriniz pe 25 Februarie 2013, 15:59

Tiriac, Paunescu, Potec. Doi din cei trei au ceva comun, si nu e faptul ca sunt barbati. CNSAS-ul stie mai bine.

fiind din aceiasi generatie posibil sa aiba si niscaiva afaceri impreuna.ca no fi foc.....:)))

soriniz
soriniz  •  25 Februarie 2013, 15:59

Tiriac, Paunescu, Potec. Doi din cei trei au ceva comun, si nu e faptul ca sunt barbati. CNSAS-ul stie mai bine.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează