SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2024

FOTO Aryna Sabalenka perfecționează hard-tenisul! A învins-o pe Jessica Pegula în finala de la US Open și ajunge la 3 trofee de Grand Slam

Aryna Sabalenka, noua campioană la New York / FOTO: Facebook @US Open +10   FOTO
Aryna Sabalenka, noua campioană la New York / FOTO: Facebook @US Open

Articol de , - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 01:14 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2024 01:43

Aryna Sabalenka (2 WTA, 26 de ani) a învins-o pe Jessica Pegula (30 de ani, 6 WTA), scor 7-5, 7-5, și este campioană la US Open 2024.

Aryna Sabalenka ne-a demonstrat în repetate rânduri că și-a montat hard în sufragerie. A câștigat ultimele două ediții de Australian Open și a jucat precedenta finală la New York.

Anul acesta, s-a simțit ca acasă la US Open. Un singur musafir nepoftit a vrut să-i strice petrecerea, rusoaica Ekaterina Alexandrova, în șaisprezecimi. A trebuit să se mulțumească doar cu un set.

Aryna Sabalenka, invincibilă pe hard

Bielorusa venea cu experiența în finală, Pegula cu pofta de afirmare. Jessica avea și sprijiul fanilor, așa că nu s-a lăsat intimidată în debut. A împins actul inaugural în prelungiri, dar a cedat în fața forehandurilor dezlănțuite ale Arynei.

Sabalenka a terminat setul cu 25 de lovituri direct câștigătoare, față de doar 9 trimise de Pegula. A dat dovadă de inspirație și măiestrie și la fileu. Din 13 urcări, 12 au fost inspirate, voleuri executate impecabil.

Jessica a acuzat cedarea primului set. Într-o permanentă defensivă, s-a văzut condusă cu 3-0. A fost momentul răbufnirii. Și-a adus aminte că a întors-o pe Muchova în sferturi dintr-o poziție asemănătoare. A salvat o minge de break pentru 1-3. A căpătat încredere, a pus tot mai multă putere în forehand și a trecut în avantaj.

Sabalenka nu a mai găsit calea spre fileu, plimbată din stânga în dreapta de Pegula. De la 1-3 s-a făcut 5-3. Un strigăt spre înaltul tribunei a repornit tăvălugul.

Aryna n-a mai cedat nimic. Pegula i-a recunoscut cu mult fair-play superioritate, o îmbrățișare sinceră și prietenoasă peste bandă. Pentru că dincolo de forța și de strigătele arătate în timpul meciurilor, Sabalenka este una dintre cele mai amabile jucătoare din circuit. Mereu pusă pe glume și pregătită de dans!

Aryna Sabalenka, noua campioană de la US Open

Cu un zâmbet larg, Sabalenka a ținut discursul de campioană:

„Doamne! Chiar am rămas fără cuvinte. Am fost atât de aproape de trofeu anul trecut. Am reușit, în sfârșit, să ridic acest trofeu. Jessica, știu cât de greu e să pierzi finalele. Dar sunt mai mult ca sigură că vei câștiga cel puțin un turneu în viitor. În setul secund, tot ce a făcut a fost să mă rog. Mi-e greu să vorbesc în acest moment, sunt copleșită.

Poate sună penibil, dar vreau să spun asta. Trebuie să munciți mult și să faceți sacrificii pentru a vă îndeplini visul. Sunt mândră de mine, sunt mândră de echipa mea. Anul trecut am avut multe înfrângeri dureroase. Le-am depășit pe toate. Fără cei din staff nu aș fi aici! Vă iubesc, sunteți familia mea. Nu mi-aș putea imagina viața profesională, dar nici pe cea personală, fără voi”, a spus Aryna Sabalenka.

Bielorusa a mai zâmbit o dată atunci când organizatorii i-au înmânat cecul de 3,6 milioane de dolari.

A fost o lună incredibilă pentru mine. Am început greu anul, iar acum am jucat prima mea finală de Grand Slam. E o perioadă frumoasă pentru mine. Aș fi vrut ca Aryna să mă lase să iau măcar un set. Cred că e cea mai bună jucătoare din lume pe hard. Lovește foarte tare, nu îți oferă mult răgaz pentru a gândi punctele. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături. A fost o călătorie lungă pentru mine!

- Jessica Pegula

FINAL. Jessica Pegula - Aryna Sabalenka 5-7, 5-7

5-3, Game Pegula: Aryna e în defensivă și nu se descurcă.
4-3, Break Pegula: Forehandul americancei e tot mai sigur! Jessica trimite două lovituri perfecte în lung de linie și trece în avantaj în setul secund.
3-3, Game Pegula: Fanii americani sunt în picioare!
2-3, Break Pegula: Jessica profita de erorile neforțate din jocul adversarei.
0-3, Game Sabalenka: Bielorusa nu cedează niciun punct pe serviciu și încheie cu un as.
0-2, Break Sabalenka: Aryna mai sparge o dată serviciul americancei.
A început și setul secund!

+5 FOTO

Aryna Sabalenka a câștigat primul set, scor 7-5.
5-5, Game Pegula: Setul inaugural intră în prelungiri.
4-5, Break Pegula: Jessica nu cedează!
2-5, Game Sabalenka: Cel mai disputat game al finalei.
2-4, Break Sabalenka: Jessica nu pune prima minge în teren și devine victimă sigură. Aryna forțează cu dreapta și preia controlul raliurilor.
0-1, Game Sabalenka: Aryna revine de la 0-30, ajutată de temutul serviciu.
Aryna Sabalenka servește prima!

Aryna Sabalenka: „Mi-am blocat auzul”

Sabalenka era conștientă că publicul nu va fi de partea ei nici în finală.

A fost gălăgie, dar eu mi-am blocat auzul în semifinale. Ei o încurajează, dar cum o pot ajuta să câștige meciul? Doar dacă îi las să-mi intre în cap și doar dacă am de gând să mă pierd, să o iau razna. Sunt foarte bucuroasă că am învățat lecția, că am reușit să-mi controlez emoțiile și să închei meciul în două seturi”, a subliniat Sabalenka.

Aryna maximizează tot ceea ce poate face pe teren, de aceea a ajuns să câștige turnee de Mare Șlem, este mereu o candidată la titlurile mari. Ea este favorita la câștigarea US Open-ului acum, în acest moment

-John McEnroe, cvadruplu campion la US Open

6-2 este scorul generaldintre Aryna Sabalenka și Jessica Pegula

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (4)
Barna
Barna  •  08 Septembrie 2024, 12:48
Postat de janus_mirror pe 08 Septembrie 2024, 03:18

Sabalenka atata ca un barbat in "drag". Asta pare chiar mai athormonizata decat vaca comunala a armeanului de gene rat. Hoata neprinsa e negustor de *** date la spalat si curatate . Ti-e si scarba sa te uiti la aceste ***.

Că bine zici! Oricum, prietena lui Lukașenko nu ar trebui primită la turnee, ea însăși fiind o propagandă la război!

sughibughi
sughibughi  •  08 Septembrie 2024, 08:31

Un fel de Halep, da mult mai buna

bozo76
bozo76  •  08 Septembrie 2024, 06:02

A batut.o pe peggy pegula la ea acasa. Lol.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează