Articol de Luminița Paul - Publicat marti, 14 ianuarie 2025 19:41 / Actualizat marti, 14 ianuarie 2025 19:41
Alex de Minaur (25 de ani, locul 8 ATP) l-a învins pe Botic van de Zandschulp (29 de ani, numărul 84 mondial) în turul 1 la Australian Open, apoi a mers în tribună pentru a vedea cum logodnica lui, Katie Boulter (28 de ani, locul 25 WTA) a trecut cu emoții de Rebecca Marino (34 de ani, numărul 98 mondial).
Relația sentimentală între cel mai bun jucător australian al ultimilor ani, Alex de Minaur, și Katie Boulter, britanica situată cel mai sus în ierarhia mondială, este mai puternică decât oricân. Cei doi s-au logodit la finalul anului trecut, iar acum au ocazia de a se susține unul pe altul din tribună pe perioada primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.
Ce se întâmplă însă atunci când meciurile lor se desfășoară în paralel, așa cum s-a întâmplat în prima rundă? De Minaur, al optulea în clasamentul ATP, a fost programat să evolueze pe Arena Rod Laver contra olandezului Botic van de Zandschulp, în deschiderea sesiunii de seară.
S-a impus cu 6-1, 7-5, 6-4 în două ore și 22 de minute, apoi a mers repede în tribunele Arenei KIA, acolo unde Boulter a luptat preț de două ore și 14 minute cu Rebecca Marino, câștigând în cele din urmă cu 6-4, 3-6, 7-5.
Alex de Minaur: „Dintr-o dată, vezi rezultatul meciului lui Katie”
Alex a fost întrebat dacă, în timpul meciului său, era conștient de ceea ce se întâmpla ceva mai departe în complexul de la Melbourne.
„Este greu să joci meciurile astfel. În cele din urmă, pentru că există o tabelă care continuă să afișeze rezultate de-a lungul zilei și nu prea vrei să te gândești la asta, pentru că încerci să te concentrezi asupra propriului meci. Apoi, dintr-o dată, vezi rezultatul meciului lui Katie”, a povestit el.
„Încerci să nu acorzi prea multă atenție și să te concentrezi pe tine, dar simplul fapt că se întâmplă mereu, face ca lucrurile să fie dificile. Așa că, da, din când în când, ori de câte ori se întâmpla, vedeam care era scorul”, a adăugat De Minaur.
Pe Arena KIA, Katie nu a avut același noroc. „Mi-aș fi dorit ca scorul lui să-mi apară pe ecran, dar nu a fost așa. Cred că uneori e dificil să știi că joacă un meci și auzi aplauze pe ici, pe colo și speri că sunt pentru el, dar nu știi niciodată”, a spus ea.
Katie Boulter: „El este sistemul meu de sprijin”
„În cele din urmă, am auzit vocea mamei sale din mulțime. Ăsta a fost primul lucru pe care l-am auzit înainte să vină. M-am simțit confortabil că a câștigat și că mă pot relaxa complet”, a adăugat.
„Întotdeauna va exista 1% din mine care probabil se gândește la asta, dar sunt concentrată pe ceea ce fac. Desigur, sper să câștige și să fie acolo în tribună pentru restul meciului meu”, a punctat ea cu un zâmbet.
Ce înseamnă pentru ea să-l știe între spectatori? „Avându-l pe Alex acolo, el este sistemul meu de sprijin. Este cel care m-a ajutat să trec prin momentele grele și prin cele bune. Aș spune că el mă conduce. Cred că a demonstrat el însuși ce jucător incredibil este, între primii 10 în lume, și s-a aflat acolo un an întreg, ceea ce nu este un lucru ușor de făcut”, a explicat Katie. „Faptul că el a venit și m-a susținut înseamnă totul pentru mine”.
În final, a enumerat câteva lucruri folositoare pe care le-a învâțat de la el. „Chiar și privindu-l pe terenul de tenis, suntem foarte diferiți. Nu jucăm la fel, dar sunt anumite lucruri pe care le văd în mintea lui. El este foarte tactic, eu nu sunt genul ăla de jucătoare. Așa că încep să mă gândesc: «De ce nu fac și eu asta, de ce nu încerc lucruri diferite?» Acesta va fi întotdeauna jocul meu, unul de forță, dar văzând lucruri de genul ăsta și modul în care operează, acestea sunt lucrurile mici din care pot învăța, ceea ce face el în momentele importante. Chiar și discuția cu el despre asta este fascinantă”, a încheiat Katie Boulter.
În turul secund, De Minaur îl va înfrunta pe americanul Tristan Boyer (23 de ani, locul 136 ATP), venit din calificări, în timp ce Boulter o va întâlni pe Veronika Kudermetova (27 de ani, locul 75 WTA).
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen