SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  FIAT

Guvernul italian este nemulțumit de decizia celor de la Stellantis de a produce Fiat Panda în Serbia

Articol de GSP - Publicat marti, 16 iulie 2024 14:39 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 14:39

Ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, a declarat că Stellantis NV ar trebui să facă alegeri „responsabile” privind locurile de muncă pentru fabricile sale auto și pentru furnizorii săi locali, după ce compania a lansat noul model Panda produs în Serbia, transmite Bloomberg.

Recent, Adolfo Urso, în cadrul unui eveniment la Torino cu ocazia celebrarii a 125 de ani de la înființarea mărcii Fiat, a declarat că: “nu ne resemnăm să vedem Torino transformat într-un muzeu”.

Fabrica Mirafiori din Torino, care asamblează modelul electric Fiat 500, a înregistrat o scădere a producției de 63% în prima jumătate a anului 2024. Potrivit a două sindicate locale, uzina se va închide din nou în perioada 15 iulie - 25 august. Având în vedere că producția de automobile a Stellantis în Italia a scăzut cu 36% în prima jumătate a acestui an, Adolfo Urso este îngrijorat de situația locurilor de muncă. Acesta a transmis un avertisment săptămâna trecută, afirmând că, dacă Stellantis nu stimulează producția locală, ar putea să redirecționeze subvențiile pentru vehiculele electrice pentru anul viitor.

Modelul Panda va avea versiuni electrice cât și hibride, iar designul a fost preluat  de la prima generație din anii ’80. Noul model va avea o lungime de aproximativ 4 metri, fapt ce i-a permis să fie proiectat cu 5 locuri. Versiunea full electrică a noului Panda va costa sub 25.000 de euro.

În aprilie, directorul financiar Natalie Knight avertiza că este mult mai ieftin pentru Stellantis să producă mașini în Serbia decât în Italia, iar încetinirea cererii în Europa va continua să afecteze marjele de profit ale companiei.

Pe fondul neîntelegerilor cu autoritățile de la Roma, Stellantis a redenumit noul model Alfa Romeo din “Milano” în “Junior” și a scos drapelul italian de pe automobilele Fiat Topolino fabricate în Maroc.

Stellantins este al patrulea producător auto la nivel global, compania a fost înființată în 2021 în urma funziunii dintre grupul francez PSA și cel italiano-american Fiat Chrysler. Stellantins cuprinde 14 mărci auto precum PSA, Fiat, Chrysler, Citroen, Jeep și Alfa Romeo.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
Superliga
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
O altfel de perspectivă de la Poli Iași - Rapid: „O palmă pentru Șucu!”
Superliga
O altfel de perspectivă de la Poli Iași - Rapid: „O palmă pentru Șucu!”
7 meciuri au loc ACUM în Liga 2 » Steaua joacă pe terenul lui Dumbrăvița + Mioveni, duel complicat cu Ceahlăul
Liga 2
7 meciuri au loc ACUM în Liga 2 » Steaua joacă pe terenul lui Dumbrăvița + Mioveni, duel complicat cu Ceahlăul

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează