SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Carlos Alcaraz, victorie cu Medvedev și calificare în finală » Își va apăra titlul la Wimbledon: „Am avut emoții la început, m-a dominat”

Carlos Alcaraz, după victoria cu Medvedev // foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Carlos Alcaraz, după victoria cu Medvedev // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2024 19:08 / Actualizat vineri, 12 iulie 2024 19:14

Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP) s-a calificat în finala Wimbledon, după 6-7 (1), 6-3, 6-4, 6-4 în semifinala cu Daniil Medvedev (28 de ani, 5 ATP).

Carlos Alcaraz este primul finalist al acestei ediții de Wimbledon. Precum anul trecut, ibericul a trecut de Daniil Medvedev pentru a avansa în ultimul act la All England Club.

Meciul a durat aproape 3 ore și a marcat revenirea lui Alcaraz de la 0-1 la seturi. Medvedev a câștigat primul act în tie-break, după ce avusese șansa de a-l închide la 5-4, apoi a cedat 3 seturi consecutive în fața lui Alcaraz.

Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev și va juca finala Wimbledon

+5 FOTO

În seturile 2 și 3, diferența în favoarea lui Alcaraz a fost făcută de câte un break. În setul 4, Medvedev a reușit la rândul lui să câștige un game pe serviciul adversarului, dar Alcaraz a răspuns cu două break-uri.

Medvedev a greșit mai mult la serviciu, cu 6 duble greșeli, în vreme ce Alcaraz a avut mai multe erori neforțate, 37-24. El a compensat cu superioritatea netă la loviturile câștigătoare, reușind 55 astfel de execuții, față de numai 31 în dreptul rusului.

În cealaltă semifinală se înfruntă Lorenzo Musetti (22 de ani, 25 ATP) și Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP).

Alcaraz este deținătorul en-titre al titlului la Wimbledon, câștigat în 2023 în fața lui Novak Djokovic. În cazul în care sârbul va trece de Musetti, vom avea parte de o reeditare a finalei de anul trecut!

Carlos Alcaraz: „Emoții la început, dar per total un meci destul de bun”

„Sunt foarte mulțumit de evoluția mea de astăzi. Am avut emoții la început, a dominat meciul, jucând un tenis grozav la serviciu și la retur. Mi-a fost greu, dar am încercat să las deoparte emoțiile la începutul setului secund.

M-a ajutat să mă distanțez la 3-1, apoi am putut să-mi fac jocul și să mă bucur mai mult de acele momente. Am încercat câteva lovituri grozave, m-am mișcat bine, per total aș spune că am făcut un meci destul de bun”, au fost concluziile lui Alcaraz la finele partidei.

El a și prefațat finala: „Am mai fost în această postură și voi încerca să repet lucrurile pe care le-am făcut anul trecut pentru a câștiga. Voi încerca să fiu mai bun și să repet lucrurile care au mers bine. Va fi un meci foarte dificil, Lorenzo și Novak joacă un tenis grozav. Le voi urmări duelul și vom vedea cu cine voi juca duminică”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează