SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PALERMO

CTP e sigur: „România a câștigat o jucătoare de clasă!”

Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA de la Palermo! A învins-o în penultimul act pe franțuzoaica Oceane Dodin (24 de ani, 120 WTA), scor 6-7(5), 7-6(0), 6-1.
Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA de la Palermo! A învins-o în penultimul act pe franțuzoaica Oceane Dodin (24 de ani, 120 WTA), scor 6-7(5), 7-6(0), 6-1.

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 iulie 2021 21:57 / Actualizat sambata, 24 iulie 2021 22:45

Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA de la Palermo! A învins-o în penultimul act pe franțuzoaica Oceane Dodin (24 de ani, 120 WTA), scor 6-7(5), 7-6(0), 6-1.

  • În finala de duminică, Ruse va juca împotriva învingătoarei din disputa Danielle Rose Collins (44 WTA) - Shuai Zhang (57 WTA).

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu salută parcursul Gabrielei. „România a câștigat! Rezistând psihic și fizic, nu am alt cuvânt, eroic seriilor interminabile de lovituri năprasnice ale bombardierei Océane Dodin, într-o bătălie crâncenă de 3 ore, la 32⁰ C și umiditate pe măsură, Gabriela Ruse intră în finala turneului WTA Palermo! 

Indiferent de ce va fi mâine, pot să spun fără ezitare că România a câștigat o jucătoare de clasă!”, a scris gazetarul pe Facebook.

CTP scrie și în Gazetă! Poți citi AICI textele

Gabriela Ruse, în finala WTA Palermo

Parcursul fenomenal al Gabrielei Ruse continuă. Campioană la Hamburg, românca a ajuns în ultimul act și pe zgura de la Palermo și a dus seria victoriilor consecutive la 13. 

Ruse a stat astăzi pe teren puțin peste 3 ore, într-un meci câștigat cu sufletul. A cedat primul set într-un tie-break echilibrat, 4-7, și părea la capătul puterilor. A avut nevoie de intervenția medicului și a fost la un pas de abandon.

CTP e sigur: „România a câștigat o jucătoare de clasă!”
Gabriela Ruse e în finală la Palermo

Setul secund a fost un alt carusel. Gabriela a condus cu 5-3, moment în care mâna a început să îi tremure. A comis câteva erori, dar unele pozitive, din tentative de atac. Loviturile au intrat însă perfect în tie-break. L-a câștigat la 0, apoi s-a descătușat în decisiv.

105este locul ocupat de Gabriela Ruse într-o ierarhie live, virtuală, un salt de 32 de poziții. Un triumf în finala de mâine ar duce-o pe locul 89.

A jucat impecabil pe propriul serviciu, ambele oportunități de break ale adversarei fiind salvate, și a obținut biletul spre finală.

Gabriela Ruse, la capătul puterilor după finalele de la Hamburg și Palermo

Sunt moartă! Am crezut că mă voi retrage în timpul meciului. M-am simțit foarte obosită. Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt foarte fericită că am ajuns iar în finală. Chiar nu credeam că voi termina meciul. 

Am cerut un time-out medical. Am fost amețită, nu îmi puteam menține echilibrul, aveam dureri în partea dreaptă. Atunci am analizat situația și am revenit. E ireal să fiu din nou în finală! Nu știu ce voi face mâine. Sunt prea obosită, dar voi lupta până la capăt

Gabriela Ruse

Citește și alte știri din tenis: 

Daniil Medvedev, furios pe organizatori la Jocurile Olimpice: „E o glumă!” » Rusul s-a dezbrăcat pe teren

Simona Halep revine pe teren după 3 luni! Anunțul organizatorilor

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (8)
ovidiu1
ovidiu1  •  25 Iulie 2021, 13:51

Nu-mi place masca aia neagra pe fata dumneavoastra domnule Popescu, eu sunt mai dacic la capitolul asta, fara masca, fara distantare, fara plexiglas prin scoli la copii de clasa I-a, fara vaccin decat la cei in varsta care risca sa faca forme grave ale bolii.... in rest despre fata asta, cum am mai spus, nu te atasa de fete in tenis , prea mult, pentru ca iti fac praf inima, nervii, vom trai si vom vedea, mie imi place Simona Halep, care a facut performanta cu modestie, cu bun simt, cu reclame la apa plata, nu la carbogazoase, alcool, pariuri, ea e etalonul pentru mine dar n-am urmarit-o la televizor foarte des tocmai ca sa nu-mi faca praf inima ca intr-un rollercoaster american :):)

itu52
itu52  •  25 Iulie 2021, 07:58

Mai ușor tinere, mai ușor că dobori guvernul. Dodin are un singur turneu WTA și ... cam amărât. Bombardier de conjunctură, fără servă sau retur moale, nu pupă așa ceva. Ai răbdare să prindă oleacă de cheag și să se ia la trântă cu zona Sabalenka. Pe acolo se răcnește mai abitir.

futhienzbang
futhienzbang  •  25 Iulie 2021, 07:56

românica n-a câștigat nimic,bre,ctp-ule! că n-a făcut nimic pt fata asta!dar tu,fiind școlit la vremea lui ceașcă,nu poți să te dezici de năravurile tale de multilateralâmprăștiat,că doar te pricepi la toate și la nimic!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează