SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Cum arată semifinalele la US Open » Jannik Sinner caută al doilea Grand Slam al carierei + Premieră la Flushing Meadows după 18 ani

Jannik Sinner / Foto: Imago Images
Jannik Sinner / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2024 12:45 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 13:57

Turneul de la US Open, ultimul Grand Slam al anului, a ajuns în faza semifinalelor. Jannik Sinner (23 de ani, #1 ATP) este favorit să câștige al doilea Grand Slam al carierei după ce principalii rivali, Carlos Alcaraz (21 de ani, #3 ATP) și Novak Djokovic (37 de ani, #2 ATP), au părăsit competiția devreme.

Pe tabloul feminin, principala favorită a rămas Aryna Sabalenka (26 de ani, #2 WTA), după ce liderul mondial, Iga Swiatek (23 de ani), a fost eliminată în sferturile de finală de către americanca Jessica Pegula (30 de ani, #6 WTA), scor 2-6, 4-6.

Jannik Sinner - Jack Draper și Taylor Fritz - Frances Tiafoe sunt semifinalele la US Open de pe tabloun masculin

Jannik Sinner va avea un duel de foc contra britanicului Jack Draper (22 de ani, #25 ATP) pentru a ajunge în finală la US Open. Draper nu a cedat niciun set până acum, învingându-i pe rând pe Zhizhen Zhang, Facundo Diaz Acosta, Botic Van De Zandschulp, Tomas Machac și Alex De Minaur.

Sinner a cedat de două ori câte un set, în primul tur cu Mackenzie McDonald și în „sferturi” cu Daniil Medvedev, și a trecut între timp în minimul de seturi de Alex Michelsen, Christopher O'Connell și Tommy Paul.

Meciul va avea loc vineri seară, de la ora 22:00.

În cealaltă semifinală se vor întâlni doi americani, Taylor Fritz și Frances Tiafoe, fapt care înseamnă că un american va juca finala la US Open după 18 ani, când Andy Roddick pierdea în fața lui Roger Federer, scor 2-6, 6-4, 5-7, 1-6.

Taylor Fritz (26 de ani, #12 ATP) a cedat doar două seturi până acum, în ultimele două tururi, unde i-a învins pe Alexander Zverev și pe Casper Ruud cu scorul de 3-1. Înainte Fritz a trecut în minimul de seturi de Francisco Comesana, Matteo Berrettini și Camilo Ugo Carabelli.

Frances Tiafoe (26 de ani, #20 ATP) i-a învins pe rând pe Aleksandar Kovacevic, scor 3-1, pe Alexander Shevchenko, scor 2-0, după abandonul jucătorului din Kazakhstan, pe Ben Shelton, scor 3-2, pe Alexei Popyrin, scor 3-1, și pe Grigor Dimitrov, scor 2-1, după un abandon al bulgarului.

Meciul va avea loc vineri seară, de la ora 22:00.

Jessica Pegula - Karolina Muchova și Emma Navarro - Aryna Sabalenka sunt semifinalele de la US Open de pe tabloul feminin

Jessica Pegula (30 de ani, #6 WTA) n-a cedat niciun set până acum, trecând pe rând de Shelby Rogers, Sofia Kenin, Jessica Bouzas Maneiro, Diana Shnaider și Iga Swiatek. Americanca s-a calificat în premieră într-o semifinală de Grand Slam.

Karolina Muchova (28 de ani, #52 WTA) n-a cedat de asemenea niciun set până în această fază, trecând pe rând de Katie Volynets, Naomi Osaka, Anastasia Potapova, Jasmine Paolini și Beatriz Haddad Maia.

Meciul va avea loc vineri dimineață, la ora 3:30.

Pentru celălalt loc în finală se vor duela Emma Navarro (23 de ani, #12 WTA) și Aryna Sabalenka (26 de ani, #2 WTA). Americanca le-a învins până acum pe Anna Blinkova, scor 2-0, pe Arantxa Rus, scor 2-0, pe Marta Kostyuk, scor 2-1, pe Coco Gauff, scor 2-1, și pe Paula Badosa, scor 2-0.

De cealaltă parte, Sabalenka a cedat un singur set până în faza semifinalelor, cu Ekaterina Alexandrova, și le-a învins în minimul de seturi pe Priscilla Hon, Lucia Bronzetti, Elise Mertens și Qinwen Zheng.

Meciul va avea loc vineri dimineață, de la ora 2:00.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
xtr72893Qs
xtr72893Qs  •  06 Septembrie 2024, 09:22

Daca se mai dopeaza un pic are toate sansele sa castige!

Freyya
Freyya  •  05 Septembrie 2024, 19:07

cica e mare favorit - turneul se joaca cu costeballs

Vezi toate comentariile (2)
Comentează