SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Zece schimbări în echipa României pentru meciul cu Scoția de la Cupa Mondială

Românii încercând să țină un sud-african FOTO Imago Images
Românii încercând să țină un sud-african FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 23:01 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 23:16

Stafful tehnic al echipei României a făcut zece schimbări faţă de partida cu Africa de Sud în primul XV pentru meciul cu Scoţia, care va avea loc sâmbătă.

România va aborda a treia partidă de la Cupa Mondială cu o echipă total schimbată. „Stejarii" se duelează sâmbătă cu Scoția, de la ora 22:00, la Lille.

Adrian Moţoc, Cristi Chirica, Gabriel Rupanu, Jason Tomane şi Marius Simionescu sunt jucătorii care au fost în formația României la partida pierdută în fața Africii de Sud cu 0-76 și care se vor regăsi pe teren și la cel cu Scoția.

Cel mai experimentat jucător al „stejarilor” Florin Surugiu, 103 selecţii, se află şi el în faţa primului său meci la ediţia din acest an a Cupei Mondiale, după ce a participat la ediţiile din 2011 şi 2015.

 "Deja avem câteva accidentări, am adus câţiva copii noi de viitor. Din punctul meu de vedere, este o bucurie să ai asemenea meciuri, este o încântare. Este importantă experienţa jocului, pentru că este ceea ce contează pentru acest grup, care nu are jucători care să aibă în picioare o Cupă Mondială. 

„În afară de Surugiu, care revine acum în primul 23, nu sunt jucători care să aibă experienţa unei cupe mondiale. Şi cred eu că aceşti copii vor veni cu un bagaj mult mai bun în perspectiva următoarei Cupe Mondiale din 2027", a spus Alin Petrache, președintele FRR, citat de Agerpres.

Alin Petrache: „Eu cred că nu ne-am făcut de răs"

El a adăugat pentru sursa citată: „Din punctul meu de vedere, ca fost jucător, este o bucurie să joci cu echipe dintre primele cinci din lume, că Scoţia e locul cinci acum . Nu putem să ne comparăm cu Africa de Sud. Africa de Sud respiră rugby, face parte din PIB-ul ţării rugby-ul. 

E o bucurie că ne confruntăm cu astfel de ţări şi că România a reuşit, cu problemele pe care le avem, să se califice acolo şi ar trebui sprijiniţi sufleteşte în primul rând, nu mai vorbesc financiar, pentru a fi acolo. Gândiţi-vă la pregătirile pe care le-am avut noi şi alte echipe naţionale.  Eu cred că nu ne-am făcut de râs".

Echipa României pentru meciul cu Scoția

  • 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare) 6. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Cristi Chirica (căpitan; CS Dinamo), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 14. Sioeli Lama (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara)
  • Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CSA Steaua), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d'Arcachon), 18. Costel Burţilă ((RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Nicolas Onuţu (CS Annonay).

Citește și:

Lovitură pentru echipa României » Gimnastul Gabriel Burtănete nu va concura la Campionatele Mondiale de la Antwerp
Campionatele Mondiale
Lovitură pentru echipa României » Gimnastul Gabriel Burtănete nu va concura la Campionatele Mondiale de la Antwerp
Au scris istorie pentru Sfântu Gheorghe, Sepsi în Euroligă
EUROLIGĂ
Au scris istorie pentru Sfântu Gheorghe, Sepsi în Euroligă

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează