SPORTURI  »  RUGBY  »  AGRESIUNE

UPDATE Doi rugbiști din naționala Franței, arestați în Argentina pentru viol!

Oscar Jegou (stânga) şi Hugo Auradou (dreapta) / Foto: Getty Images
Oscar Jegou (stânga) şi Hugo Auradou (dreapta) / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2024 23:24 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 23:24

Doi rugbiști ai naționalei Franței, Oscar Jegou (21 de ani) şi Hugo Auradou (20 de ani), au fost arestați, după meciul amical Argentina - Franța de sâmbătă seara, scor 13-28. Ei sunt acuzați de viol.

Femeia care îi acuză pe rugbyștii francezi Oscar Jegou și Hugo Auradou de viol susține că a fost strangulată și bătută.

Update, 23:20: Expertiza criminalistică îi confirmă mărturia victimei

Versiunea femeii care îi acuză de viol pe rugbiștii din naționala Franței, Oscar Jegou şi Hugo Auradou, este confirmată de expertiza criminalistică efectuată duminică.

„Expertiza criminalistică efectuată duminică asupra presupusei victime este compatibilă cu povestea sa. Câteva leziuni genitale coroborează versiunea abuzului sexual.

După transferul lor la Mendoza, cei doi jucători vor fi supuși și expertizei criminalistice”, precizează o sursă de rang înalt de la Parchetul Mendoza, citată de leparisien.fr.

În aceste momente, Oscar Jegou şi Hugo Auradou riscă între 8 și 20 de ani de închisoare.

„Dacă rezultatele se potrivesc cu povestea presupusei victime, aceștia vor fi apoi acuzați de o infracțiune sexuală cu penetrare, ceea ce în limbajul comun se numește viol.

Aceasta ar fi o infracțiune agravantă, pentru că a fost comisă în grup de două persoane. Apoi, o audiere ar trebui să aibă loc în termen de zece zile pentru a stabili dacă este sau nu necesară plasarea învinuiților în arest preventiv până la un eventual proces.

Potrivit codului penal argentinian, pedeapsa variază de la opt până la douăzeci de ani”, mai precizează sursa citată.

Știrea inițială: Doi rugbiști din naționala Franței, arestați în Argentina după ce au fost acuzați de viol!

Florian Grill, președintele Federației Franceze de Rugby, a reacționat în fața reporterilor prezenți la Buenos Aires. Grill a spus că dacă acuzațiile sunt reale, atunci reprezintă fapte „incredibil de grave”, care trebuie sancționate corespunzător.

Oscar Jegou şi Hugo Auradou urmează să fie duși din capitala Argentinei, Buenos Aires, la Mendoza, unde s-a petrecut agresiunea, informează „The Guardian”. Amicalul Argentina - Franța a fost organizat în orașul Mendoza, iar Oscar Jegou şi Hugo Auradou au început partida ca titulari.

Reacția președintelui Federației Franceze de Rugby

„O investigație este în curs de desfășurare. Dacă faptele sunt dovedite, acestea sunt incredibil de grave.

Trebuie să ne gândim deja la tânără. Dacă încă o dată se dovedește că este adevărat, este opusul a tot ceea ce reprezintă rugbyul. Nu am detalii. Nu pot spune ce s-a întâmplat. O anchetă este în derulare. Este important să lăsăm ca totul să se desfășoare.

Suntem în contact cu autoritățile. Încercăm să sprijinim pe toată lumea. Am anunțat și autoritățile franceze, deoarece acesta este un caz potențial foarte important”, a declarat Florian Grill.

Poziția ministrului francez al sporturilor

Într-o postare pe X, Amelie Oudea-Castera, ministrul francez al sporturilor, a reacționat, de asemenea, pe „X”: „Dacă ancheta stabilește faptele presupuse, acestea constituie o atrocitate de nespus. Suntem alături de victimă!

Îi mulțumesc lui Florian Grill pentru cuvintele sale corecte și emoția pe care toată lumea o împărtășește în această dimineață. Rămân în contact cu federația și cu ambasada noastră de acolo (n.r.- din Argentina)”.

Jegou și-a petrecut întreaga carieră la La Rochelle, orașul în care s-a născut, și joacă pe linia a treia. El a fost suspendat pentru o lună pe 21 noiembrie de către Agenția Franceză Anti-Doping după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină.

Auradou evoluează la Pau din 2020. El este fiul internaționalului David Auradou (41 de selecții în naționala de rugby), care a câștigat campionatul Franței în 2003 cu Stade Francais alături de selecționerul Franței, Fabien Galthie.

VIDEO EVENIMENT COSR - BNR » Declarații ale lui Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
costeltudor
costeltudor  •  09 Iulie 2024, 21:11

Așa se comportă COLONIALISTII !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează