SPORTURI  »  TENIS  »  DESPĂRȚIRE

O nouă despărțire de răsunet în circuitul WTA » Coco Gauff a renunțat la antrenorul său celebru

Brad Gilbert și Coco Gauff la US Open 2023 Foto: Imago
Brad Gilbert și Coco Gauff la US Open 2023 Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2024 19:21 / Actualizat joi, 19 septembrie 2024 19:47

Coco Gauff (20 de ani și 6 WTA) și Brad Gilbert (63 de ani) au anunțat că au pus punct colaborării după 14 luni în care americanca a reușit să câștige trofeul de la US Open în 2023, dar rezultatele din ultimul timp nu au fost la nivelul dorit.

Coco Gauff și Brad Glbert au anunțat prin două mesaje pe rețelele sociale că vor încheia colaborarea începută anul trecut în luna august.

Decizia vine după o serie de rezultate negative în această vară: eliminări în optimile de finală la Wimbledon, la Jocurile Olimpice de la Paris, la turneul WTA 1.000 de la Toronto şi la US Open, unde era campioana en titre, precum şi eliminarea din primul tur la turneul WTA 1.000 de la Cincinnati.

Mesaje pe rețelele sociale

Mulţumesc Brad, am avut o experienţă incredibilă şi îţi doresc tot binele pentru viitor", a scris Gauff.

„Îi mulţumesc lui Coco Gauff şi întregii sale echipe pentru o vară absolut incredibilă în 2023 şi pentru eforturile incredibile depuse de întreaga echipă timp de 14 luni”, a precizat Brad Gilbert în postarea sa.

Înaintea rezultatelor din această din vară, colaborarea dintre cei doi s-a materializat în succese la Cincinnati și la US Open în 2023. Apoi la începutul sezonului 2024, jucătoarea în vârstă de 20 de ani a câștigat titlul la Auckland pentru al șaptelea an consecutiv, apoi a ajuns în semifinalele Australian Open și Roland Garros., ajungând pe locul 2 mondial la începutul lunii iunie.

Anterior carierei sale de antrenor, Brad Gilbert, în vârstă de 63 de ani, a atins ca jucător sferturile de finală la US Open în 1987 şi la Wimbledon în 1990, an în care a ajuns până pe locul 4 mondial, cea mai înaltă clasare din cariera sa. Apoi a le-a îndrumat pașii unor jucători precum Andre Agassi, Andy Roddick sau Andy Murray. Gilbert este unul dintr experții ESPN la turneele de Mare Șllem.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
tase67
tase67  •  19 Septembrie 2024, 20:07

Cea mai mare greseala pe care Gauff a putut sa o comita! Brad este un fel de oracol in stiinta tenisului eficient care ii amplifica expresia unui jucator prin punerea in valoare a calitatilor la cel mai intens posibil nivel. Totodata stie sa planifice acea atitudine in joc care mascheaza lipsurile, le compenseaza pe acestea prin logica de joc pe care i-o impune jucatorului pe care il dirijeaza. Racheta de tenis devine practic o bagheta, tenisul creste la nivel de arta, jucatorul devine capabil sa isi ridice calitatile la nivel de maiestrie. Fara mintea de campion mondial de sah, Brad nu ar fi ajuns nici macar in primii 100 jucatori din lume. Stiinta jocului de tenis l-a facut sa tina piept provocarilor marelui circuit. Asteptati-va la evolutii oscilante si sub actualele pretentii pentru Goff. Sint convins ca Brad a stors tot ce se putea stoarce mai bun din aceasta tinara jucatoare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează