SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Emma Răducanu a explicat abandonul de la dublu-mixt, unde urma să facă pereche cu Andy Murray

Emma Răducanu / Foto: Imago
Emma Răducanu / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 10:25 / Actualizat luni, 08 iulie 2024 11:19

Emma Răducanu (21 de ani, #135 WTA) a explicat abandonul de la dublu-mixt, unde urma să joace alături de Andy Murray (37 de ani, #113 ATP). Ar fi fost o eventuală ultimă apariție a britanicului pe Arena Centrală de la Wimbledon.

Andy Murray a jucat ultimul său meci la Wimbledon la proba de dublu, unde a făcut pereche cu fratele său, Jamie (38 de ani). Britanicii au primit un wild card, dar au pierdut în primul tur în fața australienilor Rinky Hijikata (23 de ani) și John Peers (35 de ani), scor 6-7(6), 4-6.

La finalul meciului Andy Murray a ținut un discurs emoționant pe Arena Centrală, la care au asistat nume precum Novak Djokovic, Iga Swiatek, John McEnroe, Conchita Martinez, Martina Navratilova, Lleyton Hewitt, Jack Draper, Cameron Norrie, Daniel Evans sau Holger Rune.

Andy Murray / Foto: Imago
Andy și Jamie Murray / Foto: Imago
Andy Murray / Foto: Imago
+28 FOTO

Emma Răducanu, despre abandonul de la dublu-mixt: „Prioritatea sunt eu, trebuia să mă pun pe primul loc”

Emma Răducanu a fost eliminată în optimile de finală de la Wimbledon de către Lulu Sun (23 de ani, #123 WTA), scor 2-6, 7-5, 2-6.

La conferința de presă de la finalul meciului, Emma Răducanu a explicat decizia de a abandona proba de dublu-mixt, retezându-i astfel șansa lui Andy Murray de a mai juca încă un meci pe Arena Centrală de la Wimbledon.

„A trebuit să prioritizez proba de simplu și cred că a fost decizia corectă, o susțin în continuare. Desigur că n-am vrut să-i fac asta lui Andy, să-i distrug șansa de a juca ultimul meci aici, dar până la urmă decizia mea ar fi fost luată de oricare alt jucător care s-ar fi aflat într-o situație similară.

Sunt sigură că a fost dezamăgit de ce s-a întâmplat deoarece ar fi fost ultimul lui meci aici. Sper să poată juca la Jocurile Olimpice și să aibă parte de o festivitate de retragere, exact cum merită.

Toată lumea are păreri la fiecare decizie pe care o iau, știu că am fost criticată pentru asta, dar nu cred că aș fi decis altfel. Trebuie să decizi pentru tine și să prioritizezi asta, mai ales având în vedere istoricul accidentărilor mele, trebuia să mă pun pe primul loc”, a declarat Emma Răducanu, potrivit DailyMail.

Montajul de adio pentru Andy Murray la Wimbledon

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers
Stranieri
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers
Dignostic crunt pentru vedeta lui Real Madrid. Cât stă Dani Carvajal după accidentarea suferită
Campionate
Dignostic crunt pentru vedeta lui Real Madrid. Cât stă Dani Carvajal după accidentarea suferită

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează