Articol de Andrei Crăiţoiu - Publicat luni, 30 septembrie 2024 12:05 / Actualizat luni, 30 septembrie 2024 15:49
După ce Ion Țiriac a spus în studioul Gazetei Sporturilor că „nu vrea în NATO, nu vrea război”, gazetarul Cristian Tudor Popescu, 67 de ani, i-a dat o replică virulentă pe facebook.
„Eu nu vreau război. Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic. Îmi trebuie să am un popor sănătos și nu-l mai am din cauza faptului că nu investesc jos, jos, la răsaduri. Acolo nu investesc. Aș vrea să ridicăm din nou cele 500 de grădinițe sportive. Aș vrea să ridicăm din nou și sportul la sate, dacă vreți. Să-mi vină ceva. Să-mi vină ceva ca număr, ca să pot și eu să aleg”, a declarat Ion Țiriac în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia.
CTP: „Dl Titi Țiriac are dreptate: când te trimit în lagăr sau te împușcă în ceafă, medicii Kremlinului recomandă să ai o bună stare de sănătate”
„Titi Țiriac n-are nevoie de NATO
„Eu nu vreau război, nu-mi trebuie NATO, buget militar, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic. Îmi trebuie să am un popor sănătos”, zice Ion Țiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Nu știu ce i-a răspuns Ovidiu Ioanițoaia, dar eu aș spune că dl Titi Țiriac are dreptate: când te trimit în lagăr sau te împușcă în ceafă, medicii Kremlinului recomandă să ai o bună stare de sănătate. Așa că, într-adevăr, ce nevoie avem de NATO și baze militare în România? Să tăiem bugetul Apărării și să investim în sport, cum îndeamnă dl Titi Țiriac. Se știe că rușii nu te atacă cu tancuri și rachete, eventual nucleare, ei te întreabă dacă vrei război sau nu, și, în caz că nu vrei, ei organizează o competiție polisportivă și cine câștigă, ăla e.
Securitatea l-a recrutat pe Ion Țiriac sub numele de cod Titi Ionescu în 1963 ca să „încadreze informativ sportivi și delegați străini suspecți care vin în România”. Nu s-a dovedit eficient în această activitate, potrivit constatării Organelor. Acum însă, mă bate gândul că Titi o fi fost mai performant în a turna Securitatea la KGB...”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un text postat pe siteul golazo, apoi pe facebookul personal.
32 de țărinumără Alianța Nord-Atlantică, inclusiv marile puteri SUA, Marea Britanie, Franța sau Germania
Ce înseamnă apartenența României la NATO
- România este în NATO din 2004. Este cea mai puternică alianță militară din istorie, cu specific DEFENSIV, și o majoritate covârșitoare a analiștilor politici consideră că este garanția supremă de siguranță pentru țara noastră.
- Ca majoritatea statelor din alianță, România alocă 2% din PIB pentru înarmare, o sumă considerată de experți insuficientă în condițiile în care industria de apărare este în piuneze.
Istoricul lui Ion Țiriac la Securitate:
- Fostul tenismen a semnat angajament de colaborator în 1963, a dat două note informative, apoi a fost abandonat pentru "rea voinţă". Verdictul CNSAS a fost: „Nu a făcut poliţie politică".
- 11.07.1963, prima semnătură. La această dată, Ion Ţiriac a devenit agentul Titi Ionescu. În aceeaşi zi sunt datate cele două note informative găsite în dosar. Propunerea de încetare a colaborării a venit în 6.12.1966. „În luna iunie a.c., cu ocazia jocului de Cupa Davis RP Română-Africa de Sud la Bucureşti au făcut deplasarea jucătorii de tenis A.S şi G.F. În a doua zi a şederii lor în ţară, sus-numiţii m-au rugat să-i conduc pe strada Agricultori la tov. M.O. căreia aveau să-i înmîneze un pachet din partea unchiului ei, jucătorul de tenis C., care este stabilit în străinătate"„Cuvintele care s-au schimbat au fost simple urări de bine, atît din partea celor care au venit cît şi din partea mamei numitei M.O."„Înainte de a face deplasarea în Anglia, în aceeaşi lună, am fost căutat de tov M.O. pentru a duce un bibelou unchiului ei. Nu am luat acest bibelou cu mine", fragmente din prima notă informativă
- Cea de-a doua notă informativă se referă la o deplasare la Paris, unde agentul Titi Ionescu povesteşte cum a cunoscut un inginer care l-a rugat să aducă în ţară şase sticluţe cu lac de unghii.
Cosmin Olăroiu ne voia afară din Uniunea Europeană: „Lasă-mă cu UE, că înnebunesc! Fac alergie! Ce ne dă nouă?”
În iunie 2023, antrenorul Cosmin Olăroiu a fost invitat la podcastul GSP „Profu’ de Sport”, într-o ediție specială, filmată în Arabia Saudită.
Într-o răbufnire la fel de controversată, Olăroiu a tunat: „Nu vreau să aud lucrul ăsta, când aud despre comunitatea asta (n.r. Uniunea Europeană) înnebunesc. Nu sunt politician, nu înțeleg nimic și nu vreau să înțeleg nimic din politica asta. Ce înseamnă comunitar? Toată lumea spune «Uniunea Europeană ne-a interzis, Uniunea Europeană ne obligă să facem»... dar ce ne dă nouă Uniunea Europeană? Ne dau lucruri pe care le iau înzecit înapoi.
Va fi un moment în care se va plăti un preț, pe care cred că nu-l vom plăti noi, ci copiii noștri sau copiii copiilor noștri. Nu mă interesează pe mine ce spune Uniunea Europeană. Pe mine mă interesează ce este bine pentru mine ca țară. Atunci, dacă eu vreau să joc cu 7 jucători locali, nu pot face regula mea? Ca țară, am prioritate, nu mă obligi tu să joc...”.
Olăroiu a fost contrat de moderator: „Nu e adevărat, Uniunea Europeană ne dă foarte multe, foarte mulți bani, foarte multe investiții și o deschidere pe care n-am fi avut-o, probabil, fără să fim în UE în ultimii 15 ani. Sunt foarte multe zeci de miliarde...”.
- România este în Uniunea Europeană din 2007. Conform rapoartelor, „România a absorbit fonduri în valoare de 90,84 miliarde de euro de la UE și a plătit, la rândul său, la bugetul Uniunii Europene suma de 29,21 miliarde de euro. A rezultat astfel un plus de 61,6 miliarde euro, absorbție netă de fonduri nerambursabile reușită de țara noastră în 17 ani de apartenență la Uniunea Europeană”, notează republica.ro.
Ioan Ovidiu Sabău s-a „autodenunțat” după remiza cu Sepsi: „E adevărat că sunt pisălog”